English

قائم مقام وزیر میراث فرهنگی:

نسل امروز بیش از هر عصری محتاج آگاهی از داشته‌های تاریخی نیاکانمان است

قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی، در آیین افتتاحیه سومین دوره جشنواره میراث فرهنگی گفت: نسل امروز بیش از هر عصری محتاج آگاهی از داشته‌های تاریخی نیاکانمان است.

نسل امروز بیش از هر عصری محتاج آگاهی از داشته‌های تاریخی نیاکانمان است
به گزارش خبرگزاری موج از فارس

، علی دارابی قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، شامگاه سه‌شنبه در آیین افتتاحیه سومین دوره جشنواره چند رسانه‌ای میراث‌ فرهنگی که در سالن حافظ شیراز برگزار شد، با بیان اینکه دشمن برای ایجاد ایران هراسی تلاش کرده است، افزود: برگزاری این جشنواره پاسخ عملی به این اقدامات است و بزرگترین دستاورد برپایی این جشنواره یادآوری ارزش‌های تمدنی به جوانان و نسل امروز و فردای ماست.

قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی ادامه داد: نسل امروز بیش از هر عصری محتاج آگاهی از داشته‌های تاریخی نیاکانمان است.

وی با بیان اینکه جهان بدون ایران و ایران بدون شیراز را نمی‌توان تصور کرد، گفت: شیراز پایتخت فرهنگی و سومین شهر دینی کشور و منظومه فکری ایران است و بر تارک تمدن ایرانی می درخشد.

دارابی اضافه کرد: فارس ۱۵ هزار شهید تقدیم راه حق کرده، شهر ستارگان تابناک علم و ادب فارسی است و بیش از سه هزار و ۵۰۰ اثر ملموس و ناملموس فرهنگی، تاریخی و طبیعی و میراث جهانی یگانه‌ای دارد.

معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی بیان کرد: این ویژگی ها دلیل انتخاب شیراز به میزبانی جشنواره چند رسانه‌ای میراث‌ فرهنگی است که این میزبانی با افزودن بخش شعر به جشنواره حسن تقارن یافته است.

وی گفت: بیش از چهار هزار و ۵۰۰ اثر در ۱۴ بخش به جشنواره ارسال و توسط ۹۰ داور داوری شد.

دارابی اظهار کرد: برگزاری جشنواره چند رسانه‌ای میراث‌ فرهنگی در جذب گردشگر اهمیت بالایی دارد.

وی اضافه کرد: کارگاه‌های بزرگ انتقال تجربه و آموزش در قالب این رویداد برگزار می‌شود و موجب سواد میراث فرهنگی و معرفی مفاخر و آشنایی بیشتر با آثار تاریخی شده است.

میراث فرهنگی نقطه وفاق ملت است

افتتاحیه جشنواره چند رسانه ای+ فارس

حسینعلی امیری استاندار فارس در این آیین اظهار کرد: میراث فرهنگی کارکردهای متعددی دارد که یکی از مهم‌ترین‌ آن ایجاد وفاق است و نقطه مشترک همه ملت صرف نظر از قومیت، مسلک و مذهب است و به مثابه نخ تسبیح همگان را کنار هم قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: صرف نظر از هر نوع تفاوت، نتیجه توجه به میراث فرهنگی، وفاق ملی و سرمایه اجتماعی و قدرت نرم جامعه است و گام‌های بلندی برای حرکت به سوی انسجام به شمار می‌رود.

استاندار فارس گفت: در شرایط کنونی یکی از مهمترین ابزار در شناساندن میراث فرهنگی، رسانه است چرا که رسانه امروز بخش عمده فرهنگ مردم را می‌سازد و این نقش رسانه است که مردم را فرهنگ پذیر می‌کند.

امیری بیان کرد: در جشنواره چندرسانه‌ای میراث‌ فرهنگی، اصالت هم با میراث فرهنگی و هم با رسانه است چرا که اگر رسانه در خدمت میراث ملی و اینگونه رویدادها نباشد، اهمیت خود را از دست می‌دهد و جشنواره نیز بدون بهره بردن از ابزار رسانه به هدف خود نمی‌رسد.

وی افزود: میراث فرهنگی تاریخ و تمدن و هویت یک ملت را نشان می‌دهد و ملت ها با تاریخ و گذشته خود هویت می‌یابند.

امیری با بیان اینکه امروز کشورهای دنیا به میراث‌فرهنگی به عنوان نمایه خود می‌نگرند، اضافه کرد: برخی کشورها در حال درست کردن میراث فرهنگی برای نمایه کردن خود هستند.

استاندار فارس ادامه داد: به فرموده رهبر معظم انقلاب، در ایران، حماسه و هنر و تمدن با هم جمع است و تمدن ملی آن نماینگر تمدن بشری است.

افتتاحیه جشنواره چند رسانه ای+ فارس

امیری با بیان اینکه میراث‌فرهنگی امروز در دنیا اهمیت فوق‌العاده‌ای یافته و در ایران نیز پس از انقلاب اسلامی مورد توجه قرار گرفته است، گفت: رویدادهایی چون جشنواره چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی برای شناخت میراث ملی و جهانی کشور ضروری است.

وی ادامه داد: ایران از تمدن دینی و ملی دیرین و کهن برخوردار است و اگر روایت را خود از میراث فرهنگی و آیین دینی مطرح نکنیم، دیگران به شکل دیگری بیان می‌کنند و شاید تاریخ را تحریف کنند.

امیری اضافه کرد: امروز ذائقه های مردم متفاوت شده و چند رسانه یعنی استفاده از همه بسترهایی که می‌تواند در معرفی میراث‌ فرهنگی موثر باشد.

استاندار فارس با اشاره به عضویت ایران در سازمان جهانی مالکیت فکری تحت نظر سازمان ملل، گفت: میراث‌ فرهنگی از بسترهای توسعه و نعمت خدادادی است و ما در استان فارس از ظرفیت بالایی در این زمینه برخوردار هستیم و این گنجه نهفته در فارس باید به ثروت برای مردم تبدیل شود.

امیری افزود: در این سازمان یکی از بسترهای توسعه، میراث فرهنگی ملموس و ناملموس قرار داد و ما ثروت بزرگی در زمینه‌های میراث بومی و جوامع محلی و خلق هنرهای مختلف داریم و اینها بستری برای تولید ثروت است.

وی بیان کرد: میراث فرهنگی ایران هنوز چنانکه باید، شناخته شده نیست و باید در ثبت جهانی میراث ملموس و ناملموس خود تلاش کنیم. توصیه می‌کنم که در زمینه ثبت جهانی مالکیتی فکری میراث ناملموس کشور با مشورت کارشناسان اهل نظر و علم اقدام شود.

گفتنی ست؛ در این مراسم از چهره‌های شاخص علمی و هنری فارس تجلیل شد و برگزیدگان برخی از بخش‌های مسابقه جشنواره معرفی شدند.

افتتاحیه جشنواره چند رسانه ای+ فارس

افتتاحیه جشنواره چند رسانه ای+ فارس

افتتاحیه جشنواره چند رسانه ای+ فارس

افتتاحیه جشنواره چند رسانه ای+ فارس

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه