English

یک تحلیلگر مسائل سیاسی در گفتگو با موج؛

برخی در دولت، کاسب رابطه با آمریکا هستند/ همه اعتقاد دولت این است که مشکلات در پی رابطه با آمریکا حل می شود

یک تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه متاسفانه همه اعتقاد دولت این است که مشکلات موجود کشور در پی رابطه با آمریکا حل می شود، گفت: برخی در داخل دولت کاسب رابطه با آمریکا هستند.

برخی در دولت، کاسب رابطه با آمریکا هستند/ همه اعتقاد دولت این است که مشکلات در پی رابطه با آمریکا حل می شود

محمدحسن آصفری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اظهارات جدید ترامپ رییس جمهوری آمریکا مبنی بر اینکه کشورش از حصول توافق جدید با ایران استقبال می کند، اظهار داشت: در واکنش نخست به این اظهارات باید گفت که امروز تنها موضوعی  که درباره آن اتفاق نظر داریم این است که نمی شود به پیشنهادهای ترامپ اعتماد کرد، چرا که رییس جمهور آمریکا بارها ثابت کرده، ثباتی در تصمیم گیری ندارد.

وی افزود: ترامپ طی بیش از یک سال و نیم اخیر که در کاخ سفید حضور دارد، بارها نشان داده است که ثباتی در تصمیم گیری ندارد و بیشتر به دنبال برد و باخت هایی بوده که منافع شخص او را تامین کند و در این میان به منافع کشورهای همپیمان و حتی ملت آمریکا هم توجه ندارد.

ترامپ به دنبال برجام های ۲ و ۳ است

عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: البته ترامپ به دنبال برجام های ۲ و ۳ است و از این طریق می خواهد، راه را برای مذاکرات بعدی آماده کند که در این خصوص نیز باید گفت وی هنوز واقعیت های اصلی در ایران را درک نکرده است.

آصفری گفت: اگر هدف ترامپ از طرح چنین مباحثی مذاکره درباره توان موشکی ما است که باید بداند به هیچ عنوان و تحت هیچ شرایطی، درباره فناوری موشکی و توانمندی دفاعی کشور با هیچ کشوری و به ویژه آمریکا پشت میز مذاکره نخواهیم نشست.

وی ادامه داد: اگر آنها می خواهند ایران را در خصوص حمایت از جنبش های آزادی بخشی چون حزب الله لبنان پای میز مذاکره بکشانند نیز باید بدانند، جمهوری اسلامی ایران، به هیچ عنوان حاضر نیست در مورد حمایت از این جنبش ها با کشوری که خود حامی تروریست هایی چون داعش و طالبان بوده و از بزرگ ترین دولت تروریست جهان یعنی رژیم کودک کش و اشغالگر قدس حمایت می کند، پشت یک میز برای مذاکره بنشیند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی افزود: اگر ترامپ می خواهد در مورد حقوق بشر، برجام دیگری به ما تحمیل کند، ابتدا باید تکلیف خودش را با سیاه پوستان و ملت آمریکا روشن کرده و پاسخگوی جنایات دوستانش از جمله جنایات آل سعود و قتل فجیع خاشقچی باشد. امروز جهانیان رفتار آمریکا را در مورد قتل فجیع خاشقچی می بینند و از واقعیت ها مطلع می شوند.

نمی توانیم دیگر به آمریکایی ها اعتماد کنیم

آصفری بیان داشت: اگر سران کاخ سفید دنبال برجام دو و سه هستند، باید متوجه باشند که هنوز خروجی برجام یک را ندیده ایم و حتی ترامپ نشان داد که قابل اعتماد نیست و ماهیت آمریکا در گفتار و رفتارش، یک ماهیت دوگانه است و نمی شود به این کشور اعتماد کرد.

وی افزود: بنابراین وقتی نمی توانیم به آمریکایی ها اعتماد کنیم، صحبت کردن درباره مذاکره مجدد و توافق مجدد بیهوده و وقت تلف کردن است و به غیر از اینکه ما را در زمین بازی ترامپ قرار می دهد، تاثیر دیگری ندارد.

عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی آمریکا تاکید کرد: آمریکایی ها باید زمانی صحبت از مذاکره  کنند که ابتدا تکلیف برجام را مشخص کرده باشند. برجامی که ما در آن حقوق مسلم خود را کنار گذاشتیم تا فقط به جهانیان ثابت کنیم، ایران اهل مذاکره بوده و به دنبال سلاح هسته ای نیست.

آصفری افزود: ترامپ که حاضر نیست به تعهدات دولت قانونی آمریکا عمل کند و به راحتی توافقات بین المللی که این کشور امضا کرده است را زیر پا می گذارد، حق ندارد از مذاکره جدید سخن بگوید. البته او هر چه می خواهد، می تواند بگوید، اما ما دیگر نمی توانیم حتی یک لحظه هم به آمریکا اعتماد کنیم.

وی اظهار داشت: بنابراین تا تکلیف برجام و تعهدات آمریکا مشخص نشده و کاخ سفید رفتار خود را در قبال ملت ایران تغییر نداده است، هیچ بحث جدیدی با این کشور نخواهیم داشت. ترامپ دیوار بی اعتمادی که ۴۰ سال کاخ سفید آن را بلند و بلندتر کرده بود را به نقطه اوج خود رسانده است.

این تحلیلگر مسائل سیاسی افزود: ما از ابتدا می دانستیم دولت آمریکا به هیچ عهد و پیمانی پایبند نبوده و نخواهد بود، اما به اصرار دولت که فکر می کرد راه حل رفع مشکلات، گفتگو و مذاکره با آمریکا و پذیرفتن برجام است، این توافق را پذیرفتیم.

دولت توجهی به توان و تولید داخلی ندارد

آصفری بیان داشت: متاسفانه دولت ما نیز نگاه خوبی به توان و تولید داخلی ندارد و نگاهش برای رفع مشکلات کشور به توانمندی داخلی نیست. همه اعتقاد دولت این است که حل مشکلات کشور در پی رابطه با آمریکا برطرف و حل می شود. این در حالی است که اگر ما از سر ضعف در پی مذاکره با آمریکا باشیم، همین میزان اندک داشته های خود در سیاست خارجی را هم از دست می دهیم.

وی تاکید کرد: متاسفانه کاسبانی در دولت وجود دارند که کاسبان رابطه با آمریکا هستند. این موضوع را در زمان برجام به وضوح مشاهده کردیم. این افراد عواملی در تیم مذاکره کننده داشتند که حتی حاضر بودند به طرف مقابل برای مذاکره پول بدهند و تعدادی از آنها هم جاسوس آمریکا از آب درآمدند.

این تحلیگر مسائل سیاسی افزود: امروز همان عوامل نفوذی در دولت، در قالب مشاور حضور دارند. این افراد مدام از ضرورت مذاکره و رابطه با آمریکا سخن می گویند، اما دلشان برای ملت نسوخته و به دنبال کاسبی خود هستند.

آصفری گفت: آنها می خواهند نمایندگی برندهای آمریکایی به ویژه در خودروسازی و نفت و ... را برای خودشان داشته باشند. آنها می خواهند نمایندگی مک دونالدها را داشته باشند و به همین دلیل به دنبال کاسبی رابطه با آمریکا هستند و متاسفانه همین افراد به عنوان مشاور و غیره در دولت حضور دارند.

وی تاکید کرد: کاسبان رابطه با آمریکا حاضر هستند که منافع ملت ایران را به قمار گذاشته تا به اهداف مادی خود دست پیدا کنند، لذا به دنبال حل مشکلات کشور به ویژه در حوزه اقتصادی نیستند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه