گزارشی از زندگی انسانها در فلات ایران
نمایشگاه چاپ دستی، کلاژ و مجسمههای ثمیلا امیرابراهیمی با الهام از نقشمایههای ایرانی گشایش یافته است.
به گزارش خبرگزاری موج به نقل از روابط عمومی گالری «ویستا»، امیرابراهیمی کار روی نقشمایههای باستانی ایران را بهصورت جدی از سال ۱۳۶۹ آغاز کرد و بعد از چند سفر به مناطق عشایرنشین ایران به جستوجوی نقوش از اشیای کاربردی و تزئینی اقوام کوچنشین پرداخت.
این هنرمند پژوهشهای باستانشناسی را با رجوع به گنجینه موزهای ایران و فرانسه ادامه داد و در سال ۱۳۷۲ اولین دوره از این نقشمایهها را که ۳۰ عدد بود، با تکنیکهای چاپ دستی که حکاکی روی چوب و فلز بود، به پایان رساند و به نمایش درآورد .
او بعد از این، نمایشگاهی در دهه 80 از این نقشمایهها برگزار کرد، اما با اضافه کردن هشت نقشمایه جدید به این مجموعه، نمای کامل و جامعی از فعالیت خود روی نقشمایههای باستانی ایران را در نمایشگاه جدیدش بهنمایش گذاشته است .
امیرابراهیمی در اینباره اظهار کرد: این نقوش که در فاصله پنجهزار تا یکهزار سال پیش از تاریخ، بهدست هنرمندان ناشناخته آن دوران روی ظروف سفالی و اشیای کاربردی و مهرهای استوانهای ترسیم شدهاند، با زبان تصویری ساده و شکیل خود گزارشی بصری از زندگی انسان پیش تاریخی ساکن فلات ایران بهدست میدهند.
او ادامه داد: جدا از ارزش ملی و تاریخی نقشمایههای باستانی ایران، زبان چکیده و گرافیکی این نقوش چنان سادگی، زیبایی و قدرتی دارد که با نگاهی امروزی میتوان آنها را تصاویری مدرن تلقی کرد. بازآفرینی این یادگاریهای کهن با شیوههای مختلف چاپ دستی، ویژگیهای بیانگرایانه و هنری آنها را از وجه تزیینی و کاربردیشان متمایز میکند و میراث ایران باستان را همچون آثار هنری مستقل و بیزمان در زندگی کنونی ما جاری میکند.
این هنرمند در کنار نمایشگاه که در آن 37 چاپ دستی و کلاژ، 32 مجسمه و 13 مونوپرینت را بهنمایش درآورده، کتابی هم با عنوان «باستانیها» در 104 صفحه و به دو زبان فارسی و انگلیسی منتشر کرده است .
در این کتاب که به کوشش گالری «ویستا» منتشر شده، «هنریک مجنونیان» مقدمهای نوشته است که در آن به رابطه زبان علمی و هنری و کشف آن در نقشمایههای باستانی و آثار امیرابراهیمی پرداخته است. امیرابراهیمی در این کتاب سیر حرکتی خود در ترسیم این نقشمایهها و مجسمهها را بهصورت تصویری مدون کرده است .
نمایشگاه مروری بر دو دوره کار چاپ دستی و مجسمههای چوبی ثمیلا امیرابراهیمی تا 15 اسفندماه در گالری «ویستا» به نشانی خیابان مطهری، خیابان میرعماد، کوچه دوازدهم، شماره 11 برپاست.
ارسال نظر