معاون علوم پزشکی اعلام کرد؛
تب کریمه کنگو، جدیترین بیماری ویروسی منتقله از حیوان به انسان
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در دومین روز گردهمایی سالانه «بیماریهای منتقله از حیوان به انسان»، تب کریمه-کنگو (CCHF) را به عنوان جدی ترین بیماری ویروسی منتقله از حیوان به انسان دانست.
، اورنگ ایلامی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در دومین روز گردهمایی سالانه «بیماریهای منتقله از حیوان به انسان» که با حضور کارشناسان سراسر کشور در شیراز برگزار شد، گفت: تب کریمه کنگو یک عفونت ویروسی مشترک بین انسان و حیوان است و از طریق گزش کنه به حیوانات منتقل می شود و آنها را بیمار می کند، اما علائمی در دام ایجاد نمی کند که باعث تشخیص شود و ظاهر دام در زمان ابتلا به این بیماری، طبیعی است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه موارد انسانی معمولاً با مواجهه شغلی مرتبط اند و افرادی که در زمینه دامداری، مراقبتهای دامپزشکی یا کشتارگاهها فعالیت دارند، بیشتر در معرض خطر این بیماری هستند، افزود: به همین دلیل رعایت بهداشت فردی و اصول ایمنی بهداشتی برای افرادی که با دام سر و کار دارند، ضرورری است و اگر اصول بهداشتی به طور کامل رعایت نشود، شانس ابتلا به بیماری افزایش پیدا می کند؛ چرا که ظاهر دام به هیچ عنوان نمی تواند نشان دهنده وجود بیماری در بدن حیوان باشد.
او از دیگر راه های انتقال بیماری تب کریمه کنگو را تماس سایر افراد با ترشحات بدنی فرد مبتلا دانست.
ایلامی با بیان اینکه درک تشخیص، درمان و اپیدمیولوژی بیماری تب کریمه کنگو برای مدیریت مؤثر آن بسیار مهم است، افزود: این بیماری در چندین منطقه از جمله بخشهایی از آفریقا، اروپای شرقی، خاورمیانه و آسیا بومی است.
این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: سالانه حدود ۱۰ الی ۱۵ هزار مورد از این بیماری در سراسر جهان رخ میدهد، اما ارقام دقیق به دلیل کمگزارشی دشوار است ولی نرخ مرگومیر متفاوت است و اغلب بین ۱۰ تا ۴۰ درصد عنوان میشود.
او با اشاره به این موضوع که بیماری در مراحل ابتدایی علائم خاصی ندارد، گفت: با پیشرفت بیماری، نشانه هایی همچون شروع ناگهانی تب بیشتر از ۳۸ درجه سانتیگراد، ضعف شدید، درد عضلانی،حالت تهوع با یا بدون استفراغ، خونریزی پوستی، خونریزی از بینی، استفراغ خونی، وجود خون در ادرار و وجود خون در مدفوع مشاهده می شود.
ارسال نظر