English

معلم: همایش آجر، قدم اول در کشف معانی و گشایش رمزهای هنرهای ایرانی است

محمدعلی معلم دامغانی رئیس فرهنگستان هنر، در همایش ملی «آجر و آجرکاری در هنر و معماری ایران» اظهار داشت: همایش آجر قدم ابتدایی برای کشف معانی و گشایش رمزهای هنرهای ایرانی است که باید آن را گشود و فهمید.

معلم: همایش آجر، قدم اول در کشف معانی و گشایش رمزهای هنرهای ایرانی است

به گزارش خبرگزاری موج، همایش ملی «آجر و آجرکاری در هنر و معماری ایران» صبح امروز ۲۵ بهمن با حضور معماران، استادان، دانشجویان و علاقه‌مندان رشته معماری در تالار ایران فرهنگستان هنر گشایش یافت. آیین گشایش این همایش ملی با سخنرانی محمدعلی معلم دامغانی رئیس فرهنگستان هنر آغاز شد. وی در ابتدای سخنان خود با تقدیر از معماران و بنایان پیشکسوت اظهار داشت: درود بر همه بنایان و معماران که صاحبان همه هنرها هستند. فردوسی معمار سخن است و چه بزرگان دیگری که معمار خط، خوشنویسی، نقاشی و دیگر هنر هستند.

وی با اشاره به عبدالمجید ارفعی ادامه داد: امروز در محضر بزرگواری چون استاد ارفعی ارجمند هستیم. استاد ارفعی از آخرین شخصیت‌هایی است که زبان معماران بین‌النهرین و شوش را ترجمه می‌کند تا بدانیم که حتی بناهایی که با خطوط میخی، پهلوی و ایلامی بر روی آجرها کدگذاری شده‌اند، در درون خود دارای چه معانی عمیقی هستند.

رئیس فرهنگستان هنر در همین زمینه ادامه داد: امروز ما در دنیای معانی زندگی می‌کنیم و این همایش به عنوان اولین قدم برای گشایش این رمز و رازهاست که باید آن را گشود و فهمید. آجرها در حقیقت با کدگذاری که توسط معماران و بنایان به شکل ترسیم خط یا نقاشی می‌شوند، این معانی را در درون خود دارند.

«علی معلم» به معانی آجر در زبان‌های مختلف پرداخت و تصریح کرد: آجر در اکدی و آرامی، آ گور و در عربی و فارسی، آجر است. آجر خشت پخته است که در مواردی حامل نشان و پیام است. خاک رس را با آب بیامیزند تا آ میغ (گِل) پدید آید، گِل را ورز دهند تا صلصال شود، آنگاه در قالب (کالبد) کشند و در اندازه‌های گونه گونه شکل و صورت دهند (رسمی، ختائی، قزاقی، نظامی، گبری و...) و این کلمه در کشور هندوستان از آگورا سخن می‌گویند که همان خاک سرخ است و مربوط به بناهایی می‌شود که گمان رطوبت در آن می‌رود و به دلیل نوع این سرزمین از آن استفاده می‌شود و هزاران معانی دیگر از این قسم.

در این همایش محمدعلی کی نژاد عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضو پیوسته فرهنگستان هنر، «عبد المهدی مستکین» مدیر فرهنگی سازمان یونسکو، استاد عبدالمجید ارفعی ایلامی شناس، محمود عزیزی عضو پیوسته فرهنگستان هنر، جهانگیر الماسی عضو پیوسته فرهنگستان هنر، به همراه اعضای شورای علمی همایش چون: محمدرضا اولیا، عباس اکبری، محمد خزایی، حسین زمرشیدی، نظام‌الدین امامی فر، رجب‌علی لباف‌خانیکی، اصغر محمدمرادی، فاطمه مهدی زاده سراج و کیانوش معتقدی شرکت داشتند.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری موج در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه