لاریجانی در کنفرانس خبری در دمشق:
جمهوری اسلامی خواستار روابطی دوستانه کشورهای منطقه با یکدیگر است
رئیس مجلس گفت: جمهوری اسلامی خواستار آن است که کشورهای منطقه روابطی دوستانه با یکدیگر داشته باشند و اگر اختلافی بین آنهاست، از طریق گفتوگو حل شود.
به گزارش خبرگزاری موج، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در کنفرانس خبری خود که در دمشق گفت: از بدو پیروزی انقلاب اسلامی، ملت و دولت سوریه همیشه در کنار ملت و دولت ایران بودهاند و ما هیچ وقت این حمایتها به خصوص حمایتهای مرحوم حافظ اسد را در دوران جنگ تحمیلی صدام علیه ایران فراموش نمیکنیم.
وی با بیان اینکه در طول ۴۱ سال پس از انقلاب اسلامی، همواره روابطی راهبردی با جمهوری سوریه داشتهایم، گفت: سوریه از محورهای مهم مقاومت است.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: در شرایطی که آمریکا طرح معامله قرن را مطرح میکند، مواضع برخی کشورهای عربی را که چراغ سبز نشان دادهاند، با موضع سوریه در مقابل رژیم صهیونیستی مقایسه کنید تا موضع مترقی سوریه روشنتر شود.
لاریجانی تاکید کرد: در مبارزهای که ملت و دولت سوریه علیه تروریسم داشتهاند، همواره از مردم سوریه حمایت کردهایم و مبارزه با تروریسم را مسئلهای مهم میدانیم، هر چند که آمریکا و بعضی کشورهای منطقه، پشت صحنه کمک به تروریسم بودهاند.
وی با اشاره به سیاست منطقهای جمهوری اسلامی، گفت: جمهوری اسلامی خواستار آن است که کشورهای منطقه روابطی دوستانه با یکدیگر داشته باشند و اگر اختلافی بین آنهاست، از طریق گفتوگو حل شود که برای این منظور مدلهایی را دنبال کردیم تا مشکلات از طریق گفت و گو رفع شود.
رئیس مجلس همکاری تجاری ایران و سوریه را مهم توصیف کرد و افزود: دو دولت باید ملزومات این همکاری را فراهم کنند تا این کار راحت تر و سریعتر صورت گیرد.
لاریجانی ضمن اظهار امیدواری نسبت به افزایش همکاریهای اقتصادی ایران و سوریه اظهار داشت: بخشی از مذاکرات با آقای بشار اسد، رئیس جمهور سوریه در همین خصوص بود.
وی همچنین در پاسخ به سوال تلویزیون سوریه مبنی بر مهمترین هدف از این سفر، نقش ایران در بازسازی سوریه و چالشهای احتمالی پیش رو گفت: همکاری اقتصادی ایران و سوریه از یکی دو سال پیش شروع شده است و برخی مسائل نیز مربوط به سالها پیش بوده است. برای بازسازی سوریه و گسترش روابط اقتصادی، تجار ایرانی مایلند که با تجار سوری همکاری کرده و حتی برخی از صنعتگران ایران می توانند در سوریه سرمایه گذاری کنند.
رئیس مجلس با بیان اینکه روشهایی که بتواند به انجام این کارها سرعت دهد، موضوع مذاکره ما با مسئولان سوریه بوده است، تاکید کرد: نمیتوان گفت که در این مسیر چالش مهمی وجود دارد، ولی باید ترتیبات اداری بین دو کشور حل شود و لذا مدلهایی را برای انجام این ترتیبات اداری مطرح کردیم و امیدواریم در آینده بخشهای مرتبط در دو کشور موضوعات را دنبال کنند.
ارسال نظر