در مصاحبه با فاکسنیوز
تیلرسون: در کنار کشورهای عربی با رفتار بیثبات کننده ایران برخورد میکنیم
وزیر خارجه آمریکا که در عربستان به سر میبرد در مصاحبهای گفت که واشنگتن در کنار کشورهای عربی با رفتار بی ثبات کننده ایران برخورد میکند.
به گزارش خبرگزاری موج، "رکس تیلرسون" وزیر امور خارجه آمریکا که در سفر به عربستان سعودی رئیس جمهور کشورش را همراهی می کند در گفتگوی اختصاصی با شبکه تلویزیونی فاکس نیوز، شبکه وابسته به وزارت دفاع آمریکا مدعی شد در کنار شرکای عرب خود با سلطه جویی ها و رفتار بی ثبات کننده ایران برخورد می کنیم.
تیلرسون درباره ادعای ترامپ و درخواستش از سران برخی از کشورهای اسلامی برای پیوستن به نبرد بین خیر و شر و گشایش مرکزی برای مبارزه با افراط گرایی درباره جدی بودن کشورهای مذکور برای مقابله با افراط گرایی گفت: آنچه اکنون در ریاض و تحت رهبری پادشاه عربستان روی می دهد تاریخی است. با حضور وی در نشست سران کشورهای شورای همکاری خلیج (فارس) درباره نحوه مقابله با تروریسم و شکست داعش و بازگرداندن ثبات بیشتر به منطقه دیداری بسیار سازنده داشتیم.
وی افزود: توافق اولیه ما چارچوب اقدامات ما را مشخص می کند ولی در عین حال تعهداتی بسیار جدی نیز برای گرد هم آمدن برای شکست دادن داعش و تروریسم در منطقه و دیگر نقاط داده شد. توافق شد که نشست دیگری با اعضای شورای همکاری خلیج (فارس) با حضور آمریکا و اروپا صورت گیرد. یکی از انتظاراتی که می رود ارزیابی پیشرفت های به دست آمده بر اساس تعهدات صورت گرفته است و ما در انتظار نتایجی محکم هستیم و تعهداتی که هر کشور داده است، ارزیابی می شود.
وزیر امور خارجه آمریکا درباره اظهارات تنفر آمیز ترامپ از اسلام در دوران تبلیغات انتخاباتی و انتقادهای تند وی در آن دوران از قطر و عربستان سعودی به خاطر نقض دهشتناک حقوق بشری و حقوق زنان و سکوت وی در همین کشورها درباره حقوق بشر و حقوق زنان گفت: یکی از ویژگی های عمده این رئیس جمهور این است که تمایل دارد مسائل را بازخواند و با آنها به صورتی کاملا روشن و محکم روبرو شود. این یکی از دلایلی است که این کشورها را تشویق می کند احساسات آمریکا را درباره خود درک کنند و افزون بر این، به این مسائل رسیدگی کنند. این چیزی است که ما در دیدار خود از ریاض و کشوری است که دو مسجد بسیار مقدس را دارد. وی مسائل زیادی را در سفر خود آموخته است، وی درباره مردم و فرهنگ آنها مسائل زیادی آموخته است و این فرایند بسیار مهمی برای پیش بردن این روابط بین کشورهای مسلمان و غیر مسلمان است. رهبران کشورهای اسلامی به صورت گسترده این را قبول دارند که باید مسئولیت آنچه را که روی می دهد به عهده بگیرند و آنها این مسئولیت را به عهده می گیرند و برای مقابله با چهره زشت تروریسم، به ما و دیگر کشورها ملحق می شوند.
وی درباره اینکه ترامپ در سخنرانی خود به حقوق بشر و حقوق زنان هیچ اشاره ای نکرد گفت: اینکه شما به موضوع حقوق بشری و حقوق زنان اشاره می کنید نشان از بهبود شرایط در منطقه است.
وی در ادامه ادعا کرد ایران تهدیدی برای ثبات در منطقه است و اوضاع منطقه به خاطر تهدیدهای تروریستی تحت فشارهای زیادی قرار دارد. اینها مسائلی هستند که بحث شدند و تلاش هایی در جریانند تا حقوق زنان بهبود یابد و مشارکت آنان در جامعه در منطقه بیشتر شود.
وزیر امور خارجه آمریکا گفت: دلیل اولیه حضور ما مقابله با تهدید تروریسم در منطقه است و اگر ما داعش را شکست ندهیم و این نیروهای شرور را کنار نزنیم، شرایطی مهیا نمی شود که حتی امیدوار باشیم حقوق بشر برای همه مردم منطقه بهبود یابد.
تیلرسون درباره مقاله یکی از روزنامه های آمریکایی درباره دیدار ترامپ و لاوروف گفت: تفسیر من از این گفتگوها به این شکل نبود. رئیس جمهور در تلاش برای قانع کردن روسها بود تا بتوان با آنها همکاری کند. پیام ما به روسها این بود که روابط ما با آنها در نقطه پایینی قرار دارد و باید این شرایط تغییر کند و برای تغییرش نیز همصدا شویم. مساله ای که وی گفته است این است که به خاطر مسائلی که در داخل آمریکا روی می دهد، توجهش از مساله دور و از تعامل با روسیه برای بهبود روابط غافل نمی شود.
وی همچنین درباره برخورد خشونت بار محافظان اردوغان با معترضان در برابر اقامتگاه رئیس جمهور ترکیه در واشنگتن گفت: ما سفیر ترکیه در واشنگتن را خواستیم و به روشنی به آنان گفتیم که این رفتار غیر قابل قبول است. در حال حاضر نیز تحقیقاتی در این زمینه در جریان است و باید ببینیم نتیجه آن چه می شود. ما ناخرسندی خود را در این خصوص مطرح ساخته ایم.
تیلرسون درباره پیشنهاد مک کین برای اخراج سفیر ترکیه از آمریکا گفت: به نظر من باید اجازه دهیم تحقیقات در این خصوص به پایان برسد تا درباره چنین چیزی نتیجه گیری شود.
وزیر خارجه آمریکا درباره آزمایش موشکی کره شمالی نیز گفت: در حال حاضر در مراحل نخستین اعمال فشارهای اقتصادی و سیاسی بر رژیم کره شمالی هستیم و امیدواریم آنها این پیام را دریافت کنند که راه تولید سلاح های هسته ای راهی نیست که به امنیت و رفاه ختم شود. آزمایش اخیر آنها نیز ناامید کننده و آزار دهنده است و باید به این اقدامات خاتمه دهند و تا زمانی که این کارها خاتمه نیافته باشد، دیدگاه آنان نیز تغییر نیافته تلقی می شود.
تیلرسون افزود: بسته ای از فروش هنگفت تسلیحاتی صورت گرفته است و نیز فروش تسلیحات به دیگر کشورهای مهم منطقه ای همچنان ادامه دارد.
وی همچنین ادعا کرد؛ اینها همگی اقدامات امنیتی در خلیج (فارس) و کشورهای عرب به صورت خاص به شمار می آید که به ایران نشان دهد آمریکا در کنار شرکای خود در منطقه قرار می گیرد تا با سلطه طلبی ایران و هر خواستی که ایران برای فشار آوردن به این کشورها دارد با جبهه ای قوی و متحد مقابله شود.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر