English

آخرین وداع مردم و هنرمندان با داود رشیدی

امروز در مراسم تشییع پیکر داوود رشیدی، سخنرانان از نقش مهم او در فرهنگ و هنر ایران گفتند و جایگاه او را در شکل گیری فرهنگ و هنر ایران ستودند.

آخرین وداع مردم و هنرمندان با داود رشیدی
به گزارش خبرگزاری موج

،  مراسم تشییع پیکر داود رشیدی امروز با حضور هنرمندان اهالی رسانه و جمع کثیری از طرفداران این هنرمند در تالار وحدت برگزار شد. در ابتدای این مراسم امین تارخ رئیس انجمن بازیگران به نمایندگی از این انجمن و هیات مدیره خانه سینما به خانواده رشیدی تسلیت گفت و پس از تشکر از مردم دل نوشته ای را قرائت کرد. در بخشی از این دل نوشته آمده بود: به راستی زندگی ترکیبی از جشن و عزاست.گرفتن جایزه های جهانی از سویی و به عزای رستم ایران نشستن از سوی دیگر. اگر جشن عروسک‌ها این روزها در شهر ما هنوز برپاست از مهر خاندان رشیدی است که جشن و سوگ را به هم می‌آمیزد، تاکنون در تاریخ سینمای ایران زمانی چنین خوش و ناخوش را در کنار هم نداشتیم. رشیدی مدیری توانمند در زمان حضورش در انجمن بازیگران بود و همه ما در این انجمن خود را مدیون ایشان می‌دانیم. علی نصیریان دیگر هنرمندی بود که در این مراسم روی صحنه رفت و گفت: داوود هرگز نمی‌خواستم برای بدرقه تو در این سفر آخر اینجا بیایم بلکه می‌خواستم با تو روی صحنه تئاتر باشم.

نصیریان در ادامه رشیدی را از ستون‌های تئاتر جدید ایران نامید و گفت: منظور من از تئاتر جدید آن جنبشی است که فارغ التحصیلان هنرستان هنرپیشگی در دهه سی آغاز کردند و در دهه چهل به ثمر رسید.تئاتری متفاوت براساس تئاتر مدرن که کم کم فرهنگ رفته هایی که از خارج آمده اند هم به آن پیوسته اند به این تئاتر غنا دادند و داوود رشیدی در آن میان بسیار امروزی و مدرن بود و کارهای متفاوتی اجرا می کرد که بزرگ‌ترین معرفی ساموئل بکت با نمایشنامه در انتظار گودو بود او و بهمن فرسی پیشگامان آوردن هوای تازه در تئاتری بودند که کسی اسم بکت را در آن نشنیده بود.

نصیریان در ادامه افزود: رشیدی با مهارت و جسارتی که داشت اجراهای خوبی را در تئاتر اجرا می کند و جزء ۵ بازیگری بود که در سریال هزار دستان هم بازی کرد به عنوان مدیر فرهنگی و مترجم تلاش بسیاری کرد و همیشه به توسعه و پیشرفت هنر می اندیشید.

جمشید مشایخی در ادامه مراسم پس از حضور در پشت تریبون با انتقاد از بی توجهی به هنرمندان در زمان حیات‌شان گفت: چرا زمانی که عزیزی در بین ما هست از او حرف نمی زنیم و او را نمی بینیم؟ چرا کسی نیامد بپرسد جای داوود رشیدی کجای هنر ایران است.تعریف من برای او چه نتیجه ای دارد. در مدت بیماری آقای رشیدی خانم احترام برومند همسرش زحمت بسیاری کشید و من برای ایشان احترام زیادی قائل ام خانواده علی حاتمی، داوود رشیدی و من از قدیم با هم دوست بوده‌اند و سال‌ها از حضور همکاری داوود رشیدی بهره بردند. امیدوارم دفعه بعد قبل از فوت هنرمندی در موردش حرف بزنیم و از او یاد کنیم.

علی مرادخانی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم گفت:خداوند بزرگی را به هر کسی نمی دهد.شرایطی که رشیدی در سینما و تئاتر ایجاد کرد و هنرمندانی که توسط او تربیت شدند جایگاه او را بسیار بزرگ کرد و حضور این جمعیت برای تشییع پیکرش نشان این بزرگی است.داوود رشیدی اکنون در کنار خداوند است و به وصال معشوق رسیده. مرادخانی با تشکر از خانواده داوود رشیدی سخنانش را تمام کرد و سپس داریوش فرهنگ پشت تریبون حاضر شد و گفت: دلم می خواهد در بودن استاد و همکاران در موردش صحبت کنم و نه در زمان نبودنش. اولین تئاتر حرفه ای که در آن بازی کردم در سال ۱۳۴۷ به کارگردانی داوود رشیدی بود.وقتی سال اول دانشگاه بودم پشت صحنه گروه تئاترش رفتم و گفتم حاضرم به رایگان کنار شما کار کنم.او از من و مهدی هاشمی دعوت کرد که عضو گروه تئاترش شویم و این در ذات او بود که هیچ وقت چیزی از کسی نمی خواست بلکه چون بخشنده بود به همه می بخشید.

حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی دیگر سخنران این برنامه بود که پس از خواندن یک شعر گفت: ستاره‌های آسمان پر ستاره هنر ایران، ما قدر شما را می‌دانیم که اگر بوستان و گلستان ما سرخ است از خون جگرهای شماست که قامت به کمان نشاندید تا ایران ما سربلند باشد. رشیدی تو هستی و خواهی بود نمی‌دانم اگر بزرگان فرهنگ و هنر نبودند از ایران و اسلام چه باقی می‌ماند. همه ایران داغ‌دار شماست و کسانی که نام ایران را دوست دارند امروز عزادارند و خانوم برومند به خاطر زندگی باشکوه و عزمتشان در کنار استاد رشیدی و پذیرایی که در این سال‌های آخر از ایشان کرده‌اند، تبریک می‌گویم.

احترام برومند همسر داوود رشیدی دیگر سخنران این مراسم بود که گفت: من قصد صحبت ندارم اما لازم است چند نکته را بگویم همه به ما محبت کردند مسئولان دولتی و غیر دولتی دوستان خبرنگار و بسیاری از مردم از اقصی نقاط کشور حاضر بودند هرگونه کمکی را برای آقای رشیدی انجام دهند و در واقع محبت مردم بر ما اینقدر زیاد است که دولتمردان را تحت تاثیر قرار می‌دهد که حتی اگر خود این دولتمردان تمایلی نداشته باشند مجبورند به خاطر مردم به ما احترام بگذارند.من بدون داوود رشیدی هیچ‌ام. او بود که سال‌ها زندگی ما را با آبرو و زحمت و کوشش اداره کرد. فقط می‌خواهم از آقای سیدمحمد خاتمی که به منزل ما آمد، اینجا تشکر کنم.

 پس از سخنان احترام برومند و لیلی رشیدی نماز میت توسط حجت السلام دعایی بر پیکر داوود رشیدی قرائت شد و سپس پیکر او روی دست مردم به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) تشییع شد. علی عسگری (رئیس رسانه ملی)،حسن فریدون (معاون ویژه رئیس جمهور)، علی دهکردی، هوشنگ گلمکانی، ضیاء الدین دری، اکبر زنجانپور، حسین خانی بیگ، رضا کیانیان، بهمن فرمان آرا، خسرو سینایی، مانی حقیقی، محمد زرین دست، منوچهر شاهسواری، ابوالحسن مختاباد، قطب‌الدین صادقی، سیروس مقدم، سیروس الوند، عبدالله اسکندری، هادی مرزبان، علی رامز ، داریوش اسدزاده، آتش تقی‌پور از جمله دیگر حاضران در این مراسم بودند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه