English

مجری طرح کشت فراسرزمینی:

قرارداد کشت فراسرزمینی در ۴۰۰ هزار هکتار منعقد شده است

فتوحی، مجری طرح کشت فراسرزمینی تصریح کرد: تاکنون قرارداد کشت فراسرزمینی در ۴۰۰ هزار هکتار منعقد شده است. هر چند هدف از این نوع کشت، افزایش تولید محصولات راهبردی است اما با توجه به محدودیت ذخایر آبی کشور، به تدریج کشت فراسرزمینی به محصولاتی که آب زیادی مصرف می‌کنند سوق می‌یابد.

قرارداد کشت فراسرزمینی در ۴۰۰ هزار هکتار منعقد شده است
به گزارش خبرگزاری موج

، رضا فتوحی مجری طرح کشت فراسرزمینی در گفت‌وگویی بر لزوم توسعه کشت فراسرزمینی محصولات کشاورزی استراتژیک و پرآب‌بر تاکید کرد و گفت: کشاورزی فراسرزمینی یکی از مهم‌ترین راهکارهای سرمایه‌گذاری در کشاورزی و تامین امنیت غذایی است و در شرایطی که جمعیت کشور ما رو به افزایش و منابع کشاورزی به ویژه آب و خاک محدود است و تغییرات اقلیمی هم پیامدهای نامطلوبی برای جغرافیای ایران دارد این امر اهمیت دوچندان پیدا می‌کند.

وی افزود: در سراسر جهان تقاضا برای محصولات کشاورزی و مواد غذایی در حال افزایش است و این امر سبب شده دستیابی به امنیت غذای پایدار به ویژه دسترسی فیزیکی به غذا به هدفی مهم تبدیل شود. در این بین ایران که در اقلیم خشک و نیمه‌خشک قرار دارد، در آینده نزدیک با چالش چگونگی تامین مواد غذایی روبه‌رو است، در نتیجه چاره‌ای نداریم برای تامین محصولات کشاورزی و امنیت غذایی به کشت در خارج از مرزهای کشور رو آوریم، بر این اساس مقرر شده تا پایان برنامه هفتم توسعه، ۲ میلیون هکتار از اراضی فرامرزی به کشاورزی فراسرزمینی اختصاص یابد.

این مقام مسوول اظهار کرد: تاکنون قرارداد کشت فراسرزمینی در ۴۰۰ هزار هکتار منعقد شده و براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده باید واردات محصولات کشاورزی کشور از طریق کشت فراسرزمینی تا سال ۱۴۱۰ به ۱۰ میلیون تن برسد.

مجری طرح کشت فراسرزمینی خاطرنشان کرد: مبتنی بر نظام‌نامه کشاورزی فراسرزمینی و آیین‌نامه اجرایی آن، دولت موظف است در واردات محصولات کشاورزی و دامی در شرایط برابر، اولویت خرید را از شرکت‌هایی قرار دهد که بیشتر سهام آنها متعلق به شخصیت حقیقی و حقوقی ایرانی است و بر همین اساس شرکت‌ بازرگانی دولتی، شرکت‌ پشتیبانی امور دام و حتی بانک مرکزی و وزارت کار همگی موظف به همکاری برای توسعه کشاورزی فراسرزمینی هستند.

وی از توسعه دیپلماسی غذایی به ویژه با کشورهای همسایه و انعقاد موافقت‌نامه‌های دوجانبه و چندجانبه به منظور افزایش سهم همسایگان از تعاملات تجاری محصولات کشاورزی و غذایی به عنوان هدف دیگری یاد کرد که وزارت کشاورزی در توسعه کشت فراسرزمینی دنبال می‌کند.

فتوحی از ذرت، دانه‌های روغنی و گوشت قرمز به عنوان اقلامی یاد کرد که در کشت فراسرزمینی محصولات کشاورزی و دامی مورد توجه ویژه است و ادامه داد: هدف از کشت فراسرزمینی افزایش تولید محصولات راهبردی است اما با توجه به محدودیت ذخایر آبی کشور به تدریج کشت فراسرزمینی را به محصولاتی که آب زیادی مصرف می‌کنند از داخل کشور به سرزمین‌هایی که غنی‌ از آب هستند سوق دهیم.

وی یادآور شد: موضوع مهم در کشت فراسرزمینی بازگشت سرمایه کوچ کرده به کشورهای هدف است.

مجری طرح کشت فراسرزمینی یادآور شد: در آفریقا کشورهایی مانند تانزانیا و کنیا و در شمال ایران کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا از جمله سرزمین‌هایی هستند که در کشت فراسرزمینی و واردات محصولات حاصل از آن مورد نظر ما هستند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه