شهردار شیراز:
فرصت درخشش دوباره شیراز بر قله فرهنگ و ادب ایران زمین را فراهم کنیم
شهردار شیراز در آیین نکوداشت خواجوی کرمانی گفت: برنامه های مجموعه مدیریت شهری بر این مبناست که دوباره این فرصت را برای شیراز فراهم کنیم تا بر قله فرهنگ و ادب ایران زمین بدرخشد.
به گزارش خبرگزاری موج از فارس، حیدر اسکندرپور شهردار شیراز در آیین نکوداشت خواجوی کرمانی بازتعریف سرمایه های غنی ادبی، فرهنگی و هنری شیراز را در عرصه مدیریت شهری ضروری دانست و افزود: برنامه های مجموعه مدیریت شهری بر این مبناست که دوباره این فرصت را برای شیراز فراهم کنیم تا بر قله فرهنگ و ادب ایران زمین بدرخشد.
وی تصریح کرد: رویکرد مجموعه مدیریت شهری به شیراز مبتنی بر داشته های غنی ادبی، فرهنگی و هنری این شهر با تکیه بر شعار شیراز باید شبیه شیراز باشد است، چون معتقدیم آنچه شیراز را از سایر کلانشهرها متمایز می کند نه ساخته های فیزیکی بلکه فرهنگ و ادب این سرزمین است.
شهردار شیراز یکی از رویکردهای مجموعه مدیریت شهری را رویدادمحوری دانست و گفت: با برگزاری رویدادهای فرهنگی همچون آیین نکوداشت یادروز خواجوی کرمانی تلاش داریم شیراز را به شهر برگزاری رویدادهای فرهنگی، هنری، علمی، آموزشی و گردشگری تبدیل و اقتصاد این کلانشهر را متحول کنیم. برنامه پنج ساله شیراز نیز بر این نقطه کانونی تمرکز دارد که شیراز به شهر برگزاری رویدادهای ملی و بین المللی تبدیل شود.
وی با بیان اینکه پرداختن و معرفی بیشتر بزرگان می تواند منجر به توسعه پایدار شهری و شکوفایی اقتصادی شود، خاطرنشان کرد: رویداد سازی و اقتصاد رویداد محور بستری برای معرفی بیشتر بزرگان شهر است لذا شیراز به عنوان پایتخت فرهنگ و ادب ایران مفتخر است که آیین نکوداشت خواجوی کرمانی را برگزار کند و درصدد هستیم طی سال های آتی این آیین را به صورت گسترده تر و در سطح ملی و بین المللی برگزار کنیم.
شهردار شیراز با اشاره به حضور شهردار، اعضای شورای شهر و جمعی از مدیران شهری کرمان در این آیین گفت: درصدد هستیم تفاهم نامه ای به منظور توسعه روابط فرهنگی شیراز و کرمان منعقد کنیم و روابط این دو کلانشهر را بیش از پیش بسط دهیم.
اسکندرپور خطاب به حاضرین در این آیین تاکید کرد: شیراز با توجه به ارزش های درونی و بیرونی، هم اکنون نیز یک هویت ملی برای ایران و یک نام بلند آوازه برای جهان است و به تمامی نیک اندیشانی که به فرهنگ، تاریخ، ادب و هنر عشق می ورزند، تعلق دارد.
شهردار شیراز ضمن تشکر از حضور فرهنگدوستان و هنرمندان در آیین نکوداشت خواجوی کرمانی عنوان کرد: خواجوی کرمانی دیگر مهمان شیراز نیست بلکه خود صاحبخانه است و جزء داشته های غنی این کلانشهر و سرمایه عظیم فرهنگی آن محسوب می شود. این شهر با خواجوی کرمانی دلپذیرتر شده و گنجمان، دیارمان و خاکمان را خواستنی تر کرده است.
آیین بزرگداشت سعدی و حافظ در کرمان برگزار می شود
شهردار کرمان هم در این آیین با بیان اینکه مفاخر و نخبگان هر سرزمین سرمایه های عظیم اجتماعی آن سرزمین هستند گفت: وجه تمایز هر شهر هویت فرهنگی آن است. با توسعه همکاری های فرهنگی می توان در راستای تثبیت و توسعه این هویت عظیم اقدام های مناسبی به عمل آورد.
سید مهران عالم زاده به ظرفیت های مشترک فرهنگی شیراز و کرمان اشاره کرد و گفت: به دنبال انعقاد تفاهم نامه با شهرداری شیراز هستیم تا بتوان با افزایش مراودات دو شهر نه تنها مراسم یادبود خواجوی کرمانی، بلکه آیین های بزرگداشت دو قله رفیع ادبیات ایران حافظ و سعدی را همزمان در هر دو شهر برگزار کنیم.
محمد صادق بصیری معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان نیز در آیین نکوداشت خواجوی کرمانی وجود با اشاره به اینکه حکمت اصیل اسلامی را می توان از آثار خواجوی کرمانی جویا شد، افزود: مکتب ادبی کرمان و فارس اشتراکات فراوانی با هم دارد.
دکتر بصیری این ادیب را بانی سه ویژگی مکتب ادبی کرمان و فارس دانست و گفت: با برگزاری اینگونه مراسم به جز انجام وظیفهای که ضروری است صورت گیرد باعث می شود جوانان با هویت پیشین خود آشنا شوند و آن را گرامی بدارند.
یادروز خواجوی کرمانی فرصت مغتنمی برای ادای دین به این شاعر بزرگ است
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس نیز یادروز خواجوی کرمانی را فرصت مغتنمی است برای ادای دین به این شاعر بزرگ قرن هشتم دانست و در بیان چرایی اقامت خواجو در شیراز گفت : ارادت و زیارت شیخ امینالدین بلیانی در کازرون یکی از انگیزههای اصلی هجرت او به سرزمین فارس و شیراز است.
کوروش کمالی سروستانی با بیان اینکه شیراز آن روزگار نیز شیرازِ دلنشین است. افزود: شیراز آن روزگار شیرازی پر کرشمه و ناز، شیرازی است پر تعصب و تساهل، شیرازی است که زاهدان آن، عالمان آن، بزرگان و البته کلوها و عاشقان و مطربان و خراباتیان آن در یک همزیستی پایدار شیراز را شعری ماندگار میکنند.
وی خاطر نشان کرد:مورخان برآنند که در این روزگار خواجو و حافظ و عبید در محفل ادبی شاه ابواسحق و شاه شجاع همراهشان بودهاند و هر سه آن دو را مدح کردهاند.در این روزگار دوران کمال و پختگی خواجو با دوران جوانی و بالندگی حافظ توام است. سعدی پیش از این مکتب ادبی شیراز را بنیان گذاشته بود. مکتبی که با خواجو تعالی مییابد و با حافظ به اوج میرسد.
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس در بیان دومین نکته چرایی اقامت خواجو در شیراز از استاد باستانی پاریزی یاد کرد و گفت:مگر میشود در شیراز بود و در جمع کرمانیان و در کنار خواجوی کرمانی و یادی از استاد باستانی پاریزی نکرد. استادی که عاشق کرمان بود و آثار فراوان و درخشانی دارد. روح طنز استاد در همۀ آثارشان هویدا است. ایشان کتابی دارند به نام زیر چلچراغ، از شعر محلی «زیر چلچراغ تو شاهچراغ وعده کردیم» گرفته شده است.
این پژوهشگر همچنین از بزرگترین حادثه «خواجوپژوهی» یعنی کنگره جهانی بزرگداشت خواجوی کرمانی که از ۲۳ تا ۲۶ مهرماه ۱۳۷۰ در شهر کرمان برگزار شد یاد کرد و گفت: سه رکن برگزاری این رخداد فرخنده عبارت بودند از دانشگاه شهید باهنر کرمان با حضور زندهیاد دکتر کرباسی و استادان مدبری و نجمی و دیگر همکارانشان، مرکز کرمانشناسی با مدیریت فرهیختهگرا ما جناب گلابزاده و البته جناب سیدحسین مرعشی استاندار جوان کرمان در آن روزگار.
کمالی سروستانی افزود: من این افتخار داشتم که در بخش علمی و اجرایی همایش با ستاد برگزاری همکاری کنم که حاصل آن سه جلد خواجو ۱و ۲و ۳ است که نخستین مجموعه مقالات در مورد خواجوی کرمانی بود که البته همزمان با کنگره کتابهای ارزشمندی در زمینه «خواجوپژوهی» منتشر شد. در این سونیز در شهرداری شیراز با مدیریت مهندس رجا و طراحی معمار صاحب سبک شیراز، جناب ایروانیان این فضای مصفا را میساختند و میآراستند تا در آخرین روز کنگره مهمانان به زیارت خواجو بیایند و همراه با خواجو شیراز به او درود بفرستند و آرامگاهش را غرق گل کنند.
به گزارش موج، در آیین نکوداشت یادروز خواجوی کرمانی از تمبر یادواره خواجو نیز رونمایی شد.
ارسال نظر