در بیانیه هفتمین دور مذاکرات اعلام شد
حمایت از پیشنهاد روسیه برای تشکیل کنگره گفت و گوی ملی در سوریه
هفتمین دور نشست آستانه با حمایت از پیشنهاد روسیه برای آغاز گفت و گوهای ملی در سوریه به پایان رسید.
به گزارش خبرگزاری موج به نقل از یورونیوز، هفتمین دور مذاکرات صلح سوریه روز سهشنبه در آستانه، پایتخت قزاقستان به کار خود پایان داد. در بیانیه پایانی این نشست، شرکت کنندگان از اجرای آتش بس در مناطق کاهش تنش در سوریه ابراز رضایت کردند و گفته اند که برای مبارزه با داعش، جبهه النصره، القاعده و دیگر گروه های تروریستی عزم جدی دارند.
همچنین بعد از این نشست ایران و ترکیه اعلام کردند که از طرح روسیه برای تشکیل کنگره گفتگوی ملی در سوریه در چهارچوب گفتگوهای ژنو حمایت می کنند.
دیپلمات های سه کشور روسیه، ایران و ترکیه قرار است بار دیگر در نیمه دوم ماه دسامبر در آستانه دیدار کنند.
بیانیه پایانی می افزاید که شرکت کنندگان در این مذاکرات بر سر آزادی اسیران و زندانیان، کمک به دسترسی مردم به کمک های بشردوستانه و افزایش آن توافق کرده اند.
در نشست آستانه به جز کشورهای اصلی این نشست شامل ایران، روسیه و ترکیه، هیاتی از رژیم بشار اسد، نمایندگانی از مخالفان دولت دمشق و نمایندگانی از سازمان ملل متحد، آمریکا و اردن به عنوان ناظر حضور داشتند.
از سوی دیگر «بشار الجعفری»، سفیر سوریه در سازمان ملل متحد گفته است که دولت دمشق آماده است در کنگره مخالفان دولت که در شهر سوچی به میزبانی روسیه برگزار خواهد شد، شرکت کند.
قرار است کنگره گفت و گوی ملی سوریه روز ۱۸ نوامبر در شهر سوچی برگزار شود. روسیه از ۳۳ گروه و حزب سوری برای شرکت در این کنگره دعوت کرده است. دعوتی که گروه های مخالف دولت بشار اسد و گروه های کرد شمال سوریه را نیز در بر می گیرد. این نخستین بار است که گروه های کرد سوری که در شمال سوریه حضور دارند و در آزادی رقه از دست داعش نقش اصلی را داشتند برای شرکت در مذاکرات صلح سوریه دعوت می شود.
گروه های کرد سوریه نیز از برگزاری این کنگره استقبال کرده اند.
برگزاری کنگره ملی برای گفت و گو میان گروه های سوری، ابتکاری از سوی روسیه برای پایان دادن به جنگ و درگیری در سوریه است.
همچنین «الکساندر لاورنتیف»، مذاکره کننده روسیه در مذاکرات آستانه گفته است که گروه های مخالف سوریه که کنگره ملی مورد حمایت روسیه در ماه آینده را تحریم کنند در معرض اتهام فرار از ورود به روند سیاسی خواهند بود.
لاورنتیف گفته است که مهمترین وظیفه کنگره ملی مورد نظر روسیه راه اندازی اصلاحات در قانون اساسی سوریه است.
با این حال «یحیی الاریدی»، سخنگوی اپوزیسیون سوریه که خواستار گفت و گوهای صلح زیر نظر سازمان ملل متحد است، برگزاری کنگره ملی با حمایت روسیه را بسیار نگران گننده توصیف کرده است. او گفته است که هدف این کنگره و شرکت کنندگان در آن نامشخص است.
الاریدی می گوید: ترسش از این است که این کنگره ملی شواهد ساختگی از مصالحه میان گروه های سوری ارائه دهد تا سوری ها و کشورهای خارجی را گمراه کند.
ارسال نظر