کمبود مرکز رادیوتراپی در سه استان بزرگ کشور
دبیر اجرایی اولین کنگره سالیانه کارشناسان رادیوتراپی ایران ضمن اشاره به کمبود مراکز درمانی رادیوتراپی در سه استان کشور تاکید کرد: لازم است ابتداد تعداد مراکز درمانی گسترش و سپس جذب دانشجو بر اساس نیاز این مراکز انجام شود.
به گزارش خبرگزاری موج، حسن نصرتی با بیان این که تعداد فارغالتحصیلان کارشناسی رادیوتراپی بیش از نیاز مراکز درمانی کشور است، گفت: در حال حاضر در برخی از استانهای کشور مانند سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویر احمد و خراسان جنوبی مراکز رادیوتراپی وجود ندارد و بیماران مجبور هستند به استانهای همجوار یا تهران سفر کنند. بنابراین لازم است ابتدا تعداد مراکز درمانی گسترش یابد و سپس جذب دانشجو بر اساس نیاز این مراکز انجام شود. وی با بیان اینکه پرتودرمانی یکی از روشهای اصلی درمان سرطان است و بیش از نیمی از مبتلایان به بدخیمی تحت رادیوتراپی قرار میگیرند، افزود:
بنا بر نوع بدخیمی و مرحله پیشرفت آن، پزشک متخصص رادیوتراپی آنکولوژی نوع درمان و تعداد جلسات را برای بیماران تعیین میکند. مسوول کمیته کارشناسان انجمن رادیوتراپی ایران در ادامه تصریح کرد: رادیوتراپی روشی موثر برای درمان بسیاری از تومورها است و امکان بروز عوارض جانبی برای بیمار وجود دارد. افراد مختلف واکنش متفاوتی نسبت به پرتودرمانی دارند و بعضی از بیماران شاید هیچ گونه عوارض جانبی نداشته باشند، اما در عین حال عوامل زیادی بر نوع و شدت عوارض درمان تأثیرگذار هستند. بسته به اینکه کدام قسمت از بدن در معرض پرتو قرار گیرد، عوارض جانبی ایجاد شده نیز متفاوت است. ممکن
است واکنش بدن نیز در هر دوره از پرتودرمانی تغییر کند. این عوارض جانبی را معمولا میتوان با کمک داروها و مراقبتهای خاص کاهش داد. این کارشناس ارشد رادیوبیولوژی همچنین اضافه کرد: طی سالهای گذشته به دلیل تحریمها در خرید و تجهیز کردن مراکز درمانی دچار محدودیت بودیم، اما با رفع تحریمها این مشکل در حال برطرف شدن است؛ هرچند که این روند سرعت کمی دارد. امیدواریم با همکاری و مشارکت بیشتر دولت و بخش خصوصی این روند تسریع شود. بنابر اعلام دبیرخانه کنگره سالیانه کارشناسان رادیوتراپی ایران، نصرتی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه در حال حاضر تعداد فارغ التحصیلان
رشته رادیوتراپی در کشور مازاد بر نیاز مراکز درمانی موجود است، ادامه داد: باید انجمن علمی رادیوتراپی آنکولوژی، دانشگاهها و مراکز خصوصی با یکدیگر همکاری داشته باشند تا تعداد فارغالتحصیلان این رشته با نیاز موجود در کشور مطابقت داشته باشد. دبیر اجرایی اولین کنگره سالیانه کارشناسان رادیوتراپی ایران در پایان گفت: این کنگره با محوریت آشنایی کارشناسان رادیوتراپی کشور با دستاوردها و تکنیکهای جدید این رشته جهت ارتقای سطح کیفی خدمات رادیوتراپی در کشور برگزار خواهد شد.
ارسال نظر