سرکنسول جمهوری اسلامی تاکید کرد:
گذرگاه بین المللی دوغارون، مسیر تجار ایران و افغانستان
سرکنسول جمهوری اسلامی گفت: گذرگاه بین المللی دوغارون مهمترین دروازه اقتصادی برای تجار و سرمایه گذاران افغانستانی با ایران محسوب می شود.

، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در هرات افغانستان در سفر به تایباد با بیان اینکه ایران مهمترین شریک اقتصادی افغانستان است، افزود: توسعه روابط با کشورهای همسایه همواره دنبال می شود.
علیرضا مرحمتی بیان کرد: همجواری و نزدیک بودن ایران با افغانستان یک فرصت طلایی برای این ۲ کشور همسایه به شمار می رود که از این ظرفیت باید در راستای توسعه روابط استفاده کرد.
سرکنسول ایران در هرات اظهار کرد: بدون تردید افزایش سطح روابط ایران و افغانستان از طریق گذرگاه راهبردی دوغارون نقش زیادی در تعاملات آنها دارد و می تواند زمینه ساز تعاملات بیشتر در سایر حوزه های مختلف باشد.
وی ادامه داد: با توجه به اشتراکات و قرابت فرهنگی، دینی و جغرافیایی بین ایران و افغانستان، گسترش روابط با این کشور همسایه همواره حائز اهمیت است.
مرحمتی تاکید کرد: باید از همه ظرفیت های لازم برای سطح مناسبات اقتصادی ایران و افغانستان استفاده کرد که در دراز مدت شکوفایی و توسعه هر ۲ کشور را به دنبال خواهد داشت.
وی اضافه کرد: تسهیل گری و روانسازی در حوزه صادرات، واردات و شناسایی مشکلات این بخش می تواند سطح روابط اقتصادی ایران و افغانستان را افزایش دهد.
افغانستان نخستین شریک صادراتی و دهمین شریک وارداتی خراسان رضوی
فرماندار تایباد در این دیدار گفت: گمرک دوغارون یکی از فعال ترین کانون های اقتصادی شرق کشور به شمار می رود، افغانستان اولین شریک صادراتی و دهمین شریک وارداتی استان خراسان رضوی است.
حسین جمشیدی افزود: کالاهای ایرانی تامین کننده بازار ۳۰ میلیون نفری افغانستان است، بیش از ۶۵ درصد کالاهای صادراتی خراسان رضوی از دوغارون به مقصد افغانستان، شهر هرات و بازارهای هدف این کشور صادر می شود.
وی ادامه داد: سطح مبادلات تجاری ایران با افغانستان سالانه به بیش از سه میلیارد دلار می رسد که این نشان از جایگاه ویژه معبر دوغارون در بین فعالان اقتصادی این کشور همسایه دارد.
فرماندار تایباد با اشاره به این که در حال حاضر روزانه افزون بر هزار دستگاه کامیون ایرانی و افغاستانی بین مرز اسلام قلعه در افغانستان و دوغارون رفت و آمد می کنند، بیان کرد: تسهیل در حوزه صادرات و ترانزیت کالا که نقش زیادی در اقتصاد جمهوری اسلامی ایران دارد، نیاز به تعامل و همکاری همه دستگاه های متولی کشوری، استانی و محلی در چارچوب قانون دارد.
جمشیدی با بیان این که دوغارون دروازه اصلی تردد مسافران ایرانی و افغانستانی است، اضافه کرد: روزانه افزون بر سه هزار نفر مسافر، راننده و فعالان اقتصادی ۲ کشور در مرز دوغارون رفت و آمد می کنند که این رقم سالانه به بیش از یک میلیون نفر به صورت قانونی می رسد.
ارسال نظر