English

خبرگزاری موج گزارش می دهد؛

دستور کار وزارت خارجه در نشست بریکس چه بود؟

نماینده جمهوری اسلامی ایران در اولین نشستی که به عنوان عضو بریکس در آن حضور یافت، موضوعات مربوط به مقابله با یکجانبه گرایی، حمایت از فلسطین و توافقات دوجانبه را در ملاقات با وزرای خارجه این سازمان پیگیری کرد.

دستور کار وزارت خارجه در نشست بریکس چه بود؟
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج

، نشست وزرای امور خارجه سازمان بریکس در تاریخ ۲۱ و ۲۲ خرداد  ۱۴۰۳ در شهر نیژنی نووگورود روسیه برگزار شد. در این نشست موضوعات مهم روابط بین‌الملل، راهکارهای ارتقای حکمرانی جهانی، حل و فصل منازعات در بسترهای چندجانبه و با تمرکز بر افزایش تأثیرگذاری کشورهای در حال توسعه، مورد توجه و بررسی قرار گرفت.

همچنین وزرای خارجه کشورهای بریکس نقشه راه توسعه مشارکت راهبردی میان کشورهای عضو را مشخص و بستر لازم را برای برگزاری شانزدهمین اجلاس سران بریکس که با حضور روسای جمهور قرار است در کازان برگزار ‌شود، فراهم آوردند. در همین رابطه علی باقری کنی، سرپرست وزارت امور خارجه نیز در راس هیاتی به روسیه سفر کرد و با چندین تن از مقامات حاضر در نشست به گفتگو پرداخت.

با توجه به متن منتشر شده از گفتگوهای باقری با وزرای خارجه کشورهای عضو بریکس و همچنین نماینده ویژه رئیس جمهوری روسیه، می توان گفت مهمترین موضوعات مورد پیگری سرپرست وزارت خارجه کشورمان در سه مبحث خلاصه می شود: «مقابله با یکجانبه گرایی و لزوم ترویج چندجانبه گرایی در محیط بین الملل»، «حمایت از فلسطین و محکومیت اقدامات اسرائیل در نوار غزه» و «پیگیری مناسبات دوجانبه و توافقاتی که پیشتر امضا شده اند.»

 

دیدار با دستیار ویژه رئیس جمهور روسیه

در حاشیه نشست وزرای امور خارجه بریکس علی باقری با ایگور لویتین، دستیار ویژه رئیس جمهور روسیه دیدار و گفتگو کرد. باقری با اشاره به اهتمام ویژه آیت الله رئیسی به توسعه و تعمیق روابط راهبردی بین ایران و روسیه در عرصه‌های مختلف، بر عزم و اراده راسخ دولت جمهوری اسلامی ایران برای تداوم و تقویت این رویکرد تاکید کرد. سرپرست وزارت امور خارجه همچنین افزود: از تمامی ظرفیت های مان برای اجرای طرح های راهبردی بین دو کشور که در راستای منافع عالی دو کشور است، استفاده خواهیم کرد. وی ضمن تأکید بر تسریع در اجرای طرح خط آهن رشت- آستارا، بهره گیری بیشتر از ظرفیت های بخش شرقی راهگذر شمال _ جنوب  را حایز اهمیت دانست.

همچنین دستیار ویژه رئیس جمهور روسیه نیز ضمن تسلیت مجدد شهادت رئیس جمهور و وزیر خارجه فقید، بر اهتمام مقامات عالی کشورش برای تحقق و اجرایی شدن توافقات روسای جمهور دو کشور تاکید کرد‌. وی با اشاره به سفر آتی خود به ایران به منظور پیگیری تحقق و تکمیل طرح های راهبردی فی مابین دو کشور از جمله کوریدور شمال و جنوب، اظهار داشت: روسیه درصدد است کریدور شمال- جنوب را با دیگر کریدورها نیز مرتبط کرده و زمینه‌های همکاری دو کشور در حوزه تراتزیت را افزایش دهد.

 

ملاقات با وزیرخارجه روسیه

سرپرست وزارت امور خارجه کشورمان با سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه دیدار کرد. باقری به همسوئی و اشتراک مواضع و همکاری‌های دو کشور در مجامع منطقه‌ای و بین المللی اشاره و بر لزوم تلاش بیشتر برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و رفح تاکید کرد. وی همچنین بر ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت سازمان‌ همکاری شانگهای و مجموعه بریکس برای مقابله با یک‌جانبه گرایی و اقدامات غیرقانونی آمریکا پرداخت.

وزیر امور خارجه روسیه هم با اشاره به دیدگاه مشترک تهران و مسکو در بسیاری از موضوعات منطقه ای، بر آمادگی کشورش برای تداوم و تقویت همکاری‌ها در منطقه غرب آسیا و قفقاز جنوبی اشاره کرد. گفتنی است در این دیدار همچنین آخرین وضعیت طرح های جاری در روابط دو کشور بررسی و هماهنگی‌های لازم برای تسریع در اجرای آنها صورت گرفت.

 

ملاقات با وزیرخارجه چین

علی باقری در حاشیه نشست وزرای امور خارجه کشورهای عضو بریکس با وانگ‌ ایی وزیر امور خارجه چین گفتگو کرد. در این ملاقات باقری گفت: چندجانبه گرایی که ایران و چین پرچمدار آن هستند، راه‌ حل های روشن و مشخص برای حل مشکلات و معضلات جهانی دارد، در حالی که یکجانبه گرایی نه تنها جهان را با بن بست مواجه کرده، بلکه حتی قادر به حل و فصل مشکلات خود نیز نیست. وی در خصوص روابط دوجانبه تهران و پکن تاکید کرد: ما افق همکاری دو کشور را روشن، رو به جلو و موفق ارزیابی می‌کنیم.

وانگ ایی نیز، ضمن تاکید بر اینکه چین برای موافقتنامه همکاری راهبردی دو کشور ارزش بسیاری قائل است، بر آمادگی کشورش برای تداوم مسیر رو به پیشرفت روابط پکن و تهران و اجرای توافقنامه همکاری‌های راهبردی بین دو کشور تاکید کرد.

 

ملاقات با وزیرخارجه عربستان

فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه پادشاهی عربستان سعودی و علی باقری سرپرست وزارت امور خارجه در حاشیه نشست مشترک وزرای خارجه کشورهای عضو بریکس با هم دیدار و گفتگو کردند.

باقری با اشاره به مواجهه دو کشور  با تحولات و پدیده‌های متنوع در سطح منطقه و‌جهان تاکید کرد: تعامل و همبستگی بین ایران و عربستان نه تنها به نفع دو کشور، بلکه تضمین کننده ثبات و امنیت پایدار در منطقه است. سرپرست وزارت امور خارجه همچنین با قدردانی از تلاش های عربستان سعودی در میزبانی از حجاج بیت‌الله الحرام به خصوص حجاج ایرانی، خواستار تقویت ارائه تسهیلات لازم به حجاج کشورمان برای ادای مناسک حج شد.

بن فرحان هم عنوان کرد در دوره شهید رئیسی و امیرعبداللهیان نه تنها از سرگیری روابط محقق شد، بلکه به مرحله همکاری و تعامل قوی بین دو کشور دست یافتیم و ما همچنان نسبت به تداوم گفتگو و همکاری بین دو کشور عزم و اراده جدی داریم. وزیر خارجه عربستان افزود: تلاش برای پیگیری و تقویت روابط نیرومند دو کشور تضمین کننده ثبات و امنیت در منطقه است.

 

دیدار با وزیرخارجه تایلند

سرپرست وزارت امور خارجه با ماریس سانگیامپونگسا، وزیر امور خارجه تایلند گفتگو کرد. باقری با اشاره به سفر کوتاه اما ثمربخش اخیرش به تایلند و دیدار با مقامات عالی این کشور، بر وجود ظرفیت های بسیار مناسب برای توسعه و ارتقای همکاری‌ها در عرصه اقتصادی و تجاری بین دو کشور تاکید کرد.

وزیر امور خارجه تایلند هم در این دیدار تاکید کرد ما درصدد تقویت روابط با ایران در ابعاد دوجانبه و چندجانبه از جمله در قالب بریکس هستیم.

 

ملاقات با وزیرخارجه آفریقای جنوبی

علی باقری با خانم نالدی پاندور وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی دیدار و گفتگو کرد. وی در این نشست گفت: یکجانبه گرایی امروز نه تنها بعنوان یک راه حل برای مسائل جهانی مطرح نیست، بلکه یک بن‌بست واقعی است و چندجانبه گرایی که ایران و آفریقای  از جمله استوانه‌ها و محورهای آن هستند، راه حل های مبتنی بر عدالت را دنبال می‌کنند که می‌تواند ثبات و امنیت را برای جهان تضمین نماید.

سرپرست وزارت امور خارجه در این راستا تاکید کرد: ما تاکید می‌کنیم ایران و آفریقای جنوبی دو شریک پایدار برای تحکیم چندجانبه گرایی، خواهند بود. باقری همچنین از شجاعت، ابتکار و خلاقیت آفریقای جنوبی در پیگیری حقوقی جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در مراجع حقوقی بین المللی قدردانی کرد و افزود: جنایات صهیونیست ها در غزه را حاصل حکمرانی یکجانبه‌ گرایی در جهان دانست.

خانم نالدی پاندور وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی نیز با ارائه توضیحاتی در مورد اقدامات کشورش در ارتباط با مستندسازی و  پیگیری حقوقی و قضایی جنایات رژیم آپارتاید اسرائیل و نسل کشی مردم بی گناه فلسطین در غزه و رفح از جمله در دادگاه جنایی بین المللی و پیوستن برخی کشورها به این ابتکار، بر تداوم رویکرد دولت آفریقای جنوبی در حمایت و دفاع از حقوق مردم فلسطین بعنوان مساله ای انسانی و حقوق بشری در عرصه بین المللی تاکید کرد.

 

دیدار با وزیرخارجه قزاقستان

علی باقری با مورات نورتلئو وزیر خارجه قزاقستان گفتگو وتبادل نظر کرد. وی گفت: امروز همبستگی و همراهی کشورهای منطقه بیش از گذشته است و ما اعتقاد داریم هر چه کشورهای منطقه پیوندهای نزدیک تری داشته باشند، ما منطقه ای امن تر و با ثبات تر خواهیم داشت. وی نقطه شروع سیاست همسایگی رئیسی را اعتماد متقابل سیاسی خواند که با پیوندهای مستحکم اقتصادی، مناسبات پایداری را میان همسایگان رقم خواهد زد.

باقری تاکید کرد: مهم ترین تهدید کنونی در منطقه جنایت و نسل کشی صهیونیست ها در غزه است و مواجهه با تهدید صهیونیست ها و کمک به مردم مظلوم غزه هم وظیفه انسانی و اسلامی ما  و هم حرکت در مسیر تامین ثبات و امنیت منطقه است.

وزیرخارجه قزاقستان هم با اشاره به خاطره خوب سفر رئیس جمهور و وزیر خارجه شهید به قزاقستان تاکید کرد: ما باید با تلاش مشترک مسیر ایشان در توسعه روابط را در راستای منافع و امنیت دو کشور ادامه دهیم. وی افزود: عزم ما در مورد همکاری نزدیک با تهران راسخ است و ما شرکای خوبی در عرصه‌های منطقه ای در حمایت از یکدیگر هستیم.

 

دیدار با وزیرخارجه سریلانکا

سرپرست وزارت امور خارجه کشورمان با علی صبری وزیر امور خارجه سریلانکا ملاقات کرد. باقری گفت: حضور سریلانکا در مجموعه دوستان بریکس نشانگر آن است که روابط ما محدود به عرصه دوجانبه نیست؛ بلکه دو طرف باید بیش از گذشته برای استفاده از ظرفیت های دو کشور در عرصه‌های منطقه ای و بین المللی برنامه‌ریزی کنیم.

 سرپرست دستگاه دیپلماسی همچنین با اشاره به تداوم‌جنایات صهیونیست ها در غزه تاکید کرد: امروز یکجانبه گرایی از تروریسم و تجریم و جنگ بعنوان ابزاری برای پیشبرد سیاست خارجی و منافع نامشروع خود استفاده می‌کند و ناامنی و بی ثباتی را در جهان گسترش می دهد.

علی صبری نیز بیان کرد: ما باید در عرصه‌های مختلف سیاسی و اقتصادی و توسعه همکاری بین دو کشور را با قدرت ادامه بدهیم. وی با اعلام آمادگی کشورش برای تقویت همکاری‌ها در عرصه منطقه ای و حمایت از حقوق مردم فلسطین بعنوان یک ضرورت انسانی، بر اهتمام ویژه رئیس جمهور سریلانکا برای حمایت انسانی از مردم فلسطین تاکید کرد.

 

ملاقات با وزیرخارجه بلاروس

علی باقری با سرگئی آلینیک وزیر خارجه بلاروس دیدار و گفتگو کرد. سرپرست وزارت امور خارجه اظهار داشت: آنچه باعث نزدیکی دو کشور می‌شود، باور به استقلال و رهایی از سلطه بیگانگان و مقابله با یکجانبه گرایی آمریکا است و به‌ همین دلیل یکجانبه گرایی آمریکا به صورت ناعادلانه با تحریم ها قصد دارد کشورهای مستقل را مجازات کند.

وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی در هر سازوکاری که بتواند چندجانبه گرایی را در عرصه جهانی تقویت نماید، حمایت می‌کند. باقری همچنین با اشاره به امضای اسناد متعدد همکاری و همچنین آغاز طرح های مشترک بین دو کشور تاکید کرد: ما فعالانه برای تحقق و اجرای این توافقات و طرح ها تلاش می‌کنیم.

سرگئی آلینیک هم خاطر نشان ساخت: روابط ما همواره بر اساس احترام متقابل و منافع مشترک بوده است و در سطوح دوجانبه و همکاری در مجامع بین المللی و حمایت متقابل در سازمان‌ ملل و دیگر سازمان‌ها مثل شانگهای و بریکس برای شکل گیری جهان چند قطبی و تقویت چندجانبه گرایی همکاری می‌کنیم.

 

ملاقات با وزیرخارجه برزیل

علی باقری با مائورو ویرا وزیر امور خارجه برزیل دیدار و گفتگو کرد. وی گفت: دو کشور بزرگ و مهم ایران و برزیل به دنبال هدف و آرمان بزرگ یعنی ساختن جهانی که عدالت زیرساخت و مبنای آن باشد و در آن جهان مردم دنیا از آرامش و رفاه و پیشرفت متناسب برخوردار باشند و جهانی که در آن خبری از تروریسم، تحریم و جنگ نباشد، هستند.

وزیرخارجه برزیل نیز عنوان کرد با اشاره به اهتمام ویژه رئیس جمهور کشورش به توسعه و گسترش روابط خوب تهران و برازیلیا،‌ بر استمرار هماهنگی بیشتر در عرصه‌ها و سازوکارهای منطقه ای و بین المللی از جمله بریکس بعنوان ظرفیت خوبی در راستای تحقق اهداف مشترک تاکید کرد. وی همچنین در مورد رویکرد این کشور در دفاع از مردم غزه، به حمایت از ابتکار آفریقای جنوبی در دیوان بین‌المللی دادگستری اشاره کرد و آمادگی این کشور برای همکاری در عرصه‌های بین‌المللی برای حمایت از مردم فلسطین ابراز داشت.

 

دیدار با وزیرخارجه ونزوئلا

سرپرست وزارت امور خارجه با ایوان خیل پینتو، وزیر امور خارجه ونزوئلا دیدار و گفتگو کرد. باقری با اشاره به تعدد و تنوع موضوعات و طرح‌های همکاری در دستور کار روابط دو‌ کشور، ارتباط و تعامل پیوسته‌تر مقامات در حوزه‌های مختلف را برای پیشبرد و توسعه بیش از پیش روابط دو کشور ضروری دانست. وی درباره فجایع جاری در غزه تاکید کرد و گفت باید تلاش بیشتری از سوی کشورهای مستقل برای توقف جنگ و جنایات صهیونیست‌ها و دسترسی مردم‌ مظلوم و‌ مقتدر فلسطین به کمک‌های بشردوستانه صورت گیرد.

وزیر خارجه ونزوئلا نیز پیگیری جدی تر طرح های مشترک با توجه به مواجهه دو کشور با تحریم های ظالمانه آمریکا و‌ همکاری دو کشور برای مقابله با این تحریم ها را مهم دانست. وی افزود ونزوئلا از همه توان و ظرفیت سیاسی خود برای محکومیت جنایات اسرائیل و دفاع از فلسطینیان بکار گرفته است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه