خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
۲ نکته در مورد بحران سیاسیِ کره جنوبی
«کره جنوبی به یکی از کم سابقهترین بحران های سیاسی تاریخ خود دچار شده است. بحرانی که به نظر میرسد در کوتاه مدت هیچ راهی برای خروج از آن وجود ندارد و البته که این بحران ابعاد منطقه ای و بین المللی قابل توجهی را نیز پیدا خواهد کرد.»
، کره جنوبی از منظر سیاست داخلی روزهای ملتهبی را سپری میکند. در این راستا، مدتی قبل بود که "یون سوک یول"، رئیس جمهور کره جنوبی در اقدامی جنجالی و به بهانه برخی اقدامات ضدامنیت ملی و نفوذ مهره های دشمن (کره شمالی) در سازوکارهای حکمرانی کشورش، اقدام به اعلام حکومت نظامی در کره جنوبی کرد. رویدادی که با اعتراض گسترده احزاب مخالف و البته افکارعمومی در کره جنوبی رو به رو شد و موجب گشت تا حکومت نظامی مذکور تنها برای مدت ۶ ساعت دوام بیاورد.
با این همه، به تازگی، رئیس جمهور کره جنوبی به طور موقت از مسوولیت خود تعلیق شده و دادگاه قانون اساسی این کشور به مدت ۶ ماه باید فرآیند استیضاح رئیس جمهور این کشور را در دستورکار داشته باشد. در این دوره زمانی، قدرت از رئیس جمهور کره جنوبی گرفته می شود. در عین حال، برخی منابع از یورش چندندباره نیروهای امنیتی کره جنوبی به دفتر رئیس جمهور این کشور خبر می دهند و البته که رئیس پلیس کره جنوبی هم به دلیل اعمال نقش در برقراری حکومت نظامی در کره جنوبی، بازداشت شده است. نکته قابل تامل اینکه رهبر حزب حاکم در کره جنوبی نیز استعفا داده است.
در این چهارچوب، بسیاری بر این باورند که کره جنوبی به یکی از کم سابقه ترین بحران های سیاسی تاریخ خود دچار شده است. بحرانی که به نظر می رسد در کوتاه مدت هیچ راهی برای خروج از آن وجود ندارد. با این همه، در رابطه با تحولات جاری در کره جنوبی توجه به ۲ نکته ضروری است. اول اینکه در بحبوحه تحولات کره جنوبی، آنچه بیش از همه خودنمایی می کند سکوت معنادار همسایه شمالی این کشور است.
این در حالی است که مقام های ارشد کره جنوبی اتهامات مختلفی را علیه پیونگ یانگ و اعمال نفود آن در کرهجنوبی مطرح می کردند. گویی کره شمالی روند تحولات در کره جنوبی را با دقت رصد می کند و چندان هم از آشفتگی و تنش در کره جنوبی نگران نیست. به هر حال، وقوع تحولاتی از این دست این گزاره که نظام حکمرانی کره جنوبی آنطور که کره شمالی مدعی است، با ناکارآمدی های جدی همراه است را تایید می کند. با این همه، بعید نیست که کره شمالی در روند تحولات جاری در کره جنوبی نقش آفرینی زیرپوستی و قابل توجهی را داشته باشد.
نکته دوم اینکه کره جنوبی از جمله متحدان نزدیک آمریکا در منطقه شرق آسیا است و بی ثباتی سیاسی در این کشور، می تواند تبعات منفی را از حیث امنیتی و راهبردی و اقتصادی برای اقتصاد بین المللی و به طور خاص برای دولت های غربی به همراه داشته باشد. به هر حال، این کشور یک بازیگر مهم در اقتصاد جهانی است و هرج و مرج در این کشور می تواند شوک های معناداری را به بازارهای جهانی و اقتصادهای غربی وارد کند. از این رو، در سطحی کلان، هیچ بعید نیست که حتی کره جنوبی صحنه درگیریهای پیدا و پنهان قدرت های شرقی و غربی جهان هم باشد. موضوعی که البته در مدت اخیر مورد اشاره بسیاری از تحلیلگران نیز بوده است.
ارسال نظر