واکنش کانادا به حکم اعدام شهروند خود در چین
کانادا به شهروندانش در بالاترین سطح درباره سفر به چین هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری موج، کانادا ، به مسافران چین هشدار داده شده است، خطر اجرای خودسرانه قانون در چین وجود دارد و توجه بسیار کمی به وضعیت امنیت و ایمنی مسافران میشود. دادگاه چین یک شهروند کانادایی به نام "رابرت لوید شلنبرگ" را به اتهام قاچاق مواد مخدر به اعدام محکوم کرد. این حکم پس از آن صادر شد که حکم حبس پانزده ساله اولیه برای وی بسیار سبک اعلام شد.
شلنبرگ ۳۶ ساله علیه حکم اولیه دادگاه درخواست تجدید نظر کرده بود که این درخواست تجدید نظر پس از بازداشت مدیر اجرایی هوآوی در کانادا پذیرفته شد. اما دادگاه لیائونینگ در شمال شرقی چین پس از تجدید نظر در حکم پانزده سال که در سال ۲۰۱۶ علیه این شهروند کانادایی صادر شده بود، وی را به حکم اعدام محکوم کرد. جاستین ترودو ، نخست وزیر کانادا پس از صدور این حکم توسط دادگاه چین، پکن را به استفاده اختیاری و خودسرانه از حکم اعدام متهم کرد.
پس از وقوع این اتفاق تنشها در روابط دیپلماتیک میان دو کشور افزایش یافته است.
ترودو با محکوم کردن حکم صادر شده اعلام کرد: چین از سیستم قضاییاش برای فشار آوردن به کانادا درباره بازداشت شهروند چین و مدیر اجرایی هوآوی استفاده میکند. تمام کشورهای جهان باید نگران باشند که پکن از سیستم قضاییاش به طور اختیاری استفاده میکند.
وی ادامه داد: ما نگرانی بزرگی به عنوان دولت کانادا داریم و تمام دوستان بینالمللی و متحدان ما باید این را بدانند که چین به استفاده خودسرانه از حکم اعدام روی آورده است.
هم چنین یک مقام ارشد کانادا با اشاره به پرونده بازداشت یک شهروند دیگر کانادایی در چین اعلام کرد که مقامات چینی مایکل کاوریگ، یک دیپلمات پیشین را تحت بازجویی قرار دادهاند؛ در حالی که وی همچنان دارای مصونیت دیپلماتیک بوده است.
کاوریگ، دیپلمات پیشین کانادا، یک تحلیلگر مسائل شمال شرقی آسیا برای اندیشکده گروه بینالمللی بحران بود.
کاوریگ و مایکل اسپیوار، تاجر کانادایی به اتهام اقدام علیه امنیت ملی در چین بازداشت شدند. سخنگوی وزارت امور خارجه چین درباره پرونده کاوریگ اعلام کرد، مقامات این کشور مشخص کردهاند که کاوریگ دیگر تحت مصونیت دیپلماتیک نبوده و اعتراض جاستین ترودو را رد کردند.
وی ادامه داد: کاوریگ دیگر دیپلمات نبوده و با پاسپورت معمولی و ویزای تجاری وارد چین شده است.
او اضافه کرد: اتهامات وارد شده مبنی بر این که چین به طور خودسرانه شهروندان کانادایی را بازداشت میکند، کاملا بی پایه و اساس است.
از سوی دیگر وکیل شلنبرگ اعلام کرد: دادستانی هیچ گونه شواهد جدیدی برای صدور حکم سنگینتر برای این شهروند کانادایی در یک دادگاه یک جلسهای ارائه نکرده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر شلنبرگ ۱۰ روز فرصت دارد که درخواست جدید نظر بدهد.
او در ادامه اظهاراتش از بیان هر گونه ارتباط میان صدور حکم جدید علیه موکلش و بازداشت مدیر اجرایی هوآوی خودداری کرد.
ارسال نظر