کاهش شدید محبوبیت ابو مازن
سرویس بین الملل- نتایج جدیدترین نظرسنجی برگزار شده در فلسطین نشان می دهد که ۵۹ درصد از فلسطینیان از مواضع و عملکرد تشکیلات خودگردان فلسطین به ریاست محمود عباس ناراضی هستند و در مقابل، ۴۸ درصد هم از مواضع احزاب و گروه های ملی و اسلامی اعلام نارضایتی کرده اند.
به گزارش خبرنگار حوزه بین الملل خبرگزاری موج به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، نتایج این نظرسنجی میدانی که در بازه زمانی ۲۱ تا ۲۳ مه جاری به همت مرکز پژوهش ها و توسعه جهان عرب "اوراد" در کرانه باختری و باریکه غزه برگزار شد، نشان می دهد که ۵۷ درصد از فلسطینیان اظهارات دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا درباره تمایل وی به تحقق صلح در آینده نزدیک را "غیر جدی" می دانند و با این وجود، ۵۱ درصد معتقدند که در صورت وجود اراده لازم، وی می تواند چنین توافقی را محقق سازد.
در بخش دیگری از این نظرسنجی، ۶۱ درصد از شهروندان فلسطینی اعلام کرده اند که تا حد زیادی اخبار مربوط به دیدار محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا را دنبال کرده اند و ۳۹ درصد هم اعلام نموده اند که این دیدار را پیگیری نکرده اند. در همین حال، دو سوم افراد شرکت کننده در این نظرسنجی تاکید کرده اند که این دیدار موفقیت آمیز نبود.
۵۴ درصد از فلسطینیان هم سفر ترامپ به اراضی اشغالی فلسطینی را مهم ندانسته اند و ۲۶ درصد تصریح کرده اند که این سفر صرفا یک اقدام نمادین است که باعث تقویت به رسمیت شناخته شدن مالکیت اراضی اشغالی فلسطین توسط فلسطینیان می شود.
در همین حال، ۸۳ درصد از فلسطینیان هم اعلام کرده اند که در صورت امضای هر گونه توافقنامه صلحی در آینده، ترامپ مواضع عادلانه ای در قبال فلسطینیان و صهیونیست ها اتخاذ نخواهد کرد.
نتایج این نظرسنجی همچنین نشانگر ناامیدی فلسطینیان نسبت به از سر گیری مذاکرات سازش است و تنها ۴۷ درصد اعلام کرده اند که در صورت از سر گیری مذاکرات، توافقی به دست خواهد آمد که منجر به تحقق راهکار تشکیل دو کشور خواهد شد.
علاوه بر این، ۵۶ درصد از ساکنان کرانه باختری اعلام کرده اند که در انتخابات شهرداری ها شرکت نکرده اند چرا که معتقدند لیست های انتخاباتی ارائه شده هیچ تغییری در مناطق آنها ایجاد نخواهند کرد.
۴۱ درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی هم خاطر نشان کرده اند که انتخابات شهرداری ها به خاطر توافق قبلی یا عدم ارائه هر گونه لیست انتخاباتی، در مناطق محل سکونت آنها برگزار نشده است و ۹ درصد هم دلیل عدم مشارکت خود در این انتخابات را عدم حضور تشکل های سیاسی شان در انتخابات اعلام نموده اند.
در بخش دیگری از این نظرسنجی، ۷۳ درصد از فلسطینیان از برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست تشکیلات خودگردان حمایت کرده اند و نیمی از آنها هم از تصمیم تشکیلات رام الله در قطع حقوق کارمندان دولتی در باریکه غزه و تصمیم آن برای عدم پرداخت هزینه های انتقال برق از طریق خطوط اسرائیلی به غزه انتقاد نموده اند و انگیزه این اقدامات سیاسی را اعمال فشار علیه حماس برای پایان دادن به شکاف داخلی یا در راستای برخی شروط بین المللی دانسته اند.
ارسال نظر