English

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران خبر داد،

راندمان پایین تجهیزات صنعتی، عامل هدر رفت ۸۰ درصدی گاز در نیروگاه‌ها

معاون وزیر نفت به چالش‌های موجود در مصرف گاز کشور اشاره کرد و گفت: پرتی مصرف گاز در مکان‌های عمومی و عدم راندمان مناسب تجهیزات صنعتی، منجر به هدر رفت قابل توجهی از این منبع انرژی می‌شود.

راندمان پایین تجهیزات صنعتی، عامل هدر رفت 80 درصدی گاز در نیروگاه‌ها
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج

، سعید توکلی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در نشست خبری اظهار کرد: وضعیت گاز کشور با وجود محدودیت‌ها، در شرایط پایداری قرار دارد.

وی افزود: با تلاش‌های صورت‌گرفته در پالایشگاه‌ها، ایستگاه‌های تقویت فشار و بخش توزیع، پایداری خوبی در تأمین گاز برقرار شده است. 

توکلی تصریح کرد: میزان گاز تحویلی به شبکه کشور قابل توجه است و مصرف‌کنندگان در چند بخش مختلف شامل بخش خانگی، تجاری، حمل و نقل و کشاورزی قرار دارند.

 وی تأکید کرد: خط قرمز حاکمیت، تأمین گاز برای مصرف‌کنندگان خانگی و تجاری است و در پیک مصرف، بالای ۸۵ درصد گاز تحویلی به این بخش‌ها اختصاص می‌یابد.

وی به صنایع عمده مانند پتروشیمی، سیمان و فولاد اشاره کرد و گفت: این صنایع در اولویت دوم تأمین گاز قرار دارند. 

توکلی از ناترازی ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون مترمکعب گاز خبر داد و افزود: این میزان گاز باید توسط وزارت نفت تأمین شود.

به گفته مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران به مصرف گاز در زمستان اشاره کرد و نزدیک ۷۰۰ میلیون مترمکعب می‌رسد.

 وی به مقایسه مصرف گاز در ایران با کشور چین پرداخت و گفت:در زمستان، ۷۲ درصد گاز طبیعی به شبکه تحویل می‌شود.

توکلی به ورود توده هوای سرد اسکاندیناوی به کشور اشاره کرد و بیان کرد: این موضوع باعث افزایش مصرف گاز در ۱۱ استان های شمالی شده است. 

وی خاطرنشان کرد: ۷۵ درصد تولید گاز کشور در جنوب کشور انجام می‌شود و اولویت باید به بخش اول مصرف‌کنندگان داده شود.

توکلی به این نکته اشاره کرد که انتظار می‌رود میزان مصرف گاز کاهش یابد، اما مصرف گاز در ایران ۳.۵ برابر میانگین جهانی است و ۲۵ تا ۳۰ درصد گاز به دلیل مشکلات تجهیزات گرمایشی هدر می‌رود. 

وی خاطر نشان کرد :امسال پیش‌بینی می‌شود که دما به طور میانگین ۴ درجه سردتر شود و این موضوع منجر به افزایش ۱۰۰ میلیون مترمکعبی مصرف گاز خواهد شد.

معاون وزیر نفت در ادامه صحبت‌های خود به موضوع پرتی مصرف گاز در مکان‌های عمومی اشاره کرد و گفت: که این پرتی مصرف رقم بالایی را به خود اختصاص می‌دهد. 

وی به مشکلات موجود در بخش صنعت اشاره کرد و افزود: تجهیزات این بخش معمولاً مناسب نیستند و راندمان بالایی ندارند. این موضوع باعث می‌شود که میزان گازی که به برخی نیروگاه‌ها تحویل داده می‌شود، ۷۰ تا ۸۰ درصد پرت شود.

این مقام مسئول تأکید کرد: هر یک درجه کاهش مصرف گاز در بخش خانگی می‌تواند به تأمین گاز برای یک فاز پالایشگاه عسلویه کمک کند و این امر می‌تواند از افزایش قیمت سیمان جلوگیری کند. این نکته نشان‌دهنده اهمیت صرفه‌جویی در مصرف گاز و تأثیر آن بر قیمت‌ها و تأمین نیازهای صنعتی کشور است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه