بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی اقتصاد و دارایی/موافقان و مخالفان چه گفتند؟
پس از پایان یافتن بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی اطلاعات، وکلای ملت وارد بررسی صلاحیت سید احسان خاندوزی وزیر پیشنهادی اقتصاد و دارایی شدند.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج، محمود عباسزاده مشکینی در مخالفت با برنامههای وزیر پیشنهادی اقتصاد، گفت: مردم شرایط اقتصادی را با پوست و استخوان لمس میکنند و با سیلی صورت خود را سرخ نگه داشتهاند، لذا برای پاسخگویی فوری و موثر به خلأهای موجود و پلشتیهای اقتصاد، یک تیم اقتصادی منسجم، توانمند، هماهنگ و هم افزا باید شکل بگیرد.
عباس زاده مشکینی بیان داشت : وزیر پیشنهادی اقتصاد به طور شفاف باید بگوید که طبق قانون تشکیل وزارت اقتصاد و قانون اصلاح مجمع تشخیص مصلحت نظام رئیس بانک مرکزی مطلوب آقای خاندوزی کیست؟ در شرایط فعلی ما با کسری بودجه مواجهیم، چرا که بعضاً نمیتوانیم نفت بفروشیم و بعضاً هم نمیتوانیم نقدینگی وارد کنیم، لذا با کسری بودجه مواجهیم و آقای خاندوزی باید پاسخ دهد که برای هماهنگی بین وزرای نفت و اقتصاد چه برنامهای دارد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم خطاب به وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی دولت سیزدهم افزود: آقای خاندوزی؛ چقدر ظرفیت برای هماهنگی با وزارت نفت در تیم اقتصادی شما وجود دارد؟ یکی از ماموریتهای شما تسلط بر خزانه داری است، در شرایطی که معاون اول رئیس جمهور به عنوان فرمانده اقتصادی معرفی شده؛ توضیح دهید که چقدر به این موضوع شما تسلط دارید، زیرا مجلس به شما رأی میدهد و شما باید مناسبات را برای مجلس شفاف کنید، چرا که برای مردم فرمانده مهم نیست. میدان و جمع کردن پلشتیها برای مردم اهمیت دارد.
*فعال سازی ستاد اقتصادی دولت و اصلاح نظام مالیاتی و گمرک از اهم برنامه های خاندوزی است
معصومه پاشائی بهرام در موافقت با برنامه وزیر پیشنهادی اقتصاد گفت: حاصل سیاست های غیر مقاومتی دولت های قبلی، تاراج منابع، رانت، فساد و افزایش حجم بدهی های دولت، تورم ۴۴ درصدی و رشد نقدینگی بود که نتیجه آن نیز به گرانی، شدت فقر، تعطیلی کسب وکارها و کاهش قدرت خرید مردم انجامید.
نماینده مردم مرند و جلفا در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه تیم اقتصادی دولت سیزدهم با نگاه به داخل و در چارچوب سیاست های کلان با رویکرد عدالت و پیشرفت آغاز به کار کرده است، اظهار داشت: آن ها با استفاده از نیروهای جوان و متخصص به دنبال ارتقاء دستگاه های اقتصادی هستند که در این میان آقای خاندوزی چند ویژگی مهم دارد که می تواند کمک حال تیم اقتصادی باشد.
وی گفت: تجربه سیاستگذاری در مرکز پژوهش های مجلس، ارتباط و تعامل با مجلس و همچنین ارتباط با دانشگاهیان می تواند حلقه ای را تشکیل دهد تا وزارت اقتصاد از ظرفیت قانونگذاران و پژوهشگران استفاده کند. همچنین وی فعالیت های ارزشمندی در زمینه نیازهای اقتصادی داشته است.
پاشایی بهرام ادامه داد: وی کتاب اقتصاد ایران را در دانشگاه تدریس می کند لذا اقتصاد کشور را به خوبی می شناسد، همچنین وی روحیه کار گروهی داشته که از الزامات اصلاح شرایط اقتصادی فعلی است.
نماینده مردم در مجلس یازدهم فعال سازی ستاد اقتصادی دولت و اصلاح نظام مالیاتی و گمرک را از مهم ترین برنامه های وزیر پیشنهادی دانست و افزود: بزرگ ترین چالش اقتصاد قدرت بانک های کشور است که وی اصلاح نظام پولی و بانکی را در دستورکار خود قرار داده است.
وی افزود: همچنین هم اکنون شاهد تاراج سرمایه مردم در بورس و عدم اعتماد مردم به صنایع و سرمایه مردم بوده ایم که بهبود محیط کسب وکار و شفافیت مالی و تسویه بدهی های دولت که تثبیت دارایی های آن را به دنبال دارد در دستورکار وی است.
پاشایی بهرام در ادامه با اشاره به اظهارات برخی مبنی بر عدم اعتقاد خاندوزی به اقتصاد مقاومتی، گفت: وی مقالات علمی متعددی در خصوص اقتصاد مقاومتی دارد و در زمان حضور خود در مرکز پژوهش های مجلس در این زمینه اقداماتی داشته و همچنین یادداشت هایی در این خصوص در سایت khamenei.ir داشته است، همچنین تکیه بر بودجه با استفاده از مالیات از برنامه های وی است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در پایان با اشاره به انتظار نمایندگان از خاندوزی در صورت تصدی پست وزارت اقتصاد، خاطرنشان کرد: انتظار داریم وی برنامه های خود را عملی کرده و زمانی که وارد وزارتخانه شد دچار روزمرگی نشود و مسیر تحول گرایی خود را حفظ کند؛ مردم از وضع فعلی به ستوه آمده و سفره آن ها کوچک شده است لذا انتظار داریم وی اقتصادی را که ۶۰ ساله ها تخریب کرده اند، اصلاح کند.
محمدرضا پور ابراهیمی داورانی در موافقت با برنامههای وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی گفت: شناخت بنده از آقای خاندوزی به یک دهه باز میگردد، در مجلس دهم وی معاونت اقتصادی مرکز پژوهشها را بر عهده داشتند، با وی همکاری داشتیم، جدیت، پیگیری و اشراف علمی و تعصبی که برای حل مشکلات اقتصادی کشور داشتهاند قابل اهمیت و مثال زدنی است. در این دوره هم در کمیسیون اقتصادی در کنار وی همکاری بسیاری داشتیم.
وی ادامه داد: دغدغهای که در حوزه کلان اقتصادی کشور بارها مطرح و در طول یک سال و چند ماهی که از مجلس می گذرد و به عنوان مجلس انقلابی از آن یاد میشود، برخی مطالبات از دولت در حوزه اقتصادی داشتیم و دولت دوازدهم کوتاهی کرد و دولت در انجام برخی از آنها که ظرفیت اقتصادی کشور بود، سرپیچی کرد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: امروز این ظرفیت برای مجلس فراهم شده است، امروز در مقام پیگیری این موضوعات هستیم. به خاندوزی هم در جلسات کمیسیون عرض کردم و امروز هم در جمع شما این نکات را عرض میکنم. همان طور که رهبری فرمودند مشکلات اقتصادی را به فضل الهی بر آن فائق خواهیم آمد و مطمئن هستیم نگاهی که در این حوزه شکل خواهد گرفت میتواند مبنای تحولات اساسی در ساختار اجرایی کشور باشد. برای این که این اقدام صورت گیرد باید راهکارهایی که به آن رسیدیم، عملیاتی شود.
پورابراهیمی تأکید کرد: ما در دو حوزه با دکتر خاندوزی به توافق رسیده ایم، حوزه اول مأموریتهای نظارتی مجلس است که تکالیف دولت به ویژه وزارت اقتصاد در این مأموریتها اجرایی نشده است و با حضور خاندوزی اولین انتظار ما این است که با نگاه کارشناسی و با رویکرد مجاهدانه وی این مأموریتهای نظارتی پیگیری شود.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با اشاره به محورهای نظارتی مجلس مطرح کرد: قانون پایانههای فروشگاهی و سامانههای مودیان که اگر دولت آنها را اجرا میکرد بخش عمدهای از مشکلات اقتصادی و کسری بودجه حل میشد. ما به دولت برای اجرای این قانون ۱۵ ماه مهلت دادیم و حدود ۷ ماه از تصویب این قانون هم گذشته ولی دولت دوازدهم حدود ۵۰ درصد ظرفیت قانونی را عملیاتی کرده است. از حدود ۱۰ یا ۱۱ دستگاه پز در کشور حدود ۵۰ درصد را توانستیم شفاف سازی کنیم.
وی ادامه داد: موضوع دیگر مولدسازی دارایی های دولت است، حجم عظیم داراییهای دولت که امروز هزینههای فرصت برای اقتصاد کشور شده است، این موضوع مبنای تصمیمگیری شده است. دکتر خاندوزی بر این موضوع در جلسات کمیسیونهای اقتصادی تأکید کردند. امروز بسته پیشنهادی برای این موضوع در دستور کار قرار دارد که ظرفیت موجود است و نیاز به قانون هم ندارد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: موضوع بعدی بهبود فضای کسب و کار در اقتصاد است، در گزارشهایی که اخیراً منتشر شده است فضای کسب و کار کشور، فضای مناسبی نیست. توافق شده است تمام آنچه را که در حوزه اقدامات اجرایی وزارت اقتصاد باید انجام شود و انجام نشده باید عملیاتی شود. در این موضوع فهرست زیادی دارم و به مردم اعلام میکنم که انشاء الله این سرفصل هایی که مطرح کردیم عملیاتی شود.
پورابراهیمی افزود: سرفصل دیگر موارد تقنینی است، از آقای بحرینی تشکر می کنم به خاطر مطالبی که در حضور رئیس جمهور مطرح کردند. قانون اصلاح بانک مرکزی اولین مطالبه جدی نظام و کشور است ، مورد دیگر اصلاح عملیات قانون بانکداری در کشور که از محورهای اساسی کشور است. امروز این ظرفیت پیش آمده است.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: موضوع دیگر اصلاح ساختار نظام مالیاتی است به جز قوانین موجود پایههای جدید مالیاتی در اقتصاد کشور را میتوانیم ایجاد کنیم و روی محورها کار کردهایم، مالیات بر مجموع درآمد، مالیات بر عایدی سرمایه، نمونههایی از اقداماتی است که انجام دادیم و در دستور کار کمیسیون اقتصادی بوده است.
وی بیان کرد: موضوع دیگر اصلاح قوانین در شفافیت اطلاعات مالی در کشور است، اصلاح قانون نظام جامع حسابداری و حسابرسی که در حال حاضر در کمیسیون مطرح است. در طول یک سال و چند ماه در کمیسیون تمام این مسائل را با توجه به شرایط کشور و اولویتها دستهبندی کردهایم و محورهای آن را آماده کردیم و برخی از کارگروهها بر عهده خود آقای خاندوزی بوده است.
پورابراهیمی گفت: این موارد اگر در چارچوب ضوابط علمی، توافق بین مجلس و دولت عملیاتی شود، تک تک این موارد میتواند آثار مثبتی در نظام اقتصادی کشور ایجاد کند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با اشاره به موضوع تعیین تکلیف سهام عدالت تأکید کرد: بر اساس گزارشهایی که داریم حدود دو میلیون و ۸۰۰ هزار نفر افراد تحت پوشش کمیته امداد و حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی فاقد سهام عدالت هستند. خوشبختانه این طرح نهایی شده است و گزارش آن را خدمت رئیس جمهوری ارائه کردم.
وی ادامه داد: این محورها نمونهای از برنامههای تحولی است که در صورتی که انشاء الله دولت از این وزیر جوان حمایت کند، اجرایی خواهد شد. با محوریت وزارت اقتصاد و مجموعه این امور ما مطمئن هستیم آثار و پیامدهای بسیار خوبی در کوتاه مدت باعث بهبود شاخصهای اقتصادی کشور شود.
پورابراهیمی افزود: نکته پایانی این است که همان طور که رئیس جمهوری هم تأکید کردند شرط معرفی وزرا ویژگیهای جریان انقلابی را داشته باشند. امروز میگویم از خاندوزی حمایت میکنیم دو شرط برای آقای خاندوزی میگذاریم یک سالم بودن که به لطف خدا از نیروهای سلامت نظام محسوب میشود و نکته دوم در خصوص کارآمدی در فعالیتهای اقتصادی است. انشاء الله با این دو ویژگی یعنی سلامت و کارآمدی در انجام وظایف میتوانیم مسیر حرکت آینده را تعیین کنیم و میتوانیم اقدامات مثبتی را در عرصه اقتصاد کشور ایجاد کنیم.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: جمهوری اسلامی ایران علیرغم تمام فشارهای خارجی و با وجود همه تحریمها که اتفاق افتاده اگر بر توانمندیهای درونی کشور برنامهریزی کند، قطعاً به فضل الهی به بهبود شرایط اقتصادی کشور میتوانیم امیدوار شویم.
سید مهدی طغیانی در موافقت با وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی در صحن علنی مجلس گفت: خاندوزی فرزند مجلس است و از ۱۴ سال پیش تا به امروز شاهد تلاشهای وی در مرکز پژوهشهای مجلس هستیم. ۱۵۰ گزارش نظارتی مجلس با همراهی آقای خاندوزی انجام شده و همکاری وی با مرکز پژوهشهای مجلس بر هیچ فردی پوشیده نیست. خاندوزی از مدیران اجرایی دستگاهها شناخت خوبی دارد که میتواند این مسئله به موفقیت وی در وزارت اقتصاد کمک کند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: خاندوزی ۳۷ مقاله علمی و پژوهشی دارد که کلیدواژه همه این مقالات، اسلام، عدالت و اقتصاد اسلامی است و وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی در حوزه اقتصاد اسلامی تجربه نیست و باید بگویم که ما هیچ فردی را از نظر میزان تسلط بر اقتصاد اسلامی در کشور بهتر از خاندوزی نداریم.
ارسال نظر