رئیس سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران:
کنار گذاشتن مردم و ناشران در نمایشگاه کتاب کار درستی نیست
رئیس سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران گفت: کنار گذاشتن مردم و ناشران در نمایشگاه کتاب کار درستی نیست و محوریت اصلی ما توجه به این حوزه است.

، محسن جوادی، رئیس سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، در آیین رونمایی از پوستر این رویداد که امروز برگزار شد، اظهار داشت: نمایشگاه کتاب تهران به عنوان یکی از بزرگترین رویدادهای فرهنگی کشور، امسال با رویکردی نوین و توجه ویژه به ارتقای کیفی فعالیتها برگزار خواهد شد. تلاش کردهایم با بهرهگیری از ظرفیتهای داخلی و بینالمللی، فضایی پویا و جذاب برای ناشران، نویسندگان و مخاطبان فراهم کنیم.
جوادی همچنین با اشاره به اهمیت نمایشگاه کتاب در ترویج فرهنگ مطالعه و تعاملات فرهنگی افزود: سیوششمین دوره این نمایشگاه با شعار "کتاب، پیوند فرهنگها" میزبان ناشران داخلی و خارجی از بیش از ۳۰ کشور خواهد بود.
وی در ادامه تاکید کرد: تلاش ما بر آن بوده که تسهیلات بیشتری برای حضور ناشران استانی، ناشران کودک و نوجوان و فعالان حوزه نشر دیجیتال در نظر بگیریم تا بتوانیم پاسخگوی طیف گستردهتری از علاقهمندان به کتاب باشیم.
وی ادامه داد: در واقع همه ما در کنار هم یک کار جمعی را پیش میبریم و کسی در این مسیر اصل و محور نیست. هر کس بخشی از این مسئولیت را بر عهده گرفته است تا این حرکت فرهنگی به بهترین شکل انجام شود.
جوادی با تأکید بر اهمیت کتاب در حیات فرهنگی کشور گفت: ایران با نام کتاب پایدار خواهد ماند. اگر از کتاب فاصله بگیریم، ممکن است از تاریخ پرشکوه خود نیز دور شویم. همه کسانی که تلاش میکنند فرهنگ کتابخوانی را در کشور زنده نگه دارند، در حقیقت برای پایداری ایران گام برمیدارند.
رئیس نمایشگاه کتاب با اشاره به شعار امسال نمایشگاه، بیان کرد: شعار ما در این دوره "برای ایران کتاب بخوانیم" است. امیدواریم با ترویج فرهنگ مطالعه، کودکان امروز که در نمایشگاه حضور مییابند، در آینده دست به کارهای بزرگ بزنند؛ همانگونه که زمانی دانشمندان بزرگی چون نویسنده شفا (ابوعلی سینا) از دل همین فرهنگ کتابخوانی برآمدهاند.
وی عنوان کرد: دوستان ما تلاش دارند تا در بخش کودک و نوجوان نیز فضای مناسبی فراهم شود تا نسلی کتابخوان و آگاه برای آینده ایران تربیت شود.
بیشتر بخوانید:
رونمایی از پوستر سیوششمین نمایشگاه کتاب تهران
ثبتنام ناشران و آمادهسازی غرفهها به مراحل نهایی رسید
ابراهیم حیدری، سخنگوی سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران نیز در این نشست، اظهار داشت: ایران همواره کشوری امن بوده و با تلاش و همت همه بزرگان، انشاءالله همواره امن خواهد ماند.
وی افزود: در این نشست تلاش داریم کلیاتی از فرایند برگزاری نمایشگاه را ارائه کنیم و در برنامههای آتی به جزئیات بیشتری خواهیم پرداخت. انتظار داریم رسانهها همچون گذشته با نگاه مطالبهگرانه و نقادانه همراه ما باشند و با پوشش اخبار و گزارشهای خود، به ترویج فرهنگ کتابخوانی یاری رسانند.
حیدری با اشاره به آغاز فرآیند اجرایی از بهمنماه سال گذشته تصریح کرد: با دستور دکتر جوادی و با رویکرد مشارکت همه دستگاههای مرتبط، کار آمادهسازی نمایشگاه آغاز شد. مذاکرات با نهادهای مختلف بهمنظور تأمین زیرساختها و خدمات لازم انجام شده و خوشبختانه تاکنون همکاریهای مؤثری میان مصلی تهران، شهرداری، دستگاههای انتظامی، امنیتی و خدماترسان برقرار شده است.
سخنگوی نمایشگاه ادامه داد: ثبتنام ناشران داخلی به پایان رسیده و جانمایی غرفهها در مراحل نهایی قرار دارد. تا این لحظه، ۲۶۳۶ ناشر ثبتنام کردهاند که شامل ۱۳۶۳ ناشر از تهران و ۷۷۴ ناشر از استانها هستند. فضای اختصاصیافته به بخشهای عمومی، کودک و نوجوان، دانشگاهی و الکترونیک، بیش از ۷۵ هزار متر مربع است.
وی درباره بخش بینالملل نمایشگاه نیز اظهار کرد: در این دوره، برای نخستین بار برنامهای تحت عنوان "فلوشیپ" برای حمایت از ترجمه آثار ایرانی به زبانهای خارجی به ویژه در حوزه کودک راهاندازی شده که با استقبال ۱۴۷ متقاضی، شامل ۸۱ متقاضی خارجی و ۶۶ متقاضی داخلی روبهرو شده است.
حیدری اضافه کرد: همچنین با ابتکار ایران، کارگروه فرهنگی کشورهای عضو بریکس در نمایشگاه تهران تشکیل خواهد شد که مذاکرات و مکاتبات لازم در این زمینه انجام شده است.
وی درباره حضور مهمانان خارجی گفت: امسال بیش از ۳۰ نویسنده از کشورهای مختلف به نمایشگاه دعوت شدهاند و نشستهایی با دانشگاهها و مراکز پژوهشی نیز پیشبینی شده است.
سخنگوی نمایشگاه در پایان اعلام کرد: کشور عراق به عنوان مهمان ویژه سیوششمین دوره نمایشگاه انتخاب شده و حضور بیش از ۲۰ ناشر عراقی و یک هیئت ۳۰ نفره در این رویداد قطعی شده است.
در پایان از پوستر این دوره نمایشگاه رونمایی شد.
ارسال نظر