بیانیه عجیب تیلرسون
بیانیه عجیب وزارت امور خارجه آمریکا در خصوص تحریم های آمریکا علیه روسیه، با سرزنش مقامات روسی مواجه شده است.
به گزارش خبرگزاری موج، برخی منابع خبری اعلام کرده اند که تیلرسون متعاقب اختلافاتی که را دونالد ترامپ بر سر موضوعاتی مانند نحوه مقابله با برجام و چینش کابینه پیدا کرده است، نهایتا تا پایان سال ۲۰۱۷ میلادی در سمت خود باقی خواهد ماند و پس از آن، استعفا خواهد کرد.
حتی برخی منابع خبری از احتمال استعفای تیلرسون قبل از پایان سال ۲۰۱۷ میلادی خبر داده اند. در چنین شرایطی، مواضع اتخاذ شده از سوی وزیر امور خارجه آمریکا در نوع خود قابل تامل است!
بیانیه اخیر تیلرسون در خصوص تحریم های وضع شده علیه ایران، روسیه و کره شمالی مصداق و نمونه ای بارز در خصوص تناقضات درونی وزیر امور خارجه آمریکا محسوب می شود. وزارت خارجه آمریکا در بیانیه اخیر خود اعلام کرده است که رأی قاطع اعضای دو مجلس سنا و نمایندگان آمریکا در حمایت از طرح تحریمهای روسیه نشاندهنده تمایل قوی مردم آمریکا برای اقدام روسیه در جهت بهبود روابط با آمریکا است!
سفارت روسیه بیانیه تیلرسون را سرزنش کرد
این ادعا به اندازه ای مضحکانه و غیر منطقی بود که مقامات روسی بلافاصله نسبت به آن واکنش نشان دادند. در این خصوص، سفارت روسیه در آمریکا بیانیه تیلرسون را مورد سرزنش قرار داد و تاکید کرد که نمی توان با وضع تحریم علیه یک کشور، مدعی بهبود روابط با آن بود!
واقعیت امر این است که بیانیه اخیر وزارت امور خارجه آمریکا، انعکاسی گویا از تناقضات موجود میان کاخ سفید و کنگره در خصوص نحوه مواجهه با روسیه است. زمانی که رکس تیلرسون به عنوان وزیر امور خارجه پیشنهادی دولت ترامپ به سنای آمریکا معرفی شد، برخی از سناتورهای دو حزب دموکرات و جمهوریخواه، وی را نسبت به وابستگی بیش از حد به ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و دولت این کشور متهم کردند.
با این حال تیلرسون در نهایت توانست رای اعتماد سنا را برای حضور در راس معادلات سیاست خارجی آمریکا کسب کند. با در نظر قرار دادن این پیش زمینه، می توان درک بهتری نسبت به بیانیه اخیر وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا در قبال تحریم روسیه داشت!
تیلرسون از یک سو سعی دارد خود را در تقابل با اقدام صورت گرفته از سوی مجلس نمایندگان و سنا قرار ندهد و از سوی دیگر، تمایل خود برای بهبود روابط با روسیه را در بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا منعکس کند. نکته قابل تامل اینکه این تحریمها، در فاصله کمتر از یک ماه پس از دیدار ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ در حاشیه اجلاس گروه بیست در هامبورگ وضع شده است. در چنین شرایطی تیلرسون چاره ای جز بازی در میان پارادوکسها و ارسال پیامهای دوگانه به مسکو ندیده است.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر