English

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه:

وضعیت کنونی در غزه و رفح نشان‌دهنده یک چرخه عمیق‌تر جنگ است

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: وضعیت کنونی در غزه و رفح نشان‌دهنده یک چرخه عمیق‌تر جنگ و خشونت از طریق نقض حقوق اولیه بشر و هنجارهای حقوقی بین‌المللی است. ادامه این بحران خطر تشدید ناامنی و درگیری در سراسر جهان را به همراه دارد.

وضعیت کنونی در غزه و رفح نشان‌دهنده یک چرخه عمیق‌تر جنگ است

به گزارش خبرگزاری موج، سید عبدالرسول مهاجر، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه و رئیس هیئت جمهوری اسلامی ایران در اجلاس وزرای خارجه بریکس در ریودوژانیرو طی سخنانی اظهار داشت: بریکس دیگر تنها یک گروه اقتصادی نیست، بلکه به نیروی محرکه‌ای تبدیل شده است که ساختارهای سنتی ناکارآمد قدرت را به چالش کشیده و اصلاح می‌کند. تغییرات اساسی ایجاد می‌کند و همزمان نظم جهانی جدید، عادلانه‌تر و متعادل‌تر را شکل می‌دهد.

وی تصریح کرد: «همه ما آگاه هستیم که جهان مبتنی بر یکجانبه گرایی و انحصار به ساختار ناعادلانه فعلی منجر شده است که باید اصلاح شود. اصلاح ساختار و عملکرد نهادهای بین المللی مانند سازمان ملل متحد به ویژه شورای امنیت ضروری است.»

مهاجر در ادامه تاکید کرد: «جمهوری اسلامی ایران خواستار تقویت و اعمال تغییرات در ترکیب و عملکرد شورای امنیت سازمان ملل است.»

معاون‌ دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه تصریح کرد:  «یک رژیم بسیار خاص وجود دارد که می تواند هر کاری که می خواهد  علیه مردم بی گناه و بی سلاح غزه انجام دهد در حالی که مطمئن است مصونیت مطلق دارد.

وی همچنین بیان کرد: از سرزمین های اشغالی کشور همسایه خود خارج نمی شود، سرزمین های جدید را اشغال می کند و هر زمان که بخواهد بیمارستان ها را جلوی چشم همه تخریب می کند. نه تنها ده‌ها هزار زن و کودک را می‌کشد، بلکه حتی اجازه نمی دهد صلیب سرخ اجساد بچه ها را از زیر ساختمان بمباران شده بیرون بیاورد.»

مهاجر افزود: مادامی که آن رژیم احساس کند که از مصونیت مطلق کافی برخوردار است، بریکس‌ با تکیه بر خود و ناتوانی شورای امنیت سازمان، نقش موثری در ایجاد اصلاحات و ریشه کن کردن اعمال ظالمانه ایفا می‌کند. 

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه اظهار داشت: بریکس تعهد خود را به تعامل با این مسائل نشان داده است. وضعیت کنونی در غزه و رفح نشان‌دهنده یک چرخه عمیق‌تر جنگ و خشونت از طریق نقض حقوق اولیه بشر و  هنجارهای حقوقی بین‌المللی است. ادامه این بحران خطر تشدید ناامنی و درگیری در سراسر جهان را به همراه دارد. 

وی خاطرنشان کرد: نهادها و مجامع بین المللی، به ویژه شورای امنیت سازمان ملل متحد، فاقد کارایی لازم برای خاموش کردن شعله‌های این بحران ویرانگر هستند.

مهاجر همچنین گفت: در این میان، حمایت بی‌قید و شرط دولت‌های غربی به‌ویژه آمریکا از رژیم صهیونیستی سطح بی‌سابقه‌ای از استانداردهای دوگانه را آشکار کرده و چشم‌انداز صلح و توقف خصومت‌ها را بیش از پیش دور کرده است. 

این دیپلمات کشورمان ادامه داد: گروه بریکس و شرکای آن که هدفشان برقراری نظم جهانی جدید مبتنی بر عدالت و دموکراسی است، نباید در این مورد سکوت کنند. آنها باید از همه امکانات خود برای توقف جنگ در غزه و دیگر سرزمین‌های فلسطینی اشغالی و دیگر بحران‌های جهانی استفاده کنند. 

رئیس هیات جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: «تحریم های ظالمانه و اقدامات یکجانبه کشورهای توسعه یافته علیه کشورهای در حال توسعه از جمله جمهوری اسلامی ایران، شهروندان این کشورها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. 

وی تاکید کرد: اعمال تحریم های یکجانبه نامشروع علیه کشورهای آزاد و مستقل، نقض آشکار اصول ثابت حقوق بین الملل از جمله برابری دولت‌های مستقل و اصل عدم مداخله در امور داخلی سایر کشورها است.

مهاجر اظهار داشت: تعرفه‌های حمایتی ایالات متحده بر کالاهای وارداتی از کشورهای مختلف پیامدهای قابل توجهی برای اقتصاد جهانی، اشتغال، زنجیره تامین و سایر عوامل اقتصادی دارد. همه اینها نمونه‌هایی از ناتوانی نظام فعلی در ریشه کن کردن ظلم های ناعادلانه است.

این مقام وزارت خارجه بیان کرد: بریکس پتانسیل بالایی دارد که می‌تواند به عنوان بستری برای بیان مواضع ما، مشارکت در مذاکرات جهانی بر اساس احترام متقابل و گفت و گوی اجماع محور، و رسیدگی به نگرانی‌های موجود باشد.»

مهاجر در پایان عنوان کرد: «جمهوری اسلامی ایران بریکس را به‌عنوان موتور محرکه‌ای برای تغییرات گسترده در نظم ناعادلانه کنونی جهانی در نظر دارد و هدف اصلی بریکس را اصلاح ساختارهای جهانی در همه ارکان سیاسی، امنیتی، اقتصادی، مالی، فرهنگی و مردم به مردم می‌داند. بکارگیری سازوکارهای پذیرفته شده در منشور ملل متحد می‌تواند نقطه شروع این تغییرات گسترده، ضروری و فراگیر باشد.»

اجلاس وزرای خارجه کشورهای بریکس در دو نوبت صبح و بعد از ظهر در مقر سابق وزارت خارجه برزیل در شهر ریودژانیرو-برزیل برگزار شد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه