تلاش روسیه برای آرام کردن اوضاع پیرامون برجام در شورای حکام
«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین تأکید کرد که کشورش در جلسه فعلی شورای حکام آژانس برای آرام کردن اوضاع پیرامون برجام تلاش میکند.
به گزارش خبرگزاری موج، « میخائیل اولیانوف » نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین امروز (سهشنبه) بر تلاش مسکو برای کمک به حل مسائل پیشآمده پیرامون برنامه هستهای ایران تأکید کرد و با اشاره به نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی و تأثیرگذاری آن بر سرنوشت برجام گفت: «مسئله اصلی جلسه فعلی شورای حکام آژانس این است که آیا بحثهای آتی به آرام کردن اوضاع در خصوص برنامه هستهای ایران کمک میکند یا اینکه اوضاع در این خصوص بدتر خواهد شد. ظرف دو روز پاسخ مشخص میشود. در هر شرایط، روسیه به طور فعالانه به نفع سناریوی اول تلاش میکند».
نشست ماه مارس شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز گذشته (دوشنبه) به صورت مجازی در پایتخت اتریش با دستورالعمل راستیآزمایی و نظارت در ایران در پرتو قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و همچنین موضوع پادمانها آغاز شد و همچنان ادامه دارد.
«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در جلسه شورای حکام به تکرار برخی ادعاها و اتهامزنیها درباره وجود تأسیسات هستهای اعلامنشده در ایران پرداخت و با بیان اینکه تفاهم فنی موقت با ایران مطابق با قوانین این کشور است، گفت هرگونه محدودیت یا توقف راستیآزمایی از فعالیتهای ایران، بر گزارش اجرای تعهدات این کشور اثر میگذارد.
در جریان جلسه روز گذشته شورای حکام، خبرگزاری رویترز گزارش کرد که تروئیکای اروپا (آلمان، فرانسه و انگلیس) در نشست شورای حکام آژانس، پیشنویس یک قطعنامه را در میان اعضا پخش کردهاند که در آن نگرانی شدید نسبت به «کاهش شفافیت از سوی ایران» ابراز و از ایران خواسته شده اقدامات خود را به عقب برگرداند.
رویترز مدعی است در این پیشنویس همچنین درباره «عدم پیشرفت» در دریافت توضیحات از سوی ایران در ارتباط با ادعای یافتن ذرات اورانیوم در سه سایت ابراز نگرانی شده است.
علیرغم اذعان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد. تروئیکای اروپا علیرغم مخالفتهای لفظی با خروج آمریکا از برجام به وعدههای خود برای جبران آثار این خروج عمل نکردند. جمهوری اسلامی ایران در واکنش به بیعملی کشورهای اروپایی در پنج گام طبق مفاد برجام تعهدات خود ذیل برجام را کاهش داد و اخیراً اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را نیز متوقف کرد.
ارسال نظر