English

خبرگزاری موج گزارش می دهد؛

پشت پرده گرانی های اخیر مسکن!

برخی افراد یا بانک های که چندین مجتمع مسکونی در یک منطقه داشتند، ابتدا با خرید یک یا چند واحد با قیمت بسیار بالا، قیمت ملک در آن منطقه را هیجانی بالا می بردند و بعد از اینکه مطمئن می شدند که آن قیمت تثبیت شده است شروع به فروش املاک خود می کردند.

پشت پرده گرانی های اخیر مسکن!

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، وزیر راه و شهرسازی به تازگی اعلام کرده است که «بر اساس منحنی آمار بانک مرکزی و تحلیل‌های اقتصادی بخش مسکن اقتصاد مسکن در وزارت راه و شهرسازی از اوایل دهه هفتاد به این سو می‌بینیم نرخ دلار، طلا و یک مترمربع واحد مسکونی همپای هم افزایش یافته است، یعنی مسکن خیلی شدید از بازارهای موازی تأثیر می‌گیرد، نه‌تنها مسکن بلکه بسیاری از بازارهای اقتصادی متأثر از قیمت دلار است. همچنین بخشی از تقاضا هم که برای حفظ ارزش پول به این حوزه می‌آید که از گذشته تا امروز اکثر افزایش قیمت‌ها متأثر از هجوم منابع در اختیار بانک‌ها و مؤسسات مالی بوده است که چند صد واحد مسکن را خریداری کرده‌اند تا حفظ ارزش پول را انجام دهند.»

روند معاملات در مناطق مختلف تهران

در یک سال اخیر روند معاملات در مناطق مختلف تهران بسیار عحیب بود به طوری که به یکباره معاملاتی نجومی و بی سابقه رخ داد و قیمت املاک در تهران افزایش یافت، برخی بنگاه ها می گفتند که افراد یا بانک های که چندین مجتمع مسکونی در یک منطقه داشتند، ابتدا با خرید یک یا چند واحد با قیمت بسیار بالا قیمت ملک را در آن منطقه هیجانی بالا می بردند و بعد از اینکه مطمئن شدند که آن قیمت در آن منطقه تثبیت شده است شروع به فروش املاک خود می کردند.

در شرایط کنونی هم با وجود اینکه قیمت دلار حدود ۶ هزار تومان کاهش یافته اما هنوز قیمت مسکن کاهش چندانی نداشته و حتی شنیده ها حاکی از این است که دولت و برخی نهادها مانع از کاهش قیمت دلار شده اند، زیرا در شرایط کنونی دولت با کسری بودجه مواجه است و به دنبال این است که بخشی از دارایی های خود را در قالب زمین و مسکن واگذار کند. به همین دلیل کاهش قیمت مسکن به نفع دولت و بانک ها نیست.

در واقع بانک ها همین استراتژی افزایش قیمت مسکن را دارند، زیرا برخی از بانک ها که دارای املاک زیادی در تهران هستند زیان‌ده بوده و به دنبال این هستند که در این موج گرانی بخشی از املاک خود را بفروشند تا بتوانند زیان سال های فعالیت غیراقتصادی خود را جبران کنند و از آنجایی که گفته می شود که مسکن کشور با رکود مواجه است فروش این املاک زمانبر است و کاهش قیمت دلار و... می تواند یک تهدید برای آنها باشد به همین دلیل با استفاده از نفوذ خود در بدنه دولت یا ایجاد هیجان در بازار مسکن مانع از کاهش تدریجی قیمت مسکن در کشور شده اند.

در شرایط کنونی سالانه حدود ۶۰۰ هزار ازدواج در ایران رخ می دهد و اگر مشکل مسکن همچنان وجود داشته باشد نه تنها زندگی بسیاری از دهک های جامعه تحت تاثیر قرار می گیرد ممکن است این مشکل روی ازدواج، میانگین سنی و ... اثر بگذارد و در آینده جامعه پیرتر شود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه