تحلیلگر جهان عرب در گفت و گو با خبرگزاری موج؛
آتش بس در غزه پیروزی محور مقاومت است/ در غزه همه جهان غرب علیه حماس وارد میدان شد
یک کارشناس مسائل جهان عرب گفت: اروپا و آمریکا در جریان جنگ غزه ۲۴۰ محموله تسلیحاتی به اسرائیل فرستاد. لذا جنگ غزه، یک جنگ جهانی علیه فلسطینی ها بود.
حسن هانی زاده در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج درباره روند اجرای آتش بس بین حماس و اسرائیل که قرار است از روز یکشنبه (۳۰ دی) اجرایی شود، گفت: مقاومت ۴۶۶ روزه مردم غزه و پایداری آنها به نتیجه رسید. رژیم صهیونیستی در برابر عزم غزه و روحیه سلحشوری مردم این منطقه مجبور به پذیرش آتش بس شد. این توافق مسیر حرکت های بعدی حماس و اسرائیل را ترسیم کرده و آزادی گروگان های اسرائیلی در برابر فلسطینی های در بند تضمین شده است.
وی افزود: در طول ۱۵ ماه جنگ، رژیم صهیونیستی بیش از دو برابر حجم بمبی که در جنگ جهانی دوم استفاده شد، در نوار غزه بمب به کار گرفت و در این مدت آمریکا و اروپایی ها ۲۴۰ محموله تسلیحاتی به اسرائیل فرستادند. بنابراین جنگ غزه را می توان جنگی جهانی دانست که علیه منطقه ای با ۳۶۵ کیلومتر مربع و جمعیت ۲.۲ میلیون نفری به راه افتاد. اما نتیجه ای نداشت. لذا رژیم صهیونیستی ناچار شد این توافق را بپذیرد و آن را عملیاتی سازد.
این تحلیل جهان عرب تأکید کرد: آنچه رخ داد پیروزی ای برای محور مقاومت است. ارتش رژیم صهیونیستی در ۱۵ ماه گذشته بیش از ۲ هزار کشته و ۹ هزار زخمی داشته است. هزینه ای هم که این جنگ بر اقتصاد اسرائیل تحمیل کرد از یکصد میلیارد دلار فراتر رفته است. از سویی هم اکنون یک میلیون شهروند اسرائیلی دارای تابعیت دوگانه، آماده این هستند که اراضی اشغالی را ترک کنند.
هانی زاده در خصوص سرنوشت این توافق در ۴۲ روز آینده که مرحله نخست آتش بس محسوب می شود، گفت: با توجه به تجربه و رویکرد کلی رژیم صهیونیستی که به تعهدات بین المللی عمل نمی کند، احتمال دارد که آنها بخواهند توافق را نقض کنند اما ترامپ هشدار داده بود که پیش از ۲۰ ژانویه (۱ بهمن) و ورودش به کاخ سفید باید جنگ غزه تمام شده باشد. از این رو نتانیاهو مجبور به پذیرش آتش بس و اجرای آن است. در همین حال حماس و جهاد اسلامی همچنان دست به ماشه باقی می مانند تا در صورت هرگونه نقض توافق، وارد درگیری شوند.
ارسال نظر