قزاقستان اعلام کرد:
نفت بیشتری به ایران و چین سوآپ خواهیم کرد
قزاقستان تقریبا ۸۰ درصد نفت خود را برای صادرات از طریق کنسرسیوم خط لوله خزر (CPC) به بنادر روسیه در دریای سیاه ارسال می کند و این کشور قصد دارد مسیرهای صادرات نفت را با چین و ایران توسعه دهد.
به گزارش خبرگزاری موج به نقل از گزارش تارنمای «این بیزینس قزاقستان» (Inbusiness.kz)، بولات آکچولاکوف روز چهارشنبه تصریح کرد: قزاقستان قصد دارد مسیرهای صادرات نفت را با چین و ایران توسعه دهد.
بر اساس این گزارش، قزاقستان تحت طرح سوآپ(SWAP) نفت به جمهوری اسلامی ایران ارسال می کند به این طریق که سوخت با تانکرها از بندر آکتائو قزاقستان به بنادر شمالی ایران تحویل شود و از آنجا به پالایشگاه های ایران در تبریز و تهران میرود. ایران به نوبه خود همین مقدار نفت را به نفتکش های خلیج فارس ارسال می کند.
این مقام مسئول تصریح کرد: چنین اقدامی در پیش نویس نقشه راه توسعه مسیرهای جایگزین صادرات نفت آمده است.
آکچولاکوف گفت: از این رو بر توسعه مسیر حمل و نقل بین المللی ترانس خزر در مسیر بنادر جمهوری آذربایجان، گرجستان و ترکیه و همچنین مسیرهای صادراتی به چین و ایران تاکید می شود.
تابستان گذشته، قاسم جومارت توکایف رئیس جمهوری قزاقستان، خواستار تنوع بخشیدن به عرضه نفت در ارتباط با وضعیت ژئوپلیتیک کنونی شد. از آن زمان، این کشور بارها موضوع صادرات مواد خام با دور زدن فدراسیون روسیه را مطرح کرده است.
در حال حاضر قزاقستان نفت چین را تامین می کند. در پایان سال ۲۰۲۱، قزاقستان ۱.۹ میلیارد دلار نفت خام و فرآورده های نفتی به چین صادر کرد (علیرغم اینکه این جمهوری در پایان سال ۳۱.۱ میلیارد دلار نفت صادر کرد).
مسیر حمل و نقل بین المللی ترانس خزر (TITR) از طریق چین، قزاقستان، دریای خزر، جمهوری آذربایجان، گرجستان و بیشتر به کشورهای اروپایی می گذرد.
این پروژه جایگزینی برای راه آهن ترانس سیبری روسیه برای ارسال کالا از چین به اروپا است. با توجه به مسیر، همانطور که قبلاً توسط طرف قزاق اعلام شده بود، امکان حمل و نقل تا ۱۰ میلیون تن بار در سال از جمله حداکثر ۲۰۰ هزار کانتینر وجود دارد.
ارسال نظر