معترضان به نشست هامبورگ چه می گفتند؟
سرویس بین الملل- همزمان با نشست گروه بیست در هامبورگ این شهر شمالی آلمان شاهد حضور هزاران معترض ضدسرمایهداری بود.
به گزارش خبرنگار حوزه بین الملل خبرگزاری موج به نقل از یورو نیوز، معترضانی که از سراسر اروپا به هامبورگ آمده اند تا مخالفت خود را با ساختار فعلی سیاست های راهبردی جهان نشان دهند.
یورونیوز افزود: این گروه ها ک براین باورند که جهان امروز تحت کنترل سرمایه دارانی است که کمتر از یک درصد جمعیت این کره خاکی را تشکیل میدهند اما برای ۹۹ درصد باقیمانده مهمترین تصمیمها را می گیرند.
اعتراضات گروه های ضدسرمایه داری از زمان فروپاشی شوروی و بنوعی تک قطبی شدن جهان در اروپا و ایالات متحده شکل جدید و جدی تری بخود گرفته است. این گروهها همواره با ساختار اقتصادی کاپیتالیستی که به گفته آنها ارزش مهم نوع بشر یعنی برابری و عدالت را زیر سوال می برد، مخالفت کرده اند.
نحلههای مختلفی از اعضای جنبش های ضدسرمایه داری در اروپا دست کم در تظاهراتهای ضددولتی شرکت موثری دارند. برخی از اعضای این گروهها به شکستن شیشه بانکها و یا سوزاندن خودروهای گران قیمت اقدام کردند . آنها بانکها و شرکت های چندملیتی بزرگ از جمله شرکت های خودروسازی را عامل اصلی نابرابریها طبقاتی در جهان می دانند. به علاوه جنبش های ضدسرمایه داری معتقد هستند که این بانک ها هستند که در نهایت دولتها را کنترل می کنند گروههای ضدسرمایه داری سیاستمداران را نوچههای بازار بزرگ جهانی و جمعیت یک درصدی ثروتمند جهان می دانند.
با آغاز بحران اقتصادی که گریبان بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکا را از سال ۲۰۰۸ میلادی گرفت بسیاری از نسلهای جوان غربی که دیگر مانند پدران و مادرانشان شانس تشکیل یک زندگی مرفه را نداشتند به جنبشهای ضدسرمایه داری پیوستند.
بحران در آمریکا، یونان و پرتغال و دیگر کشورهای جنوبی اروپا باعث شده است تا بسیاری از جوانان سرمایهداری را کاملا ساختاری ورشکسته و شکست خورده ببینند و بدنبال آلترناتیوهای جدیدتر و مهمتر بگردند.
در این میان حامیان و مدافعان محیط زیست نیز به جنبشهای ضدسرمایهداری پیوسته اند. مدافعان محیط زیست معتقدند که جهانی شدن اقتصاد و گسترش شرکت های چندملیتی در جهان نه تنها کمکی به مبارزه با تغییرات اقلیمی نمی کند بلکه یکی از مهمترین عوامل آلودگی هوا و گرم شدن زمین نیز هست. به همین دلیل می توان گفت اغلب حامیان و مدافعان محیط زیست در کنار جنبشهای چپ و ضدسرمایهداری قرار می گیرند.
ارسال نظر