در نشستی در قدس با حضور کارشناسان عربی و اسرائیلی مطرح شد
بررسی راههای عادی سازی روابط اعراب با اسرائیل برای مقابله با ایران
در نشستی که با حضور پژوهشگران اسرائیلی و عربی در قدس اشغالی برگزار شد، راهکارهای سازش اعراب با اسرائیل برای مقابله با ایران بررسی شد.
به گزارش خبرگزاری موج، به مناسبت سالروز گذشت ۱۵ سال از طرح صلح عربی جلسه بحث و بررسی در دانشگاه عبری قدس اشغالی با حضور پژوهشگران اسرائیلی و اردنی در این جلسه برگزار شد.
اکثر شرکتکنندگان در این نشست تأکید کردند که مصر و اردن باید نقشی اصلی میان طرفین (برای سازش همیشگی میان اعراب با اسرائیل) بازی کنند (چون این دو کشور توافق صلح با تلآویو دارند).
بر اساس گزارش وبگاه «المصدر» رژیم صهیونیستی، در این نشست راههای سازش اعراب با اسرائیل بررسی شد؛ یکی از شرکتکنندگان در این نشست «عبدالله صوالحه» از مرکز پژوهشهای اسرائیلی در اردن بود. وی در سخنان خود تأکید کرد: برای اولین بار، منافعی مشترک میان اسرائیل و کشورهای عربی مانند مقابله با داعش و ایران وجود دارد و طرح صلح عربی فرصتی مناسب برای همکاری میان کشورهاست.
صوالحه در ادامه گفت: مذاکرات دو جانبه و چند جانبه باید ایران را تضعیف و حماس را مجبور کند با برگزاری انتخابات و به رسمیت شناختن اسرائیل موافقت نماید. باید مذاکرات با امارات عربی متحده، مصر، اردن و عربستان و نیز کمیته چهارجانبه برای اعطای مشروعیت به رهبری فلسطین (تشکیلات خودگردان) و حمایت از گفتوگوها (-ی سازش) از سر گرفته شود.
طرح صلح عربی که با پیشنهاد عربستان برای سازش با رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۰۲ در اجلاس سران عرب در بیروت به تصویب رسید؛ این طرح در ازای بازگشت و عقبنشینی اسرائیل به مرزهای ۱۹۶۷، تاسیس کشور فلسطینی به پایتختی قدس و حل و فصل معضل آوارگان فلسطینی، به تلآویو وعده میداد که از سوی اعراب به عنوان یک واقعیت مورد قبول قرار گرفته و حق موجودیت آن مورد شناسایی همگان قرار گیرد. در آن زمان «ملک عبدالله» ولیعهد وقت سعودی در مورد معنای تعبیر روابط عادی در طرح خود گفته بود: یعنی رابطه اعراب با اسرائیل همانند رابطه اعراب با هر کشور دیگری خواهد بود.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر