اختصاص ناکافی وام نوسازی به بافتهای فرسوده/هدف نوسازی ۱۰۰ هزار واحد محقق نشد
مدیرعامل شرکت بازآفرینی ایران از اختصاص کمتر از حد انتظار وامهای نوسازی به بافتهای فرسوده خبر داد و گفت : هر ساله باید ۱۰۰ هزار واحد فرسوده نوسازی میشد، اما در حال حاضر تنها ۲۴۰۰ نفر از این تسهیلات بهرهمند شدهاند.
، عبدالرضا گلپایگانی، مدیرعامل شرکت بازآفرینی ایران، در نشست خبری طرح ساماندهی بافت اطراف حرم شاهچراغ و بافت فرسوده شیراز با اشاره به اهمیت مولفههای بافتهای تاریخی در شهرهای مذهبی نظیر مشهد، قم، شیراز و آستانه اشرفیه گفت: بافتهای تاریخی این مناطق اهمیت ویژهای دارند و پس از زلزله بم، طرحهای بازآفرینی برای ساماندهی بافتهای فرسوده آغاز شد.
وی افزود: اسکانهای غیررسمی نیز به عنوان یکی از مسائل جدی در این طرحها مدنظر قرار گرفته است.
گلپایگانی ادامه داد: طرحهای قبلی در شهرهایی چون اردبیل، مشهد و شیراز در راستای حفظ میراث فرهنگی و توجه به بازآفرینی بافتها اجرا شد و نگاه جدی به تحولات این بافتها در شیراز مصوب شده بود.
وی تأکید کرد: این طرحها بهصرفهجویی در کاربریها محدود نبوده بلکه ابعاد اجتماعی و فرهنگی آن نیز لحاظ شده است.
وی با اشاره به اهمیت مشارکت نهادهای مدنی در اجرای طرحهای بازآفرینی گفت: در بازنگری طرحها، نهادهای مدنی نقش مهمی ایفا کردند و در شیراز نیز این رویکرد موفق بود.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی ایران در ادامه به تغییر رویکرد مدیریت شهری در چند سال گذشته اشاره کرد و افزود: در گذشته شهردار خوب کسی بود که بزرگراه بسازد، اما امروز شهرداری که به بافت فرسوده و حفظ باغات شهری توجه کند و به زندگی روزمره مردم اهمیت بدهد، مورد توجه است.
وی به همکاریهای وزارت راه و شهرسازی در مشهد برای متوقف کردن روند هتلسازی در بافتهای تاریخی و بازگشت سکونت در اطراف حرم اشاره کرد و از موفقیت این طرحها در احیای بافت تاریخی اطراف حرم شاهچراغ خبر داد.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی ایران در برنامههای نوسازی بافتهای فرسوده گفت: بر اساس برنامهریزیها، باید هر سال ۱۰۰ هزار واحد فرسوده نوسازی میشد و ۲۵ درصد از تسهیلات مسکن به این بخش اختصاص مییافت، اما متأسفانه تنها ۲۴۰۰ نفر از این وامها بهرهمند شدهاند.
ارسال نظر