خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
چه کسی مسئول نظارت بر مجتمع های خدماتی است؟ / بی توجهی مجتمع های رفاهی به شئونات اخلاقی و بهداشتی
در حال حاضر بسیاری از مکان های خدمات رفاهی نه تنها از کیفیت مناسبی برخوردار نیستند، بلکه شئونات اخلاقی را هم مد نظر قرار نمی دهد. برای نمونه یکی از مراکز خدمات رفاهی با نام وانا در مسیر جاده آمل به سمت تهران با وجود تراکم بالای مسافر، سرویس بهداشتی مختلط بوجود آورده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج، در چند سال اخیر که کرونا گردشگری و حمل و نقل کشورها را تا حدودی نیمه تعطیل کرده بود، فرصت بسیار مناسبی برای توسعه زیرساخت ها بوده و بسیاری از کشورها در همین بازه زمانی توانسته اند بستری را برای بهبود کیفیت خدمات خود به وجود بیاورند. برای نمونه همین کشور ترکیه در سال های اخیر توانسته درآمد گردشگری خود را به شدت افزایش دهد و هدف گذاری درآمد ۵۰ میلیارد دلار در سال برای این کشور دیگر خیلی دور از دسترس نیست، زیرا این کشور به سرعت خدمات حمل و نقلی و رفاهی خود را بهبود بخشید و با تکریم مشتریان عملا گوی سبقت را از کشورهای توریست پذیر اروپایی هم ربوده است؛ این در حالی است که ایران در سه سال گذشته کرونایی نه تنها اقدام مناسبی برای توسعه خدمات گردشگری و رفاهی خود انجام نداده، بلکه پسرفت هم داشته است؛ به گونه ای که این روزها نه تنها با قیمت های بالای بلیت هواپیما و تورهای گردشگری مواجه هستیم که نشان دهنده ای ضعف نظارت بر آژانس های مسافرتی و هواپیمایی است، بلکه در حوزه خدمات رفاهی جاده ای هم به شدت ضعیف عمل کرده ایم.
ضعف نظارت بر مجتمع های بهداشتی
در حال حاضر بسیاری از مکان های خدمات رفاهی نه تنها از کیفیت مناسبی برخوردار نیستند، بلکه شئونات اخلاقی را هم مد نظر قرار نمی دهد. برای نمونه یکی از مراکز خدمات رفاهی در مسیر جاده آمل به تهران با نام «وانا» با وجود تراکم بالای مسافر، سرویس بهداشتی خود را بشکل مختلط قرار داده است و این نه تنها با شئونات اخلاقی همخوانی ندارد، بلکه یک ضعف خدمات رسانی است و وزارت راه و شهرسازی و سایر دستگاه های نظارتی باید به این مسائل رسیدگی کنند.
با توجه به توسعه ارتباطات جهانی و احیای دوباره جاده ای ابریشم که ایران به عنوان یک گذرگاه بین المللی برای همهی راه ها و همهی تمدن ها مورد توجه است و در مسیر اتصال آسیا به اروپا و اروپا به قفقاز و آسیای مرکزی قرار گرفته است. به همین دلیل توسعه ی زیرساخت ها در حمل و نقل و گسترش احداث مجتمع های خدماتی - رفاهی را باید به منزله یک اقدام ضروری در نظر گرفت تا با ارائهی خدمات متعدد و مدرن علاوه بر اینکه چشم اندازی مناسب برای مسافران در طول راه های کشور ایجاد کرد، بلکه شان ملی کشور را نزد گردشگران خارجی را نیز باید هم حفظ کرد. به ویژه اینکه در سال های اخیر با کاهش افت ارزش پول ملی بسیاری از اهالی کشورهای حوزه خلیج فارس در مناطق شمالی ایران اقدام به خرید ملک کرده اند و با همهی مزایایی که برای مجتمع های خدماتی رفاهی استاندارد وجود دارد، به راحتی می توان به این نتیجه رسید که وجود این مجتمع ها تا چه میزان می تواند توسعه را به دنبال داشته باشد، اما در ایران تاکنون هیچگونه توجهی به خدمات این مجتمع ها نشده است و بسیاری از هموطنان هم از وضعیت خدمات دهی این مجتمع ها ناراضی هستند.
کیفیت پایین خدمات بهداشتی مجتمع های رفاهی
از طرف دیگر با شیوع ویروس کرونا، رعایت مسائل بهداشتی اهمیتی ویژه پیدا کرده است، اما آیا در این مجتمع ها مسائل بهداشتی رعایت می شود؟ به طور قطع بسیاری از این مجتمع حداقل مسائل بهداشتی را رعایت نمی کنند و از طرف دیگر هزینه هایی را هم برای سرویس های بداشتی در نظر گرفته اند و این اقدامی بسیار عجیب است که یک مجتمع رفاهی برای استفاده از سرویس بهداشتی از دستگاه پوز استفاده کند، در حالی که ارائه خدمات این چنینی جزو لاینفک این مجتمع هاست و نه تنها نباید هزینه ای دریافت کنند، بلکه باید نسبت به پارک ها و ... سرویس های بهداشتی تمیز و بهداشتی داشته باشند اما اینگونه نیست.
به طور قطع این خدمات ضعیف نه تنها به صنعت گردشگری کشور آسیب جدی وارد می کند بلکه باعث بروز بسیاری از مشکلات اجتماعی و حتی سلامت هم می شود، از این رو وزارت راه و شهرسازی باید برنامه ای جدی برای اصلاح اصول مجوز دهی برای مجتمع های رفاهی تدوین کند.
ارسال نظر