نماینده سابق مجلس در گفت و گو با خبرگزاری موج
فروش نفت در دولت سیزدهم با پرداخت ۲۰ درصد حق دلالی و در بازارهای غیررسمی و قاچاق صورت میگرفت
محمود صادقی با اشاره به عدم وجود دستاورد قابل توجه در سیاست خارجی دولت سیزدهم گفت: عضویت در شانگهای هم در ادامه اقدامات دولت روحانی بود و افزایش فروش نفت هم در دولت رئیسی با تخفیف های بزرگ و پرداخت ۲۰ درصد دلالی و آنهم در بازارهای غیررسمی و قاچاق اتفاق افتاد.
محمود صادقی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج درباره تغییرات سیاست خارجی در دولت چهاردهم گفت: هر رئیس جمهوری متناسب با دیدگاه های خودش رویکردهای خاصی را در سیاست خارجی دنبال می کند. اینکه گفته می شود رئیس جمهور اختیاری ندارد، درست نیست. ما در گذشته دیدیم که خاتمی گفتگوی تمدن ها را کلید زد، در دولت روحانی هم توافق هسته ای به امضا رسید و با همه چالش هایی که داشت، تغییر رویکردی انجام شد.
وی افزود: در دولت رئیسی ما شاهد اقدام رو به جلویی در سیاست خارجی نبودیم، بیشتر دچار تعارض های درونی بود. برای مثال در گزارشهایی که آمده مشخص شده امیرعبداللهیان در حال نهایی کردن توافقی بودند ولی در شورای امنیت ملی، جلیلی مانع بوده است. به رغم اینکه دولت رئیسی به گشایش تمایل داشت و گفتند که ما برجام را احیا می کنیم ولی بخاطر این تعارضات و ضعف تیم دیپلماسی اش نتوانست قدم رو به جلویی بردارد.
نماینده سابق مردم تهران در مجلس در خصوص عضویت ایران در شانگهای در دوره دولت سیزدهم تصریح کرد: این عضویت در ادامه اقدامات دولت قبلی بود و عملا با توجه به انزوایی که ایران در جهان دارد، عضویت نه در بریکس و نه در شانگهای کاربردی ندارد و نمیشود از این امتیازات استفاده ای کرد.
صادقی در مورد افزایش فروش نفت در دولت رئیسی خاطر نشان کرد: باید دید این فروش نفت با چه قیمتی صورت گرفته است. حداقل با ۲۰ درصد پول دلال و کاسب تحریم و درصد زیادی تخفیف این فروش ها آنهم در بازارهای غیررسمی صورت گرفت. پول هم به کشور مستقیم برنمیگردد و مجبور بودیم به صورت تهاتری این پول را دریافت کنیم. براین اساس مجبور شدیم جنس بنجل چینی و اتوبوس چینی را شهرداری تهران وارد کند و این خلاف منافع ملی است و فقط یک تنفس مصنوعی به دولت میدهد.
ارسال نظر