اتحادیه اروپا تخریب مدارس فلسطینیان را محکوم کرد
اتحادیه اروپا اقدام رژیم صهیونیستی به تخریب سه باب مدرسه فلسطینی در کرانه باختری را تنها چند روز قبل از آغاز سال تحصیلی جدید محکوم کرد.
به گزارش خبرگزاری موج به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، این اتحادیه در بیانیهای نسبت به اقدامات و تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه مراکز آموزشی در کرانه باختری شدیدا ابراز نگرانی کرد.
اتحادیه اروپا اعلام کرد، هر کودکی حق دارد از آموزشی امن برخوردار باشد و رژیم صهیونیستی نیز باید این حق کودکان فلسطینی را تضمین کند و مدارس باید اماکنی امن برای کودکان باشند.
پیش از این، باشگاه اسیر فلسطین با صدور بیانیهای اعلام کرد که رژیم صهیونیستی از آغاز سال جاری میلادی ۸۰۰ کودک فلسطینی را که اکثر آنها اهل قدس هستند، بازداشت کرده و اکثر آنها را به شرط حبس خانگی، آزاد کرده است و این مسأله آنها را از حضور در مدارس پس از آزادی محروم میکند.
در ادامه این بیانیه آمده است که رژیم صهیونیستی علاوه بر محروم کردن کودکان فلسطینی از ادامه تحصیلات، تجاوزات متعددی را علیه آنها انجام میدهد که روند تحصیلی آنها پس از آزادی را تحتالشعاع قرار میدهد.
باشگاه اسیر خاطرنشان کرد که برخی از این کودکان در اثر اصابت گلولههای نظامیان ارتش صهیونیستی زخمی شدهاند و در مواردی نیز این زخمها منجر به نقص عضو شده است.
بر اساس این بیانیه، بیشترین تعداد کودکان فلسطینی در اواخر سال ۲۰۱۵ بازداشت شده بودند که شمار آنها صدها تن بوده است و در سال ۲۰۱۶ تعداد این کودکان بازداشت شده در مجموع به ۱۳۳۲ تن رسید.
این کودکان همچنین در معرض انواع اقدامات ناقض قوانین بینالمللی انساندوستانه و مغایر حقوق بشر بینالمللی قرار میگیرند که از جمله آنها میتوان به شکنجه و ضرب و شتم، تیراندازی مستقیم و عمدی، انتقال آنها به مراکز بازجویی و بازداشتگاهها، گرسنه و تشنه نگه داشته آنها و استفاده از الفاظ زشت و رکیک که باعث تنزل کرامت انسانی آنها میشود، اشاره کرد.
باشگاه اسیر فلسطین اعلام کرد که خطرناکترین اقدام رژیم صهیونیستی علیه کودکان بازداشت شده حتی پس از آزادیشان، محروم کردن آنها از تکمیل تحصیلاتشان است که نقض ماده ۱.۱۳ معاهده بینالمللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و ماده ۱.۲۶ اعلانیه جهانی حقوق بشر است.
در ادامه این بیانیه آمده است که اقدامات مذکور نقض آشکار ماده ۹۴ فصل چهار مقررات تعامل با بازداشتشدگان است که در کنوانسیون چهارم ژنو مصوب سال ۱۹۴۹ به آن اشاره شده و آمده است: باید تمامی تسهیلات ممکن برای تداوم تحصیلات یا آغاز تحصیلات جدید برای بازداشتشدگان فراهم گردد و مساله آموزش کودکان و جوانان تضمین شده است و آنها باید به صورت منظم در مدارس چه در داخل اماکن محل بازداشتشان و چه خارج از آن حاضر شوند.
باشگاه اسیر فلسطین در پایان نقض حقوق بازداشتشدگان و به ویژه کودکان را محکوم کرد و بار دیگر از موسسات حقوقی بینالمللی و در رأس آنها نهاد کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) خواست تمام تلاشهای خود را برای حمایت از کودکان فلسطینی و رعایت حقوق آنها که در قوانین انساندوستانه بینالمللی و حقوق بشر بینالمللی به آنها اشاره شده است، به کار بگیرند.
ارسال نظر