طرح موتور پایه گازسوز ملی شکست خورد!
رییس مرکز تحقیقات موتور ایران خودرو: مردم برای استفاده از خودروهایی با موتور پایه گازسوز استقبال نکردند، وقتی تقاضا نباشد، تولید توجیه اقتصادی ندارد.
خبرگزاری موج؛ گروه انرژی، عرفانه تاجیکی:ماجرای پرپیچ و خم صنعت سی. ان. جی در ایران کم از قصه های هزار و یک شب ندارد. هر بخش از این صنعت، داستانی برای خود دارد و سر هر رشته را که بگیرید به هزار راه می رسد. تولید موتورهای پایه گازسوز ملی یکی از این هزار راهی است که مطالب متفاوتی درباره آن مطرح می شود.
*موتور پایه گاز سوز در ایرانپروژه تحقیقات برای تولید موتور سری EF(موتور پایه گازسوز) بین سال های ۸۱ و ۸۲ با استفاده از بودجه شرکت بهینه سازی مصرف سوخت و وزارت نفت آغاز به کار کرد. این در حالی است که بنا به ادعای برخی
آگاهان در همایش رونمایی از موتور ملی، بودجه ای معادل ۶۰ میلیارد تومان به منظور رونق و توسعه تولید داخلی به این پروژه تخصیص داده شد. به گزارش موج از موتور ملی در تولید خودرو سمند، دنا و پژو ۲۰۶ صندوقدار استفاده شد که به دلایل متفاوت مورد استقبال مصرف کننده قرار نگرفت. علت این استقبال نکردن را می توان افزایش هزینه تولید خودروهای پایه گازسوز در قبال نبود خدمات و قطعات پس از فروش دانست. به این ترتیب طولی نکشید که این پروژه با وجود تمام منافعی که در برداشت به حاشیه کشیده شد.
*خبرنگاران برای دریافت اطلاعات موتورها خرج کنندبه منظور آگاهی از
وضعیت کنونی تولید این موتور گفت و گویی با محمد زالی، رییس مرکز تحقیقات موتور ایران خودرو داشتیم. او با تاکید براینکه ۵۰۰ هزار دستگاه موتور از سری موتور های پایه گازسوز سری EF۷ تولید شده است، گفت: در حال حاضر هم روزانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ موتور تولید می شود. زالی در پاسخ به پرسش موج که کدام تولیدکنندگان در حال تولید این موتورها هستند، تصریح کرد: کار ما به آسانی کار شما نیست. تولیدکنندگان و قطعه سازان زیادی در حال تولید قطعات مختلف این موتور هستند. نکته جالب توجه این است که با وجود سووالات متعدد خبرنگار خبرگزاری موج، این مقام مسوول که سال ها است در این منسب فعالیت دارد، هیچ یک
از تولیدکنندگان قطعات مختلف این موتور ملی را معرفی نکرد و اظهار داشت: خبرنگاران برای دسترسی به اطلاعات باید هزینه کنند. زالی اضافه کرد: مردم برای استفاده از خودروهایی با موتور پایه گازسوز استقبال نکردند، وقتی تقاضا نباشد، تولید توجیه اقتصادی ندارد. اکنون باید پرسید چطور برای فروش خودروهای بی کیفیت چینی که حتی در خود چین هم استقبال چندانی از آنها نمی شود، امتیاز خرید برای مشتریان در نظر گرفته می شود، اما چنین پروژه ای در حقیقت با شکست رو به رو می شود؟
*موتور۷EF را بیشتر بشناسیمموتور EF شرکت ایران خودرو یک موتور چهار سیلندر است. سری EF۷
ای اف سون با همکاری شرکت تحقیق، طراحی و تولید موتور ایران خودرو(ایپکو) و F. E. V GmbH of Germany طراحی شده است. سرمایه گذاری فاز اولیه پروژه موتورهای EF ایران خود EF۷ دوگانه سوز حدود ۸۰ میلیون دلار آمریکا بوده است. این موتور از پایه بر اساس سوخت گاز طبیعی طراحی شده و در عین حال قابلیت کارکرد با بنزین را نیز دارا بوده و در میان موتورهای گازسوز دنیا در لیست ۳ موتور برتر و از نظر طراحی در لیست ۱۰ موتور برتر دنیا قرار دارد. مکانیزم به کار رفته در این موتور به نحوی است که توانسته با وجود حجم موتور و مصرف سوخت کمتر به توان و گشتاور بالاتری حتی نسبت به موتورهای بنزینی دست یابد. به واسطه
طراحی بهینه موتور و نیز استفاده از جدید ترین نوع سامانه مدیریت موتور موتور به صورت خودکار سوخت گاز را به عنوان سوخت اصلی انتخاب نموده و با آن روشن میشود و با اتمام هرکدام از دو سوخت به صورت خودکار عملیات تعویض سوخت در آن انجام میشود.
*مزیت EF۷ چیست؟ موتور EF۷ در محیطهای بسیار سرد نیز قابلیت روشن شدن با سوخت گاز را داشته و در هیچ شرایطی کارکرد موتور منوط به دسترسی به بنزین نیست. در ضمن بواسطه استفاده از تنظیم کننده هیدرولیکی سوپاپها در هیچ زمانی نیازی به تنظیم فیلر سوپاپهای موتور نیست. طراحی اجزای این موتور ۱۶ سوپاپ به نحوی انجام
شده است که به واسطه محاسبات رایانهای پیچیده سطح صدا و لرزش موتور به خصوص در دور آرام بسیار مطلوب و متناسب با موتورهای روز دنیا بوده و از نظر سطح دستیابی به استاندارد آلایندگی نیز می تواند بالاترین استانداردهای روز اروپا (Euro5) را در یافت کند.
ارسال نظر