خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
رویکرد محوری دولت ترامپ در رابطه با ایران چه خواهد بود؟
«به تازگی نشریه آمریکایی نشنال اینترست در گزارشی مبسوط به این مساله اشاره کرده که دولت آتی آمریکا، احتمالا عمده تمرکز خود را بر تشدید فشارهای اقتصادی علیه ایران با هدف ایجاد آشوب های داخلی در این کشور قرار خواهد داد. این همان نکته ای است که مارک روبیو وزیر خارجه انتخاب شده از سوی ترامپ بارها به آن تاکید کرده است.»
، زمان زیادی تا تاریخ یکم بهمن ماه سال جاری و حضور مجدد دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید باقی نمانده است. در این راستا، شاهد انتشار متون تحلیلی و گمانه زنی های مختلف با محوریت چشم اندازهای آتی مطرح در قالب دولت جدید ترامپ به ویژه در حوزه سیاست خارجی این کشور هستیم. این مساله در عرصه بین المللی نیز صدق می کند و می بینیم که اتحادیه اروپا، روسیه، چین، هند، کشورهای آفریقایی و اقصی نقاط دنیا، همگی با این سوال رو به رو هستند که آینده روابط آن ها با دولت آمریکا در دوره جدید حضور ترامپ در کاخ سفید چگونه خواهد بود؟
در این میان، تحلیل و تفسیرهای مختلفی در مورد رویکردهای احتمالی دولت ترامپ در رابطه با ایران نیز مطرح می شود. نزدیکان ترامپ تنها اندکی پس از پیروزی وی در انتخابات اخیر آمریکا تاکید کردند که واشینگتن به دنبال تغییر نظام سیاسی در ایران نیست. در عین حال، او همچون دوره پیشین حضورش در قدرت، دیگر حرفی از شروط ۱۲ گانه تعامل با ایران نمی زند. با این همه، این قبیل موضع گیری ها به این معنا نیستند که رویکرد ترامپ به ایران منعطف خواهد شد.
در این راستا، به تازگی نشریه آمریکایی نشنال اینترست در گزارشی مبسوط به این مساله اشاره کرده که دولت آتی آمریکا، احتمالا عمده تمرکز خود را بر تشدید فشارهای اقتصادی علیه ایران با هدف ایجاد آشوب های داخلی در این کشور قرار خواهد داد. این همان نکته ای است که مارک روبیو وزیر خارجه انتخاب شده از سوی ترامپ بارها به آن تاکید کرده است. در این میان، موضع گیری هایی برخی افراد نزدیک و همسو با دولت ترامپ در رابطه با ایران نظیر رئیس بنیاد دفاع از دموکراسی ها که همواره به مواضع ضدایرانی خود شهره است هم قابل تامل است.
وی به صراحت اعلام کرده که آمریکا باید راه و مسیر برای قاچاق سلاح به داخل ایران و ایجاد ناامنی در این کشور را هموار کند. در این چهارچوب، آنچه واضح است که این نکته می باشد که دولت ترامپ به احتمال زیاد بر آن خواهد بود تا به زعم خود بحرانهای جدی اقتصادی و امنیتی را برای کشورمان ایجاد کند اما این بدان معنا نیست که مثلا علیه ایران یک حمله مستقیم نظامی صورت بگیرد. آمریکایی ها به خوبی می دانند که اقدام علیه ایران تبعات مهلکی برای آن ها خواهد داشت. از این رو، این گزینه اساسا روی میز آن ها نیست. راهبرد اصلی آن ها، در گیری فرسایشی با ایران و به زعم خودشان، تضعیف این کشور است.
از این رو، ایران و کلیت محور مقاومت نیز باید خود را با تمام قوا آماده مواجهه با این رویکرد جدید دولت آمریکا کنند. رویکردی که بدون تردید با همراهی های کنشگرانی نظیر رژیم اشغالگر قدس علیه کشورمان در دستورکار خواهد بود. آنچه واضح است این نکته می باشد که ایران نیز اهرم های موثر و متنوعی را برای استیفای حقوق خود در اختیار دارد که همین مساله سرگیجه های جدی را برای واشینگتن ایجاد کرده و خواهد کرد.
ارسال نظر