English

خبرگزاری موج گزارش می دهد؛

تهدید نقدینگی علیه بازار کالایی / روند نزولی بازارهای مالی عامل تورم بازار کالایی

تورم در ایران بالای ۵۰ درصد باقی مانده و بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقدند در صورتی که بازار سرمایه به روند مثبت برنگردد نقدینگی موجود در اقتصاد کشور وارد بازار کالایی می شود و به تورم دامن می زند.

تهدید نقدینگی علیه بازار کالایی / روند نزولی بازارهای مالی عامل تورم بازار کالایی

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج، بازار سرمایه از ۲۰ اردیبهشت ماه که وارد روند نزولی شده هنوز نتوانسته به روال قبل برگردد و همچنان  با منفی های پیاپی شاهد خروج سرمایه است هرچند تورم در ایران بالای ۵۰ درصد باقی مانده و بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقدند در صورتی که بازار سرمایه به روند مثبت برنگردد نقدینگی موجود در اقتصاد کشور وارد بازار کالایی می شود و به تورم دامن می زند که در این حالت بار دیگر موجی از نوسانات اقتصادی بروز خواهد کرد.

یک استاد اقتصاد در گفتگو با خبرنگار  خبرگزاری موج با اشاره به اینکه در حال حاضر بازار سرمایه نسبت به سایر بازارهای دیگر ارزنده است، گفت: با توجه به اینکه در یک سال گذشته بازار ارز، طلا، خودرو و...رشد بالایی داشته اند رشد اخیر بورس نسبت به آن بازارها کمتر بوده و از طرف دیگر بازار سرمایه یک اصلاح چند ساله تجربه کرده به همین دلیل از نظر ارزندگی شرایط خوبی دارد. از این رو پتانسیل خوبی برای جذب نقدینگی دارد، اما ورود آن به روند نزولی منجر به روندی معکوس می شود. 

کامران ندری با بیان اینکه در حال حاضر گزارش بانک مرکزی حکایت از افزایش سرمایه جاری مردم دارد، افزود: با توجه به تورم موجود در جامعه، مردم پول خود را در بانک ها سپرده گذاری نکرده اند و از طرف دیگر بازار سرمایه که ظرفیت جذب این نقدینگی را داشت با ورود به روند نزولی منجر شده این نقدینگی همچنان در دست مردم باقی بماند و مردم برای حفظ ارزش سرمایه خود تلاش خواهند کرد که با خرید کالاهایی مانند خودرو و... با تورم حرکت کنند.

 

نقش منفی بازار ساز در بورس 

در چند وقت اخیر بسیاری از کارشناسان اقتصادی تاکید کرده اند بورس تحت تاثیر یک سیاست دستوری وارد روندی نزولی شده در حالی که هیچ عامل خارجی وجود نداشت که بورس وارد اصلاح شود.

یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه بورس هرچند با دخالت عوامل خارجی وارد اصلاح شده اما همچنان می تواند به روند صعودی برگردد، گفت: رشد اخیر بورس نسبت به سال ۹۹ بسیار متفاوت بود از یک سو تحت تاثیر عوامل بنیادی اتفاق افتاد و سود شرکت ها نسبت به آن سال تقریبا دو برابر شده و از طرف دیگر ارزش دلار بورس کمتر است، به همین دلیل پیش بینی می شود که این عقب ماندگی جبران شود.

فردین آقابزرگی با بیان اینکه برگزاری مجمع شرکت ها در مقطع کنونی هم خود انگیزه ای برای ادامه رشد بورس می تواند باشد، تصریح کرد: در حال حاضر همه بازارهای سرمایه در رکود به سر می برند، به همین دلیل نقدینگی موجود در جامعه می تواند وارد بورس شود، اما این مسئله مستلزم این است که به شکل دستوری نخواهند بازار را کنترل کنند

به گزارش خبرگزاری موج، در سه سال گذشته بورس روندی نزولی داشته و با وجود رشد اخیر بازهم برخی نمادها بین ۵۰ تا ۷۰ درصد در زیان هستند و بسیاری از مردم که به دعوت دولت روحانی وارد بورس شده بودند همچنان متحمل خسارت های شده اند و امیدوار بودند در روند اخیر به سرمایه های خود برسند اما عملکرد بازار ساز مانع از عملکرد طبیعی بورس شده است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه