English

واکنش ترکیه به ادامه تحریم های آمریکا

ترکیه پس از آغاز تحریم های آمریکا با مشکلات اقتصادی مواجه شد و ارزش لیر بسیار ریزش کرد، اما دولت و مردم ترکیه از مقابله با تحریم های آمریکا صحبت می کنند.

واکنش ترکیه به ادامه تحریم های آمریکا

به گزارش خبرگزاری موج، به نقل از خبرگزاری فرانسه، جم هالاوورت، وکیل اندرو برانسون، کشیش بازداشتی در ترکیه اعلام کرد، دادگاهی در ترکیه برای سومین بار درخواست برای آزادی این کشیش را رد کرد.

در حالی که ترکیه به دنبال ارائه تضمین دوباره به بازارها پس از کاهش شدید ارزش لیر در برابر دلار آمریکاست،‌ وزارت خزانه‌داری آمریکا هشدار داد که تحریم‌های بیشتری را تا زمان آزادی برانسون اعمال می‌کند.

روحسار پکجان، وزیر تجارت ترکیه در واکنش به این اظهارات اعلام کرد :در حال حاضر ما براساس قوانین سازمان تجارت جهانی پاسخ داده و در همین راستا به اقدامات خود ادامه خواهیم داد.

وی تاکید کرد: در صورت تحریم‌های بیشتر از سوی آمریکا پاسخ لازم را خواهیم داد.

بازداشت برانسون که متهم به ارتباط با سازمان‌های تروریستی است، روابط دو متحد ناتو را دچار بحران کرده و ارزش لیر را بسیار کاهش داده است.

روز پنجشنبه ترامپ اعلام کرد، ترکیه در طول سال‌های گذشته از آمریکا امتیاز گرفته است و اکنون برانسون به عنوان یک گروگان در این کشور نگه داشته می‌شود.

وی در پیامی در توئیتر اعلام کرد: ما برای آزادی یک فرد بی‌گناه چیزی پرداخت نمی‌کنیم.

وکیل برانسون اعلام کرده است، دادگاه ازمیر در حکمی دستور حبس خانگی را علیه برانسون صادر کرده است و اگر وی محکوم شود با ۳۵ سال زندان مواجه است.

تحریم‌های آمریکا و کاهش ارزش لیر در بازارها ترس و نگرانی ایجاد کرده است اما در خیابان‌های ترکیه بسیاری از شهروندان ترک از تدابیر متقابل دولت ترکیه حمایت می‌کنند.

محرم بوزکورت، یکی از شهروندان ترکیه در گفتگو با خبرگزاری فرانسه اعلام کرد: ما در کشوری به دنیا آمده‌ایم که احساسات میهن‌پرستانه در آن بسیار بالاست. فرقی نمی‌کند که به چه میزان ارزش دلار افزایش یابد. ما بر آن غلبه خواهیم کرد.

دیگران نیز حرف او را تایید می‌کنند.

ابراهیم آکتار اعلام کرد: تا زمانی که ما متحد باشیم، تحریم‌های آمریکا هیچ تاثیری بر ما نخواهد داشت.

اما جان بویوکر که در یک صرافی شلوغ در استانبول کار می‌کند، گفت: اردوغان و ترامپ به دنبال افزایش آرای خود از طریق ایجاد یک دشمن هستند. این کار سیاسی است.

آخرین اظهارات مقامات آمریکایی پس از آن بیان شد که برات آلبایراک، وزیر دارایی ترکیه در تلاشی برای آرام کردن بازارها گفت: ترکیه از بحران ارز قوی‌تر بیرون خواهد آمد و نیازی به کمک مالی صندوق بین‌المللی پول ندارد.

ویلیام جکسون، از نشریه اکونومیست در یادداشتی اعلام کرد که آلبایراک تاکنون عملکرد نسبتا خوبی داشته است.

با این حال وی اعلام کرد که به نظر می‌رسد سیاستمداران ترکیه اقدامات حداقلی انجام داده‌اند.

اردوغان در مواجهه با بحران به وجود آمده توسط واشنگتن اعلام کرد که این کشور به دنبال بازارهای جایگزین جدید خواهد بود.

در همین راستا چند روز گذشته ترکیه توانست حمایت قطر، دوستش را به دست آورد. قطر وعده داده که به میزان ۱۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری مستقیم در این کشور انجام دهد.

اردوغان همچنین مذاکراتی با رهبران فرانسه و آلمان برگزار کرده است که این مساله نشان می‌دهد بعد از چند سال تنش در روابط آنکارا با بروکسل، این کشور به دنبال نزدیکی با اروپا است.

برهمین اساس اگرچه آنکارا همواره اصرار می‌کند دستگاه قضایی این کشور مستقل از سیاست است اما به تازگی این کشور اقدامات بی سابقه در پرونده‌های کلیدی و حقوقی داشته است.

دادگاهی در استانبول حکم آزادی تانر، رئیس دفتر سازمان عفو بین‌الملل در ترکیه را که بیش از یکسال به اتهام مشارکت در کودتای نافرجام ۲۰۱۶ در زندان به سر می‌برد، صادر کرد.

همچنین به تازگی ترکیه دو سرباز یونانی را که به طور غیرقانونی مرز را رد کرده بودند، آزاد کرد که این اقدام مورد استقبال آتن قرار گرفت.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه