English

خبرگزاری موج گزارش می دهد؛

معمای ۲۲ میلیارد دلاری در روابط آمریکا و رژیم صهیونیستی

«به تازگی اندیشکده آمریکایی واتسون در گزارشی از اعطای بیش از ۲۲ میلیارد دلار کمک مالی از سوی دولت آمریکا به صهیونیست ها در یک سال اخیر خبر داده است. موضوعی که با اعتراضات قابل توجهی در خاک آمریکا همراه شده است.»

معمای 22 میلیارد دلاری در روابط آمریکا و رژیم صهیونیستی
به گزارش خبرنگار بین الملل خبرگزاری موج

، بر کسی پوشیده نیست که انفجار بحران های امنیتی علیه رژیم اشغالگر قدس در یک سال گذشته، در نتوع خود چالش های اقتصادی قابل توجهی را نیز برای این رژیم به وجود آورده است. البته که در این رابطه آمارهای مختلفی نیز مطرح می شود. به عنوان مثال، نیویورک تایمز به نفل از منابع آگاه در فلسطین اشغالی گزارش داده که میزان سرمایه گذاری خارجی در اراضی اشغالی از ۲۴ درصد در سال ۲۰۲۱ به ۳ درصد در سال ۲۰۲۴ سقوط کرده است.

در عین حال، بانک مرکزی اسرائیل نیز از خسارت بیش از ۷۰ میلیارد دلاری جنگ های غزه و لبنان برای این رژیم خبر داده و البته که بیش از ۵۵ هزار شرکت اسرائیلی نیز به ورطه تعطیلی و ورشکستگی افتاده اند. در این میان، بندر ایلات که نقطه اتصال اراضی اشغالی با آسیا و آفریقا است نیز ورشکسته شده و بندر حیفا هم به واسطه حملات موشکی و پهپادی حزب الله لبنان در آستانه ورشکستگی است. آمارهایی از این دست یک واقعیت را فریاد می زنند و آن هم این است که اسرائیل عملا در سراشیبی سقوط است و صرفا با تنفس مصنوعیِ متحدان غربی خود و البته برخی رژیم های مرتجع عربی است که ادامه حیات می دهد.

با این همه، به تازگی شاهد انتشار یک آمار معنادار از سوی یک اندیشکده آمریکایی با محوریت روابط آمریکا و اسرائیل در بحبوحه جنگ های غزه و لبنان و اوج گیری بحران های امنیتی علیه اسرائیل در بیش از یک سال اخیر بوده ایم. ماجرا از این قرار است که اندیشکده واتسون در گزارشی معنادار به این نکته اشاره کرده که وزارت خزانه داری آمریکا در یک سال گذشته بیش از ۲۲ میلیارد دلار کمک مالی به اقتصاد اسرائیل تزریق کرده است. این در حالی است که میزان کمک های سالیانه آمریکا به اسرائیل در قالب توافق همکاریهای راهبردی میان دو طرف در دوره قبل از سال ۲۰۲۳ و اجرای عملیات طوفان الاقصی، چیزی در حدود ۳.۸ میلیارد دلار بوده است.

این بدان معناست که آمریکایی ها، سرمایه گذاری اقتصادی قابل توجهی را برای تضمین بقای اسرائیل انجام داده اند و از دست رفتن جبهه اسرائیل را تهدیدی بزرگ علیه امنیت و منافع ملی خود ارزیابی می کنند. با این حال، انتشار آمارهایی از این دست سبب شده تا طیف های قابل توجهی از چهره های سیاسی و رسانه ای و البته افکار عمومی در آمریکا این پرسش را مطرح کنند که چرا آمریکا باید میزان قبال توجهی پول را از جیب مالیات دهندگان خود به رژیم اشغالگر قدس بدهد؟ رژیمی که به واسطه ارتکاب به جنایات ضدحقوق بشری در طی ماه های اخیر در غزه و لبنان، با پرونده های قضایی جدی در نهادهای قضایی بین المللی از جمله دیوان لاهه دست به گریبان است.

موضوعی که سبب شده در خودِ آمریکا شاهد برگزاری اعتراضات و اعتصابات گسترده ای در حمایت از ملت فلسطین و البته محکوم سازی همکاری های نزدیک دولت آمریکا با صهیونیست ها باشیم.  

از این رو، اینطور به نظر می رسد که هر چه تنش های منطقه ای در غرب آسیا و جنایت های صهیونیست ها در این منطقه ادامه پیدا می کند، فضای تنفس اسرائیل و البته حمایت آمریکا از این رژیم نیز محدود و محدودتر می شود. موضوعی که در نوع خود حامل پیام های معناداری در مورد روند تحولات آتی در سطح منطقه غرب آسیا است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه