در اقدام تلافی جویانه؛
۶۰ میلیارد دلار کالای آمریکایی با اعمال تعرفه چین مواجه شد
واکنش چین به تعرفهگذاری ۲۰۰ میلیارد دلاری روز دوشنبه واشنگتن، اعمال تعرفه بر روی ۶۰ میلیارد دلار کالاهای آمریکایی بود.
به گزارش خبرگزاری موج به نقل از رویترز، ۶۰ میلیارد دلار کالای آمریکایی با اعمال تعرفه چین مواجه شد، این اقدام در روز گذشته توسط چین و البته در پاسخ به اقدامات تعرفهای آمریکا بود.
مقامات چین ابراز داشتند که این اقدام چین در پاسخ به تعرفهگذاری ۲۰۰ میلیارد دلاری آمریکا روی کالاهای چینی در روز دوشنبه بود.
با این رقم تعرفهگذاری که طی ۲ روز از سوی دو کشور انجام شده جنگ تجاری چین وآمریکا وارد مرحله جدیدی شده است.
به طوری که «جک ما» بنیانگذار شرکت علی بابا در چین معتقد است این جنگ تجاری شاید ۲۰ سال دیگر طول بکشد.
جنگ تجاری دو کشور چین و آمریکا به عنوان بزرگترین اقتصادهای جهان روی بازارهای جهانی هم سایه افکنده است، قیمت نفت،طلا و فلزات اساسی تحت تاثیر این منازعه تجاری قرار گرفته است.
کارشناسان پیشبینی میکنند که ادامه این جنگ تجاری اقتصاد دو کشور را تضعیف خواهد کرد و جلوی رشد اقتصادی آنها را خواهد گرفت.
آمریکا به بهانه اینکه میخواهد کسری تجاری خود را با چین جبران کند آغازگر این جنگ تجاری شد، ابتدا تعرفه روی فولاد و آلومینیوم اعمال کرد که واکنش متقابلی نه تنها از سوی چین،بزرگترین تولید کننده فولاد جهان، بلکه از سوی کشورهایی مانند روسیه، کشورهای اروپایی و هند نیز داشت.
هند هم در واکنش به این اقدامات قرار است در دوم نوامبر برای کالاهای آمریکایی تعرفهگذاری کند.
تعرفهگذاری پینگپنگی دو کشور چین و آمریکا روی کالاهای همدیگر ماهها است ادامه دارد که شاید به رقم کل وارداتی که از همدیگر انجام میدهند برسد.
روز گذشته ترامپ تهدید کرد که اگرچین بخواهد پاسخ تعرفهگذاریهای ما را با اعمال تعرفه روی کالاهای آمریکایی بدهد، پاسخهای سختتری در انتظار پکن خواهد بود.
تهدیدها و تحریمهای ترامپ در حالی انجام میشود که مقامات واشنگتن دعوتنامهای را برای مذاکره با پکن نیز ارسال کردهاند.
پس از آنکه 60 شرکت آمریکایی ائتلافی تشکیل دادند تا در برابر اقدامات تعرفهای ترامپ مقاومت کرده و در مقابل این سیاست بایستند، ترامپ مجبور به نرمش شد و مقامات واشنگتن آماده مذاکره با مقامات پکن شدند.
اما ظاهرا این سیاست آمریکایی است در حالی که صحبت از مذاکره دارند یک ابزار تهدید را هم بالای سر طرف مقابل نگه میدارند.
آمریکا از یک سو چین را دعوت به مذاکره میکندو از سوی دیگر مرتب کالاهای جدیدتری را در حلقه تحریم تعرفهای میگذارد.
این سیاست تهدید و ترغیب آمریکا خشم چینیها را برانگیخته است به طوری که مقامات چین اعلام کردهاند به مذاکره با آمریکا نخواهند رفت.
پیش از این یکبار مقامات چین و آمریکا درباره جنگ تجاری سر میز مذاکره نشستهاند اما آمریکاییها دقیقا همان شب مذاکره و حتی شاید هنوز مقامات چینی میز مذاکره را ترک نکرده بودند، تعرفههای جدیدی را علیه کالاهای چینی اعلام کردند.
ارسال نظر