جمشید ارجمند درگذشت
جمشید ارجمند منتقد و مترجم قدیمی سینمای ایران و نویسنده و شاعر ایرانی در ۷۷ سالگی درگذشت.
به گزارش خبرگزاری موج، ارجمند در ماههای اخیر به دلیل مشکلات قلبی بارها در بیمارستان بستری شده بود و صبح امروز چهارشنبه، دار فانی را وداع گفت. این چهرهفرهنگی شناخته شده، یکی از منتقدان اثرگذار در جریان کشف موج نوی سینمای ایران بوده است و در سالهای اخیر به عنوان یکی از چهرههای ماندگار نقد فیلم، توسط انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران از او تجلیل شده بود. او متولد دی ماه سال ۱۳۱۸ بود و فعالیت فرهنگی خود را از تابستان ۱۳۳۳ با کار در مجله فردوسی زیر نظر ناصر نیرمحمدی آغاز کرد. در همین سال چاپ چند شعر نو در مجله فردوسی و راهنماییهای اسماعیل شاهرودی و
نصرت رحمانی او را با ادبیات نوین فارسی آشنا کرد. وی توانست با سختکوشی بر مشکلات فایق آید و به دانشگاه برود و همزمان در مجلهٔ فردوسی به مدیریت نعمتالله جهانبانویی و ستارهٔ سینما به سردبیری پرویز نوری به کار ترجمه و انتشار مقاله بپردازد. او در سال ۱۳۴۲ از دانشکدهٔ حقوق فارغالتحصیل شد، در سال ۱۳۴۵ مجمع منتقدان فیلم در بنیانگذاری کرد و در همین سال به عنوان عضو هیئت داوران منتقدان سینمایی در جشنوارهٔ فیلم کودک و نوجوان انتخاب شد. در ۱۳۴۸ به فرانسه رفت تا مطالعات تخصصی در دورهٔ دکترای سیکل سوم دانشگاه اکس-مارسی، رشته اقتصاد و تبلیغات جهانگردی را پی بگیرد.
در همین سال ترجمه نخستین کتاباش را به پایان برد و با بازگشت به کشور در سال بعد، به فعالیتهای گسترده و مداوم به ترجمه و تألیف پرداخت. او در سالهای پس از انقلاب نیز در حوزه نقد فیلم به فعالیت پرداخت.
گربه روی شیروانی داغ و ۲۱ فیلم - قصهٔ دیگر، از جمله کتابهای منتشر شده توسط وی بود او کتابهایی چون
جامعهشناسی رادیو و تلویزیون، ژان کازنو،
سنگ قیصر، جستجوی خط مبارزه در آثار مسعود کیمیایی،نقد فیلم،(نمونههایی از نقدهای دهه ۱۳۴۰ تا) ۱۳۷۰، انتشارات فانوس خیال. از جمله دیگر آثار او بود. جمشید ارجمند بیش از صد کتاب را ویراستاری کرده است.
ارسال نظر