English

بزرگداشت بزرگان فرهنگ در شب مهمانی هنر تهران

مجمتع «دیدی بود» میزبان آیین بزرگداشت پنج چهره تاثیرگذار فرهنگ و هنر ایران - محمد علی کشاورز، اسماعیل خلج، مسعود کیمیایی، هوشنگ مرادی کرمانی و بهروز بهزادی - بود.

بزرگداشت بزرگان فرهنگ در شب مهمانی هنر تهران

به گزارش خبرگزاری موج، در این برنامه که از لحظه افطار آغاز و تا حدود یک ساعت پس از بامداد پنجشنبه ادامه داشت، اکبر رحمتی درباره محمد علی کشاورز گفت: خوشبختم که دوستی عمیقی خارج از محیط کار با او پیدا کردم؛ کشاورز کارنامه پرباری دارد که به اصطلاح آدرس سر خود است. ممکن است سال‌ها کار کرده باشی اما در یاد مردم نمانی و برای یادآوری‌ات بسیار بگردند اما محمد علی کشاورز در ذهن‌ها و خاطره‌ها مانده است و می‌ماند تا همیشه ... .

 

سپس «اصغر همت»؛ مدیر خانه تئاتر پشت تریبون حاضر شد تا برای حاضران از اسماعیل خلج بگوید.

او گفت: اولین بار در ابتدای دهه ۵۰ وقتی که به تهران آمدم و دانشجوی دانشگاه تهران شدم، نام اسماعیل خلج را شنیدم. در همین اثنا، بهرام بیضایی در کلاس نمایشنامه‌نویسان معاصر، وقتی به نام خلج رسید، از «گلدونه خانوم» و «حالت چطوره مش رحیم؟» به عنوان آثاری بی بدیل یاد کرد و او را ستود. امیدوارم که دوباره او را در عرصه تئاتر ببینیم و برایمان از همان نمایشنامه‌های ماندگارش بنویسد.

 

در ادامه نوبت به «جواد طوسی» رسید تا از مسعود کیمیایی دقایقی با حاضران سخن بگوید. او اشاره کرد: خلج و کیمیایی، مردانی بودند با ریشه‌های اصیل طهرانی که به آنها جفا شد. خلج که نوآوری و پایبندی به سنت، دو بال کارهایش بود و کاش که «قمر در عقرب»ش، منتشر شود که حس و حال همان دهه را با آمیختگی به ناتورالیسم و رئالیسم دارد. کیمیایی هم چنین است و موقعیت تاریخی را از منظر دیگر در ساحت سینما دارد. با وجود آنکه در تمام دورانی که در مقاطع حساس طی کرده و فیلم ساخته ولی کارنامه کاری‌اش در کانون سوء‌تفاهم‌ها قرار می‌گیرد. بعضی‌ها می گویند مسعود کیمیایی تمام شده هنرمند مگر تمام می‌شود؟

 

همچنین «همایون اسعدیان» به ذکر خاطره‌ای کوتاه از آشنایی با کیمیایی که به واسطه اسفندیار منفردزاده رخ داد و بعد در ساخت فیلم «سِفر سنگ» به همکاری پرداخت، اشاره کرد.

 

در این فاصله، «صدیق تعریف»، کلامی به آواز برای حاضران خواند و سپس «شهرام اقبال‌زاده» به روی سن رفت و از هوشنگ مرادی کرمانی سخن راند.

او گفت که مرادی کرمانی ملتقای سینما و ادبیات (کودک و بزرگسال) است. خود او در خاطراتش می‌نویسد که وقتی در سال‌های دور می‌نوشت فکرش را هم نمی‌کرد که کتابش در گستره ادبیات کودک بگنجد.

 

آخرین بخش این برنامه، بهروز بهزادی بود که «محمد بلوری» درباره‌اش با حضار سخن گفت. او ضمن اشاره به این که من و بهزادی دو رقیبِ سرسخت در کیهان و اطلاعات بودیم، اظهار کرد: دانشجوی روزنامه‌نگاری بود. امتحان داد، قبول شد و عباس مسعودی گفته بود که بیاید. گزارش‌نویسی به شکل درست آن را، او در روزنامه‌نگاری ایران برقرار کرد.

در این برنامه مازیار میری، مهدی غبرایی، مجید رضاییان، حسن زنده دل، مینو بدیعی، رامسری حضور داشتند.

پخش کلیپ درباره کارنامه حرفه ای پنج چهره برگزیده و نیز نمایش انیمیشن از دیگر برنامه‌های این مراسم بود. عکس یادگاری شرکت‌کنندگان و امضای یادمان مراسم از دیگربخش‌ها به شمار می‌رفت.

عضویت در کانال تلگرامی خبرگزاری موج
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه