English

وزیر خارجه رژیم صهیونیستی درباره مذاکرات ایران یک ادعا کرد

وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی در میانه مذاکرات غیر مستقیم ایران و ایالات متحده عنوان کرد که مسیر دیپلماتیک برای مقابله با آنچه وی «تهدید هسته‌ای ایران» خواند، گزینه‌ای قابل قبول برای تل‌آویو است.

وزیر خارجه رژیم صهیونیستی درباره مذاکرات ایران یک ادعا کرد

به گزارش خبرگزاری موج، «گدعون ساعر» ضمن تکرار ادعاهای بی‌اساس درباره حمایت ایران از روسیه در جنگ اوکراین و گروه‌های مقاومت مدعی شد که در صورت دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، اوضاع منطقه تشدید خواهد شد.

وی در جریان سفر مخفیانه و بحث‌برانگیز به انگلیس، در گفت‌وگو با نشریه دیلی‌تلگراف ادعا کرد: «ما دیدیم که چطور ایران در جریان جنگ اوکراین با تسلیحات، پهپادها و اطلاعات به روسیه کمک کرد. اگر ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند، آنگاه شاهد یک رقابت هسته‌ای در خاورمیانه خواهیم بود؛ عربستان سعودی، مصر، ترکیه و دیگر کشورها نیز خواهند خواست سلاح هسته‌ای داشته باشند و این پیامدهای سختی برای امنیت، نه تنها در خاورمیانه بلکه فراتر از آن خواهد داشت.»

وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی با اشاره به عملیات وعده صادق گفت: «ایران دو بار با صدها موشک به اسرائیل حمله کردند. اگر آن‌ها بدون سلاح هسته‌ای چنین کارهایی کرده‌اند، اگر زیر چتر هسته‌ای قرار بگیرند چه خواهند کرد؟»

ساعر همچنین درباره گزارش ادعایی نیویورک تایمز مبنی بر مخالفت رئیس جمهوری آمریکا با طرح حمله قریب‌الوقوع اسرائیل به ایران اظهار داشت: «من به عنوان عضو کابینه امنیتی و تمام محافل تصمیم‌گیری، اطلاعی از اتخاذ چنین تصمیمی ندارم و بعید می‌دانم چنین تصمیمی گرفته شده باشد.»

وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی در ادامه فضاسازی‌های تبلیغی علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران ادعا کرد: «اسرائیل به هدف جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای متعهد است. اگر این هدف از مسیر دیپلماتیک قابل دستیابی باشد، قابل قبول است»

وی سپس بدون ارائه هیچگونه سند یا مدرکی، ادعا کرد که ایران در قبال تعهدات بین‌المللی خود غیرقابل اعتماد است و احتمال دارد که از توافقات جزئی برای خرید زمان و تغییر شرایط بهره‌برداری کند. ساعر افزود که (رژیم) اسرائیل در حال رایزنی مستقیم با آمریکا و برخی کشورهای اروپایی است تا به گفته او، از دست‌یابی ایران به اهداف خود جلوگیری کند.

برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران همواره تحت فشارهای سیاسی و اتهامات بی‌اساس غرب قرار داشته است. پیش از برجام، کشورهای غربی با امنیتی‌سازی این موضوع، تلاش کردند با ابزار تحریم و تهدید نظامی علیه ایران اقدام کنند، اما بسته شدن پرونده «ابعاد احتمالی نظامی» (PMD) در سال ۱۳۹۴، این بهانه را از میان برداشت.

ایران پس از امضای برجام به تمامی تعهدات خود پایبند ماند، اما آمریکا در سال ۱۳۹۷ به‌طور یکجانبه از توافق خارج شد و اروپا نیز نتوانست تعهدات خود را اجرا کند. در نتیجه، ایران در چارچوب حقوق برجامی خود، گام‌هایی در کاهش تعهدات برداشت. مذاکرات احیای برجام در سال ۱۴۰۰ نیز به دلیل تعلل و زیاده‌خواهی‌های غرب به نتیجه نرسید.

با این وجود، ایران همچنان به تعامل دیپلماتیک و همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادامه داده و تأکید کرده است که در صورت بازگشت طرف‌های مقابل به تعهدات خود، آماده احیای توافق است. مذاکرات اخیر با ایالات متحده در عمان و رم، گفت‌وگوها با تروئیکای اروپایی در ژنو و جلسات سه جانبه در پکن نیز نشان‌دهنده تمایل تهران به حل‌وفصل موضوع از طریق دیپلماسی، مشروط به ارائه ضمانت‌های واقعی برای رفع تحریم‌هاست.

امروز (شنبه) دور دوم مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا به صورت غیر مستقیم و با میانجیگری عمان در پایتخت ایتالیا برگزار شد و دو طرف توافق کردند تا هفته آینده به گفت‌وگوها ادامه دهند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه