English

خبرگزاری موج گزارش می دهد؛

تبعات صدور حکم بازداشت بین المللی نتانیاهو چیست؟

«بر اساس حکم اخیر دیوان لاهه علیه نتانیاهو، قدرت های غربی در بیش از یک سال اخیر در قالب جنگ‌افروزی صهیونیست‌ها در سطح منطقه به فردی کمک کرده اند که بیشترین اقدامات را در زمینه نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت انجام داده است.»

تبعات صدور حکم بازداشت بین المللی نتانیاهو چیست؟
به گزارش خبرنگار بین الملل خبرگزاری موج

،  دیوان بین المللی دادگستری به تازگی در اقدامی تاریخی، حکم بازداشتِ بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس به همراه یوآف گالانت، وزیر جنگ اسبق اسرائیل را صادر کرده است. حکمی که به واسطه اقدامات آن ها با محوریت ارتکاب به جنایت علیه بشریت و نسل کشی در نوار غزه صادر شده و بازتاب های بین المللی قابل توجهی پیدا کرده است.

از همان ابتدای شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی به دلیل نسل کشی در نوار غزه(به دیوان لاهه)، گمانه زنی های مختلفی با محوریت قریب الوقوع بودن صدور حکم مذکور مطرح می شد. از این رو، یکی از سوالاتی که بسیاری از تحلیلگران در شرایط کنونی به آن می پردازند این است که تبعات صدور حکم بازداشت بین المللی برای نتانیاهو به عنوان نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس چیست؟ به نظر می رسد برای پاسخ به این پرسش بایستی ۳ نکته را مد نظر داشت.

اولا، با حکم مذکور عملا دایره کنشگری سیاسی نتانیاهو در عرصه بین المللی تا حد زیادی محدود شد. اکنون شاهدیم که کشورهای مختلفی در اقصی نقاط جهان به صراحت تاکید دارند حکم بازداشت نتانیاهو را محترم و لازم الاجرا می دانند. این برای نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس که همواره سعی داشته چهره نامشروع خود و رژیمش را بزک کند، یک شکست بزرگ محسوب می شود. در عین حال، باید توجه داشت که این حکم عملا سطح فشارهای داخلی علیه نتانیاهو و دولتش را نیز چند برابر افزایش خواهد داد.

نکته دوم اینکه قدرت های غربی نیز عملا با یک رسوایی تاریخی و بی سابقه رو به رو شده اند. بر اساس حکم اخیر دیوان لاهه علیه نتانیاهو، آن ها در بیش از یک سال اخیر در قالب جنگ افروزی صهیونیست ها در سطح منطقه به فردی کمک کرده اند که بیشترین اقدامات را در زمینه نسل کشی و جنایت علیه بشریت را انجام داده است. موضوعی که دیوان لاهه نیز بر آن صحه گذاشته است.

از این رو، بار دیگر این نکته آشکار شد که ادعاهای آن ها مبنی بر تعهدشان به حقوق بشر و انسانیت، گزافه ای بیش نیست و آن‌ها به این مفاهیم، دیدگاه های کاملا سیاسی و مغرضانه ای دارند. اکنون جهانیان از خود می پرسند که به راستی آیا غرب، هنوز از صلاحیت اخلاقی برخوردار است که در مورد مسائلی نظیر حقوق بشر اظهار نظر کند؟

و نکته سوم اینکه به نظر می رسد حکم اخیر دیوان لاهه علیه نتانیاهو عملا راه را برای برقراری آتش بس در قالب جنگ های غزه و لبنان نیز همراه کرده است. نتانیاهو اکنون بیش از هر زمان دیگری در این رابطه احساس فشار می کند و بن‌بست را ملموس‌تر از قبل پیش رویش حس می کند. در شرایط فعلی اقدام علیه نتانیاهو یعنی اقدام علیه یک فرد جنایتکار و مجرم که کاملا از مشروعیت اخلاقی و قانونی برخوردار است. معادله ای که در بطن خود بار دیگر حقانیت ملت فلسطین را نیز فریاد می‌زند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه