English

روسیه در آب‌های انگلیس جنگ مخفیانه‌ای به راه انداخته است

کشف حسگرهای ناشناس در آب‌های اطراف بریتانیا زنگ خطر را درباره فعالیت‌های اطلاعاتی روسیه علیه نیروی دریایی این کشور به صدا درآورده و تهدیدی بی‌سابقه برای امنیت زیرساخت‌های حیاتی زیرآبی ایجاد کرده است.

روسیه در آب‌های انگلیس جنگ مخفیانه‌ای به راه انداخته است

به گزارش خبرگزاری موج​، رسانه انگلیسی در مقاله‌ای به شرح اقدامات اطلاعاتی منتسب به روسیه برای کسب اطلاعات درباره نیروی دریایی و زیردریایی بریتانیا پرداخته است.

به گزارش روزنامه «ساندی تایمز»، اخیراً در آب‌های اطراف بریتانیا حسگرهایی یافت شده که گمان می‌رود توسط روسیه و برای جاسوسی از زیردریایی‌های هسته‌ای بریتانیا کار گذاشته شده‌اند. ارتش بریتانیا این کشف را تهدیدی بالقوه برای امنیت ملی دانسته، اما تاکنون آن را به‌صورت عمومی اعلام نکرده است. شماری از این دستگاه‌ها در سواحل کشف شدند و برخی دیگر نیز بنا بر گزارش‌ها توسط نیروی دریایی بریتانیا شناسایی شده‌اند.

بر اساس این گزارش، گمان می‌رود این دستگاه‌ها توسط مسکو نصب شده‌اند تا اطلاعاتی درباره چهار زیردریایی «ونگارد» بریتانیا که حامل موشک‌های هسته‌ای هستند، جمع‌آوری کنند. یکی از این زیردریایی‌ها همیشه در دریا حضور دارد و مأموریت آن، اجرای برنامه بازدارندگی دائمی بریتانیاست.

ساندی تایمز در جریان یک تحقیق سه‌ماهه، با بیش از ۱۲ وزیر دفاع سابق، افسر ارشد نیروهای مسلح و کارشناسان نظامی گفت‌وگو کرد تا به چگونگی بهره‌گیری روسیه از توانایی‌های بی‌نظیر خود در جنگ زیرآبی علیه بریتانیا پی ببرد.

 

بازگشت نبردهای پنهان جنگ سرد

به گزارش رسانه انگلیسی، چهره‌های ارشد نظامی، نبرد فناوری در اعماق دریا را با رقابت فضایی میان آمریکا و شوروی در دوران جنگ سرد مقایسه کرده‌اند و می‌گویند که بریتانیا به قدرت روسیه آگاه شده، اما پرسش این است که آیا می‌تواند این عقب‌ماندگی را جبران کند یا خیر.

برای نخستین بار، بیش از ۲۰ نیروی غواصی و مین‌روبی نیروی دریایی بریتانیا در کشتی «پروتئوس» حضور یافته‌اند؛ نیروهایی که در شناسایی، بازیابی و نابودی مهمات دشمن در بستر دریا مهارت دارند و از این پس بخشی جدایی‌ناپذیر از عملیات این کشتی خواهند بود. در این گزارش آمده است: «زیرساخت‌های حیاتی زیرآبی بریتانیا با تهدید بی‌سابقه‌ای از سوی روسیه، این دشمن دیرینه روبه‌رو شده است.»

به گفته منابعی در نیروی دریایی بریتانیا، روسیه بعد از جنگ سرد هرگز سرمایه‌گذاری بر زیردریایی‌هایی که در اعماق تاریک اقیانوس‌های جهان گشت می‌زنند را متوقف نکرد و امروز تنها کشوری است که ناوگانی از زیردریایی‌های تخصصی برای جنگ در بستر دریا و جاسوسی دارد. این زیردریایی‌ها از زیردریایی‌های ناتو و بریتانیا توانمندتر هستند.

بر اساس این گزارش، زیردریایی‌های روسیه می‌توانند روی بستر دریا نشسته و با بازوهای مکانیکی خود کابل‌ها را قطع کرده، مواد منفجره کار گذاشته یا بر کابل‌های فیبر نوری ابزار شنود نصب کنند. آن‌ها توسط ۲ زیردریایی بزرگ‌تر موسوم به «زیردریایی مادر» پشتیبانی می‌شوند که امکان جابه‌جایی محرمانه این ناوگان به هر نقطه‌ای از جهان را فراهم می‌کنند.

روسیه قابلیت‌های دیگری نیز دارد. سه منبع ارشد دفاعی بریتانیا مدعی شدند که پیش از آغاز جنگ اوکراین، «اطلاعات موثقی» وجود داشت که نشان می‌داد ابرکشتی‌های متعلق به الیگارش‌های روس ممکن است برای انجام عملیات‌های شناسایی زیرآبی در اطراف بریتانیا مورد استفاده قرار گرفته باشند. برخی از این کشتی‌ها دارای دهانه‌هایی موسوم به «استخر ماه» هستند که امکان استقرار یا بازیابی مخفیانه تجهیزات شناسایی اعماق و غواصی را فراهم می‌کنند.

 

جنگ در بستر دریا

رسانه انگلیسی با طرح این ادعا که انفجار در خطوط لوله انتقال گاز «نورد استریم» با دخالت روسیه انجام شده، آن را نشان‌دهنده شکنندگی تأمین انرژی بریتانیا می‌داند؛ کشوری که اکنون تقریباً یک‌پنجم انرژی خود را از مزارع بادی دریایی تأمین می‌کند.

برق تولیدشده توسط این توربین‌ها از طریق کابل‌های زیرآبی به خشکی منتقل می‌شود. خطوط انتقال نفت و گاز نیز برای بریتانیا حیاتی هستند، به‌ویژه آن‌هایی که گاز را از نروژ منتقل می‌کنند. این خطوط در صورت نصب مواد منفجره توسط روسیه، به‌راحتی می‌توانند قطع شوند.

یکی از فرماندهان ارشد نظامی در این‌باره می‌گوید: «اگر این خطوط را قطع کنید، آن منبع انرژی را از دست داده‌اید ـ و در فصل زمستان و اوج مصرف، این موضوع می‌تواند جدی باشد.» یک مقام دیگر می‌افزاید که یک حمله هماهنگ می‌تواند به «سقوط شبکه سراسری برق» در بریتانیا منجر شود.

۶۰ کابل اینترنت که بریتانیا را به بقیه جهان متصل می‌کنند، با پلاستیک پلی‌اتیلن پوشیده شده‌اند و ضخامت آن‌ها تنها چند سانتی‌متر است. این کابل‌ها به‌راحتی قابل قطع شدن هستند و اغلب موقعیت آن‌ها به‌طور عمومی ثبت شده است. گرچه منابع نیروی دریایی می‌گویند قطع این کابل‌ها تنها در شدیدترین نوع از حملات مشکل‌آفرین خواهد بود، اما نگرانی اصلی آن دسته از کابل‌هایی هستند که داده‌های بانکی را از طریق اقیانوس اطلس منتقل می‌کنند و برای عملکرد بازارهای مالی غربی نقش حیاتی دارند. سامانه‌های پشتیبان ماهواره‌ای قادر به مدیریت حجم عظیم اطلاعاتی که هر ثانیه از طریق این کابل‌ها عبور می‌کند، نخواهند بود.

از سوی دیگر، آنچه موجب نگرانی عمیق‌تر نیروهای نظامی بریتانیاست، توانمندی روسیه در نقشه‌برداری، نفوذ و تخریب کابل‌های نظامی حیاتی در سراسر جهان است. یکی از مقامات ارشد می‌گوید: «کابل‌هایی وجود دارند که موقعیت و موجودیت آن‌ها عمومی نیست. روس‌ها توانایی قطع کابل‌های نظامی را هم دارند.» ساندی تایمز مدعی است که یک نمونه از تلاش‌های روسیه برای نفوذ در این کابل‌ها در سال ۲۰۲۰ به ثبت رسیده است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه