جو بایدن در آستانه صدمین روز شروع کار:
حضور نظامی قوی در شرق و غرب خواهیم داشت
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در سخنانی در جلسه مشترک کنگره تاکید کرد: آمریکا قصد دارد حضور نظامی خود را در منطقه هند و آرام و نیز اروپا حفظ کند و این مساله را به اطلاع رئیسجمهوری چین رسانده است.
به گزارش خبرگزاری موج به نقل از خبرگزاری رویترز، جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا که در آستانه صدمین روز شروع کار خود سخنرانی کرد، گفت: در تماس تلفنی با شی جینپینگ، رئیسجمهوری چین اطلاع دادم که آمریکا حضور نظامی قوی خود را در اقیانوسهای هند و آرام نظیر آنچه با ناتو در اروپا دارد، حفظ خواهد کرد.
او اشاره کرد، از نزدیک با همپیمانان برای رویارویی با خطراتی نظیر برنامه هستهای ایران، کره شمالی از طریق دیپلماسی و تلاشهای بازدارنده سخت همکاری خواهد کرد.
رئیس جمهور آمریکا درباره روسیه نیز به تماسش با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه اشاره کرد و گفت، با او به این مساله پرداخت که آمریکا برای تنش تلاش نمیکند اما اقدامات مسکو "عواقبی خواهند داشت".
همچنین بیبیسی گزارش داد، رئیس جمهوری آمریکا در سخنانی در جلسه مشترک کنگره خواستار ارائه خدمات آموزشی در دوره پیش دبستانی و کالجهای دولتی به صورت رایگان شده است.
او در اشاره به مرگ اسامه بن لادن رهبر القاعده گفت که وقت بازگرداندن نیروهای آمریکا از افغانستان فرارسیده است.
در این سخنرانی برای اولین بار هر دو شخصیتی که پشت سر او ایستاده بودند زن بودند؛ کامالا هریس معاون رئیس جمهوری و نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان که هر دو ماسک به صورت داشتند.
جو بایدن طرح بزرگی را برای نوسازی زیرساختها تشریح کرد
او برنامه خود برای گستردهترین اصلاحات در زمینه مزایای تامین اجتماعی از دهه ۱۹۶۰ را ارائه کرد.
طرح او شامل چهار هزار میلیارد دلار - ۴ تریلیون - بودجه برای آموزش و مرخصی خانوادگی است.
این سخنرانی به سبک نطق سالانه "وضعیت ایالات متحده" واکنش جمهوری خواهان را به دنبال دارد. سناتور تیم اسکات جمهوری خواه از کارولینای جنوبی واکنش حزب مخالف را قرائت میکند.
اسکات که به طور بالقوه از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ است آفریقایی تبار است.
به گفته کاخ سفید، بایدن پیش از سخنرانی امشب در کنگره با کارمندان کنگره که در جریان حمله روز ششم ژانویه در داخل ساختمان به تله افتاده بودند دیدار کرد. در آن روز هواداران دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق که نتیجه انتخابات را رد میکرد، سعی کردند روند تایید نتایج انتخابات را متوقف کنند.
بایدن، که در نظرسنجیها موقعیت محکمی دارد، در نطق خود سعی کرد نظر عموم را درباره دو مجموعه خیلی بزرگ - طرح کار و طرح خانوادههای آمریکایی - جلب کند.
تحلیلگران میگویند که این دو طرح در صورت تصویب نهایی در کنگره شامل فراگیرترین اصلاحات در نظام تامین اجتماعی از دهه ۱۹۶۰ خواهد بود.
کاخ سفید میگوید بودجه لازم برای هر دو طرح "به طور کامل" از طریق افزایش مالیات بر ثروتمندترین بخش جامعه و شرکتها تامین خواهد شد.
طرح خانوادههای آمریکایی، با هزینهای ۱.۸ تریلیون دلاری، قصد ارائه آموزش رایگان برای دوره پیش دبستانی از سن سه تا چهار، مرخصی باحقوق خانوادگی (مثل زایمان) و تامین کامل هزینه کالج دولتی (کامیونیتی کالج) را دارد.
این طرح همچنین تخفیف مالیاتی کودک را تا سال ۲۰۲۵ تمدید میکند و برای هر کودک به خانوادههای کم درآمد ماهانه حدود ۳۰۰ دلار میدهد. دموکراتها امیدوارند این کمکها به برنامهای دائمی بدل شوند.
کاخ سفید گفته که بودجه مورد نیاز این طرح را با دو برابر کردن مالیات سود سرمایه (بر درآمد بالاتر از یک میلیون دلار) و افزایش مالیات خانوادههایی که سالانه بیش از ۴۰۰ هزار دلار درآمد دارند، تامین خواهد شد.
هفته پیش انتشار گزارشهایی از برنامه دولت برای افزایش مالیات سود سرمایه، باعث سقوط بازار سهام شد.
برنامه اشتغال
بایدن در این سخنرانی همچنین طرح کار آمریکایی به ارزش ۲.۳ تریلیون دلار را تبلیغ کرد.
این طرح، که از آن به عنوان برنامهای برای نوسازی زیرساختهای کشور معرفی میشود، قصد سرمایه گذاری در حمل و نقل عمومی، خط آهن، فرودگاهها، لولههای آب، اینترنت باند پهن، جادهها و پلها، بیمارستانهای کهنه سربازان، مراکز مراقبت از کودکان و مقابله با نابرابرهای نژادی را دارد.
این طرح همچنین سعی میکند اقتصاد آمریکا را به سوی انرژیهای پاکیزه و اتومبیلهای الکتریکی- که امروز فقط دو درصد خودروها را تشکیل میدهند - سوق دهد.
کاخ سفید میگوید بودجه این طرح از طریق افزایش مالیات شرکتها از ۲۱ درصد به ۲۸ درصد و افزایش سایر مالیاتها بر شرکتهای چندملیتی تامین خواهد شد.
بایدن در جریان سخنرانی خود همچنین به مسائل جنجالی مثل اصلاح پلیس، مساله خشونت با سلاح گرم و بحران مهاجرت در مرز مکزیک اشاره کرد.
او ماه پیش طرح نجات آمریکا به ارزش ۱.۹ تریلیون دلار را برای مقابله با پیامدهای اقتصادی همه گیری کرونا امضا کرده بود.
حزب دموکرات به رهبری بایدن هم اکنون با اختلاف کم کنترل مجلس نمایندگان و سنا را در دست دارد - بعد از یک دهه - که به این حزب امکان تصویب لوایح مورد نظر رئیس جمهوری بدون کمک جمهوری خواهان را میدهد.
سناتور میچ مککانل رهبر جمهوری خواهان سنا روز سه شنبه گفت: "پرزیدنت بایدن در دوران رقابتهای انتخاباتی با شعار میانه روی مبارزه میکرد، اما به سختی میتوان به اقدامی از سوی او تا این لحظه که نشانی از میانه روی داشته باشد اشاره کرد."
بایدن علاوه بر سه طرح یاد شده به ارزش حدودا ۶ تریلیون دلار، هفته پیش از بودجه ۱.۵ تریلیون دلاری دولت برای سال آینده پرده برداشت.
ارسال نظر