معاون وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایعدستی:
صنایع دستی و گردشگری، مردمی ترین سهم ما در اقتصاد است
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراثفرهنگی گردشگری و صنایعدستی با اشاره به نامگذاری امسال، به نام جهش تولید و مشارکت مردم، گفت: این مهم سرلوحه کار ما قرار دارد، چرا که معتقدیم صنایع دستی و گردشگری، مردمی ترین سهم ما در اقتصاد است که همه اقشار میتوانند در آن نقش آفرینی کنند.
، مریم جلالی امروز ۶ اردیبهشت ماه در جشنواره مردمی شکوفههای بادام در شهر دژکرد شهرستان اقلید با بیان اینکه سلام دارم به تمام خانوادهها، مردان و زنانی غیوری که با غیرت خود این سرزمین را آوازه جهان کردهاند، افزود: این کوهها و دشتها به قدمهای شما خانوادهها میبالد که با هنر و غیرت خودتان آن را نگه داشتهاید و امروز جهان، ایران را میشناسد.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: من دست بوس همه مادران شهدایی هستم که با قطره قطره خونشان امروز این ابتهاج و شادی را به ما ارزانی داشتند و ما مدیون آن ها هستیم.
جلالی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به نامگذاری امسال به نام «جهش تولید با مشارکت مردم »، گفت: این مهم سرلوحه کار ما قرار دارد، چرا که معتقدیم صنایع دستی و گردشگری، مردمی ترین سهم ما در اقتصاد است که همه اقشار میتوانند در آن نقش آفرینی کنند.
او گفت: هنر زنان و خانوادههای ایرانی این بوده که زندگی را نگه دارند و تولید عشق و عاطفه با محبت، تولید اخلاق و امنیت با تربیت، تولید مثل برای جوانی جمعیت، تربیت سربازان امام زمان(عج) و خلق ثروت کنند.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایعدستی افزود: هر منظرهای که مشاهده میشود، هر شکوفهای که بر درخت مینشیند، هر نخی که بر تاری و هر کیسه ای که بافته میشود و هر هنری که خانواده ایرانی از مواد اولیه در دسترس آن استفاده به هنر تبدیل کرده و رنگ آفریده، در واقع حکمت ایرانی اسلامی و سبک زندگی را رقم زده است.
جلالی با تصریح بر اینکه این خانواده ایرانی است که همیشه سربلند، عزت آفرین و عزت ساز بوده است، گفت: قدردان شور و شعور اهالی شهر دژکرد هستم، دژی که هم طبیعت و هم زیبایی و فرهنگ با شاهنامه خوانی دارد و هم موسیقی، قصه، رنگ و طعم دارد و یک رویکرد کامل برای فرهنگ ما محسوب میشود.
او با تاکید بر اینکه فرهنگ ما مثابه یک گنج است و ما باید بتوانیم از این فرهنگ استفاده کنیم، افزود: برای حفظ این فرهنگ باید رنج ببریم اما پشت هر رنجی، گنجی است.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: اگه نوای شاهنامه خوانان، اگر پینه دست زنان در جاجیم و فرش و کیسه و اگر عرق و پینه دست مردان در باغداری وجود داشته، همه برای حفظ ایران بزرگ و برای سربلندی فرزندانی است که در آینده بگویند ما در ایران اسلامی زندگی کردیم.
او با تاکید بر اینکه ایرانی با فرهنگ، غیرت، ایمان و آموزههای دینی خود نشان داده که همیشه وجود دارد، با مثبت ارزیابی کردن برگزاری جشنواره مردمی شکوفه های بادام اشاره و ابراز امیدواری کرد که به سرسختی دنا و به سختی بادام و طراوات و سرسبزی شکوفههای بادام این جشنواره همیشه برقرار باشد و بتوانیم لبخند را بر لب خانواده ایرانی بیاوریم و معیشت عزت آفرین با دستها، زمین و درختان بیافرینم.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراثفرهنگی گردشگری و صنایعدستی در بخش پایانی سخنانش افزود: ایرانی همیشه خوش سلیقه بوده و از هر بهانهای برای حفظ فرهنگ استفاده کرده است.
جلالی معتقد است؛ رویدادهایی اینچنینی که پیوند دهنده طبیعت، فرهنگ و اقتصاد است کمک میکند تا اهالی یک روستا و شهر یک هویت منسجم پیدا کنند و این نشان دهنده خوش سلیقگی فرهنگ ایرانی است که با هنر، غذا، طبیعت و موسیقی سعی در انسجام ملی دارد.
او با بیان اینکه فارس، خطه همیشه سبز و سربلند است، یادآور شد: جشن شکوفههای بادام بهانه زیبا برای عرض اردات انسان به طبیعت و پاسداری از فرهنگ غنی است که در شهر دژکرد وجود دارد و با رونق گردشگری این شهر، اقتصاد هویت بنیان ایجاد میشود.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراثفرهنگی گردشگری و صنایعدستی در پایان گفت: این رویدادها به پیوند نسلی و آشنایی کودکان و نوجوان با فرهنگ ایرانی و اسلامی ما کمک میکند و از طرفی رویکرد اقتصادی و اجتماعی هم دارد و حتی میتواند اقتدار ایران را تضمین کند.
بنابراین گزارش جشنواره مردمی شکوفه های بادام شهر دژکرد در شهرستان اقلید امروز ۶ اردیبهشت ماه برگزارشد. از برنامه های جنبی این جشنواره می توان به برپایی غرفه های صنایع دستی و هنرهای سنتی و سوغات محلی اشاره کرد که مورد استقبال کم نطیر مردم قرار گرفت، همچنین در حاشیه این برنامه لوح ثبت ملی دو میراث ناملموس مهارت کیسه بافی و شاهنامه خوانی به فرماندار شهرستان اقلید اهدا شد، همچنین به افرادی که در تهیه و تکمیل پرونده ثبت ملی مهارت کیسه بافی و شاهنامه خوانی کمک کردند لوح تقدیر اهدا شد.
ارسال نظر