تخت روانچی:
ترامپ با خروج از برجام روند دیپلماسی را از مسیر خود خارج کرد
نماینده ایران در سازمان ملل درباره درخواست ترامپ برای دیدار و مذاکره با سران جمهوری اسلامی ایران گفت: رئیسجمهور آمریکا با خارج کردن کشورش از برنامه جامع اقدام مشترک ( توافق هستهای ) روند دیپلماسی را از مسیر خود خارج کرد.
به گزارش خبرگزاری موج، مجید تخت روانچی نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل ، گزارشهای منتشر شده مبنی بر دستور تهران به گروههای منطقهای جهت حمله به نیروهای آمریکایی در غرب آسیا را تکذیب کرد و آن را اطلاعات جعلی خواند.
تختروانچی بامداد جمعه در مصاحبه با شبکه «اِن. بی. سی» با تکذیب ادعاهای دولت آمریکا به ریاست دونالد ترامپ درباره تهدید منافع واشنگتن در منطقه گفت: «اینها همگی اتهاماتی هستند از سوی افرادی که در زمان حمله آمریکا به عراق ، چنین اظهاراتی را مطرح میکردند. ما چنین اتهاماتی را نمیپذیریم. تمام آنها اطلاعات جعلی هستند».
وی در پاسخ به سوال مجری شبکه درباره درخواست ترامپ برای دیدار و مذاکره با سران جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: رئیسجمهور آمریکا با خارج کردن کشورش از برنامه جامع اقدام مشترک ( توافق هستهای ) روند دیپلماسی را از مسیر خود خارج کرد.
نماینده ایران در سازمان ملل در این باره توضیح داد: «اولین سوالی که او باید پاسخ دهد این است که چرا میز مذاکره را ترک کرد، زیرا ما با تمام اعضای توافق هستهای در چارچوب کمیسیون مشترک ( برجام ) مذاکره میکردیم ازجمله ایالات متحده. اما ناگهان او تصمیم میگیرد که میز مذاکره را ترک کند. پس چرا او بدون پاسخ دادن این سوال، دور جدیدی از مذاکرات با ایرانیها را پیشنهاد میدهد؟.. چه تضمینی وجود دارد که او در مذاکرات آتی بین ایران و آمریکا مجددا دبه نکند؟ ».
روانچی در پاسخ به سوال مجری حول اظهارات ترامپ مبنی بر توصیه « جان کری » وزیر خارجه پیشین آمریکا به ایران برای مذاکره نکردن با دولت وی، گفت: «این چیزی است که شما میگویید... او چیز دیگری گفت. رئیسجمهور (آمریکا) گفت چیزی که از ایران میخواهد این است که سلاح اتمی نداشته باشد. احتمالا او چهارده گزارش آژانس اتمی را مطالعه نکرده است... پس ما به دنبال تسلیحات اتمی نیستیم، در واقع مقام معظم رهبری با صدور فتوایی ساخت سلاح اتمی را در اسلام ممنوع اعلام کرد».
وی درباره مهلت دو ماهه به اروپا برای اجرای الزامات بانکی و نفتی و تهدید ایران به توقف برخی اقدامات ذیل برجام، تاکید کرد: «چیزی که برای ما مهم است، منافع ملی ایران است. ما به بخش مربوط به خود در توافق پایبند بودهایم. برجام کموبیش یک متن متعادل بود اما زمانی که دولت آمریکا از توافق خارج شد، آن تعادل شدیدا آسیب دید. اروپاییها نیز به ما گفتند که برای خروج از توافق هستهای تعجیل نکنیم. ما هم پیشنهاد آنها را پذیرفتیم و برای مدت یک سال گذشته منتظر پاسخ معتبر و عملی از سوی آنها ماندیم».
این در حالی است که «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا شامگاه پنجشنبه با صدور دستوری اجرایی، تحریمهای جدیدی را علیه صادرات فلزات ایران از جمله آهن، فولاد، آلومینیوم و مس اعمال کرد.
شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران روز گذشته (۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸) با صدور بیانیهای از توقف برخی اقدامات تهران ذیل برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) خبر داده و و به کشورهای باقیمانده در توافق ۶۰ روز فرصت داد تا تعهدات خود به ویژه در حوزه های بانکی و نفتی را اجرا کنند.
حدود یک سال پیش بود (۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷) که دولت آمریکا به دستور ترامپ، از توافق بینالمللی برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به «برجام» خارج شده و تمام تحریمهای هستهای ذیل این توافق را در دو بازه ۹۰ و ۱۸۰ روزه مجددا اعمال کرد.
البته این تنها اقدام ضد ایرانیِ کاخ سفید طی یک سال گذشته نبود و دولت ترامپ هر هفته تحریمها یا محدودیتهای جدیدی را علیه اشخاص و نهادهای ایرانی یا غیر ایرانی مرتبط با تهران اعمال کرده است. لازم بهذکر است که آمریکا در پیشبرد این اهداف خصمانه خود تنها نبوده و اتحادیه اروپا نیز با اقدامات ضد ایرانی تقریبا مشابهی، واشنگتن را همراه کرده است.
ارسال نظر