English

خبرگزاری موج گزارش می‌دهد؛

معمای "اسب زین‌شده" در حکمرانی ایرانی

«در روزهای اخیر بار دیگر شاهد یک رویداد تکراری، اما معنادار در عرصه حکمرانی کشورمان بوده‌ایم. موضوعی که باید از چشم‌اندازی آسیب‌شناسانه آن را نگریست و بروندادهای نه‌چندان مثبت آن برای کشورمان در وضعیت کنونی را موردتوجه قرار داد.»

 معمای "اسب زین‌شده" در حکمرانی ایرانی
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج

، در روزهای اخیر و همزمان با استقرار کابینه دولت چهاردهم ، شاهد وقوع یک رویداد تکراری در عرصه حکمرانی کشورمان بوده‌ایم. رویدادی که در بحبوحه تغییر و تحول دولت‌های مختلف کشورمان در سال‌های اخیر، به کرات شاهد آن بوده‌ایم و با تحلیل و تفسیرهای مختلفی همراه شده است. در این راستا، اخیرا شماری از تحلیلگران و صاحب‌نظران با حمایت از دولت سیزدهم، به این مسئله اشاره داشته‌اند که دولت چهاردهم در برخی از حوزه‌های حکمرانی، یک "اسب زین‌شده" و آماده را از دولت شهید رئیسی تحویل می‌گیرد.

این در حالی است که وزرای دولت جدید و برخی منتقدان دولت سیزدهم، این گزاره را نقد می‌کنند و مثلا اخیرا شاهد بودیم که عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد کشورمان در موضع‌گیری در یک برنامه تلویزیونی به این مسئله اشاره کرده که صحبت از اسب زین‌شده برای دولت جدید آن هم در حوزه اقتصاد با توجه به تداوم نرخ تورم بالا و برخی دیگر از شاخص‌ها، واقع‌بینانه نیست (نقل به مضمون انجام‌شده است). معادله‌ای که بیش از همه بار دیگر برخی بحث و جدل‌های سیاسی و جناحی در عرصه حکمرانی کشورمان را مورد اشاره قرار می‌دهد و تحلیل و تفسیرهای مختلفی را برانگیخته است.

از این‌رو، در رابطه با این مسئله توجه به 2 نکته ضروری به نظر می‌رسد.

اولا، باید توجه داشته باشیم که کشورمان در وضعیت کنونی، شرایطی حساس و سرنوشت‌سازی را تجربه می‌کند و همانطور که رئیس‌جمهور کشورمان مسعود پزشکیان به آن اشاره داشته، همگان باید با وفاق و همدلی به‌دنبال ایجاد حدی از ثبات و آرامش در کشور و حرکت آن به ساحل بهبود باشند. از این‌رو، نیازِ ایران امروز، نه بحث و جدل‌های سیاسی و جناحی، بلکه وفاق و همدلی است.

درست در همین فضاست که هم دولتمردان و هم نخبگان سیاسی و اقتصادی و هم مردم، صرفا باید فتح قله‌های موفقیت برای ایران را مدنظر داشته باشند. در این رابطه، رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در موضع‌گیری حکیمانه‌ای تاکید داشته‌اند که موفقیت دولت جدید موفقیتِ همه ماست. از این‌رو باید نگاهی فراجناحی اتخاذ کرد و حل مشکلات کشور را در وضعیت فعلی در اولویت قرار داد.

نکته دوم اینکه جریان‌های سیاسی مختلف در کشورمان همگی در ایجاد وضعیت موجود در دوره های مختلف نقش داشته‌اند. به بیان ساده‌تر اینکه یک جریان سیاسی در دوره ای که از قدرت دور است، دولت مستقر را مدام نقد کند و وقتی در قدرت است، جریان‌های رقیب، آن را نقد کنند، یک الگوی تکراری است که طی سال‌های اخیر بارها و بارها تجربه شده و نتایج بعضا منفی را به بار آورده است.

از این‌رو، بهتر است همگان به سمت یک گفتمان و فضای تازه و جدید حرکت کرده و از این دریچه جدید به عرصه حکمرانی کشور و رفع مشکلات ایران نگاه کنند؛ موضوعی که می‌تواند حامل دستاوردهای معناداری برای ایران باشد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه