خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
بایدها و نبایدهای مجلس یازدهم/ روزهای سختی در انتظار پاستورنشینان خسته است؟
انتخاب نیروهای انقلاب از سوی مردم نشان میدهد که امیدها بر تغییر در شیوه اداره مجلس بالا رفته است و منتخبان وظیفه سنگینی را به دوش میکشند، بااینحال مجلس یازدهم با چالشهایی روبهرو است که اگر این چالشها مدیریت نشود، امیدها را کمرنگ میکند و عاقبتی همچون مجلس دهمی ها در انتظارشان خواهد بود.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج، کمتر از یک ماه دیگر تا آغاز به کار مجلس جدید زمان باقی است، بدون شک عملکرد مجلس یازدهم در یک ساله ی پیش رو در شکلگیری دولت سیزدهم نقش اساسی دارد.
مجلس با پای کار آوردن ظرفیتهای فکری و اجرائی جبهه انقلاب باید نگرش های منفی که به واسطه عملکرد ضعیف مجلس دهم به مجلس شورای اسلامی وارد شده را از بین ببرد و اعتماد مردم به عملکرد نیروهای انقلاب را احیا کند، چیزی شبیه به آنچه سید ابراهیم رئیسی در قوه قضاییه رقم زد .
با پیروزی اصولگرایان در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و حضور نزدیک به ۷۶ درصدی نمایندگان از این جریان سیاسی این پرسش در ذهن ها شکل می گیرد که برنامه های پیش روی مجلس یازدهم بر اساس چه محوری اولویت بندی خواهد شد؟ آیا همچون دوره دهم بر محوریت نزدیکی با سیاست های دولت همانند تصویب برجام گام بر خواهد داشت یا در مقابل خواسته های دولت جبهه گیری خواهد کرد و اصلاح طلبان که از اقلیت ضعیفی از نمایندگان مجلس برخوردار هستند در مقابل این جریان سیاسی چه واکنش ها و مواضعی را خواهد گرفت؟ آیا وجود شرایط خاص همچون شیوع بیماری کرونا و تشدید تحریم ها در نحوه نگرش این جناح سیاسی تغییرات اساسی ایجاد خواهد کرد و مواضع تند در برابر هم تبدیل به مواضع یک سو و به دور از تنش با دولت خواهد بود.
نکته قابل توجه اینکه گرچه اصولگرایان پیروز انتخابات مجلس ۹۸ شدند اما نباید فراموش کنند که دیگر وقت انتقاد تمام شده و باید در جای قانونگذار و ناظر بنشینند و در کنار انتقاد، روندها و عملکردها را نظارت کنند، چرا که چند وقت دیگر نوبت به پاسخگویی نسبت به عملکردشان خواهد بود.
*ردصلاحیت مجلس دهمی ها توسط مردم
ترکیب مجلس یازدهم و نوع انتخاب مردم نشان می داد که ملت نسبت به ترکیب فعلی مجلس ناراضی هستند. ۲۴۸ نفر از نمایندگان مجلس دهم در انتخابات مجلس یازدهم نیز کاندیدا شده بودند که تنها ۵۶ تن از آنها به مجلس یازدهم راه یافتند، از سوی دیگر تعدادی از چهرههای تکراری مجلس نیز از دور رقابت خارج شدند و جای آنها را چهرههای جدید و جوان گرفت .
یکی از دلایل عدم اقبال مردم به اصلاحطلبان عملکرد دولت روحانی بود، عملکرد دولت روحانی نه تنها عدم اقبال به اصلاحطلبان را به دنبال داشت، بلکه سبب کاهش مشارکت مردمی نیز شد .
*نگاه انقلابی تنها راه برون رفت از مشکلات
اکنون اصولگرایان بیش از ۷۵ درصد مجلس آینده را در اختیار دارند و می توانند وعدههای خود را عملی کنند تا بار دیگر به مردم نشان دهند رقیب ناکارآمد است و نگاه انقلابی تنها راه برون رفت از مشکلات است .
البته در دوره های قبلی مجلس اصولگرایان به دلیل عملکرد نامطلوب، اصلاح طلبان توانستند کنترل مجالس هفتم، هشتم و نهم را در اختیار بگیرند اما نتوانستند انتظارات مردم را آنگونه که باید برآورده کنند و در نهایت کشور در بسیاری از مسائل با مشکلات جدی روبهرو شد.
بنابراین اصولگرایان باید بدانند که اگر آنها هم مسیر مجلس دهم را در پیش بگیرند، از نگاه انقلابی دور شوند و شعارهای انتخاباتی خود را فراموش کنند، اتفاقات خوبی را رقم نخواهند زد.
*روزهای سخت در انتظار پاستور نشینان خسته
نمایندگان تازه نفس اصولگرا آمدهاند تا برای پاستورنشینان خسته، ناراضی و ناامید عرضاندام کنند. دولت شیخ حسن روحانی از تابستان سال بعد روزهای به مراتب سختتری را تجربه خواهد کرد، چه آنکه وزرای محترم مجبور باشند لحاف و تشک خود را به جای منزل در بهارستان پهن کنند، تا مبادا زیر تیغ استیضاح بروند.
بیتردید روزهای بسیار دشواری در انتظار دولت است. نمایندگان این دوره از بهارستان، شمشیر را از رو برای روحانی خواهند بست و لبه تیز تیغ مجلس از همان ابتدا بر گردن دولت دوازدهم قرار خواهد گرفت.
مواجهه مجلس یازدهم با دولت دوازدهم جدی و اساسی خواهد بود چرا که اصولگرایان با شعار واداشتن "دولت خستهی روحانی به کار" وارد مجلس شدهاند و تلاش خواهند کرد تا این اتفاق را رقم بزنند.
*ضرورت عمل انقلابی برای نیروهای انقلاب
حالا که اصولگرایان توانستهاند در رقابتهای سیاسی با حداکثر آرا مجلس را در اختیار بگیرند، باید توجه به مشکلات اصلی کشور در دستور کار جبهه انقلاب قرار بگیرد. اکنون فصل کار و تلاش آغاز شده و شعارها باید جامه عمل بپوشند چرا که اگر مطالبات مردم فراموش شود، نمایندگان پیروز انتخابات یازدهم نیز در معرض همان خطر مشابهی قرار دارند که فراکسیون امید را از نگاه افکارعمومی دور کرد .
*بایدها ونبایدهای مجلس یازدهم
به طور حتم یکی از مهمترین چالشهای ابتدایی تشکیل مجلس شورای اسلامی تعیین هیئت رئیسه و ریاست مجلس است. بدیهی است که رایزنیها در خصوص انتخابات هیئت رئیسه و رئیس مجلس در روز بعد از پیروزی انتخابات آغازخواهد شد ، اما نباید ماجرای بستن لیستهای انتخاباتی در مجلس شورای اسلامی تکرار شود بلکه باید بر ضرورت وحدت تاکید شود.
یکی دیگر از چالشهای پیشِروی مجلس جدید آشنا نبودن اکثریت منتخبان با سازوکار مجلس است. ۱۷۴ نفر از منتخبان مجلس یازدهم هیچ سابقهای در مجلس ندارند و اصطلاحاً مجلس اولی شناخته میشوند که رقم بالایی است بنابراین اگر این آشنایی تا قبل از شروع به کار مجلس صورت نگیرد یک سال ابتدایی کار مجلس صرفاً برای همین امور مقدماتی تلف میشود .
*مجلس یازدهم بستری برای شکل گیری دولت سیزدهم
بدون شک عملکرد مجلس یازدهم در یک سالهی پیشرو در شکلگیری دولت سیزدهم نقش اساسی دارد. مجلس با پای کار آوردن ظرفیتهای فکری و اجرائی جبهه انقلاب باید سوء ظنهایی که به واسطه عملکرد ضعیف مجلس نهم و دهم به مجلس شورای اسلامی به وجود آمده است را از بین ببرد تا بازهم اعتماد عمومی بازگردد.
ارسال نظر