رمان تعقیب راهی بازار نشر شد
رمان تعقیب نوشته آله خو کارپانتیه با ترجمه ونداد جلیلی توسط نشر چشمه منتشر و راهی بازار نشر شد.
به گزارش خبرگزاری موج، رمان تعقیب که در فرم سونات موسیقی نوشته شده و تصویرسازیهای خوبی از هاوانای قدیم ارائه کرده است، نوشته آله خو کارپانتیه با ترجمه ونداد جلیلی توسط نشر چشمه به تازگی منتشر و راهی بازار نشر شده است. این کتاب دویست و چهل و دومین اثر داستانی غیرفارسی است که این ناشر چاپ میکند و در گروه مجموعه جهان کلاسیک آن قرار دارد.
ترجمه فارسی این اثر اسپانیایی زبان، از نسخه اسپانیایی آن در جلد سوم مجموعه کامل آثار آله خو کارپانتیه انجام شده است.
رخدادهای داستان این رمان طوری تنظیم شده اند که به تعبیر تیموتی برنن، دقیقا به اندازه زمان نواختن سنفونی اروئیکای بتهوون طول بکشد، قطعه ای که در نیمه دوم کنسرتی نواخته میشود که مرد گریزان در خلال رمان به حالی تب زده میان تماشاچیانش میرود. کارپانتیه آن طور که خودش میگوید، طول زمانی مسیری را حساب کرده بود که کاراکتر اول مفلوک رمان در خیابانهایهاوانا میپیماید؛ دقیقا ۴۶ دقیقه.
به گفته برنن، سالهای دهه ۱۹۵۰ زمانی که برای نخستین بار، کارپانتیه در دنیا مخاطب پیدا کرد، به نظر میرسید که از بسیاری از رمانهایش، فیلم ساخته خواهد شد. تایرون پاور اصلا حقوق ساخت فیلم «رد گم» را خرید، سرمایه لازم را جمع آوری کرد و حتی برنامه ریزی زمانی تولید و تهیه فیلم را هم انجام داد. قرار بود اوا گاردنر نقش موش را بازی کند. اما مرگ نا به هنگام پاور کار را شروع نشده، ناتمام گذاشت. «تعقیب» نیز الهاماتی در لوئیس بونوئل پدید آورد که به گفته کارپانتیه وعده کرد تا از این داستان فیلمیبسازد. خلاصه بحث آن که در نهایت، فقط از رمان «استفاده در روش» فیلمیکوبایی، مکزیکی و فرانسوی در سال ۱۹۷۸ با کارگردانی میگل لیتین ساخته شد.
آله خو کارپانتیه متولد ۱۹۰۴ در لوزان سوییس است. وقتی ۸ ساله بود به همراه پدر و مادرش به کوبا رفت و چند سال بعد در دانشگاه هاوانا مشغول به تحصیل معماری شد. وقتی پدر و مادرش جدا شدند، تحصیل را کنار گذاشته و وارد کار نقد سیاسی و فرهنگی شد تا زندگی خود و مادرش را تامین کند. او سپس با همکاری عده ای از دوستانش به انتشار مجله رو آورد و در فعالیتهای سیاسی گروههای چپ گرا و مخالف رژیم خراردو ماچادو مشارکت کرد که سبب به زندان افتادنش شد. پس از آزادی به پاریس گریخت و ۱۱ سال در فرانسه ماند.
این نویسنده پس از حضور در فرانسه به جنبش سوررئالیسم پیوست و نخستین رمانش با موضوع تفحص در سنتهای آفریقایی کوبایی اقشار فقیر کوبا چاپ شد. کارپانتیه در حوزههای موسیقی و انسان شناسی مطالعه زیادی کرد و کتاب «موسیقی کوبا» را نوشت. دو کتاب بعدی این نویسنده در قالب رمان، با نامهای «رد گم» و «قلمرو این عالم» در مدت اقامتش در ونزوئلا وهائیتی نوشته شدند. سپس در سال ۱۹۵۶ رمان کوتاه «تعقیب» را نوشت. او سپس در سال ۱۹۵۹ پس از انقلاب کوبا به کشورش بازگشت و چند مقام دولتی و دانشگاهی را به عهده گرفت. کارپانتیه در سال ۱۹۶۶ به عنوان رایزن فرهنگی کوبا به پاریس بازگشت و تا پایان عمرش در این شهر ماند.
در قسمتی از رمان «تعقیب» میخوانیم:
اما امروز که درِ صندوق را باز کرد دوباره به یاد دانشگاه افتاد که ترکش کرده بود، خاطرات دانشگاه به دیدن جعبه پرگار، هدیه پدرش، به روشنی سراغش آمد؛ و نیز به دیدن خط کش محاسبه، قلم طراحی و گونیا؛ به دیدن دوات مرکب چین که خالی بود اما هنوز بوی کافوری اش به مشام میرسید. رساله وینیولا نیز با روشهای پنج گانه اش در صندوق بود، همین طور دفتری که در نوجوانی عکسهایی از معبد پستوم و گنبد برونل لسکی، «خانه آبشار» و چشم اندازی از معبد ئوشمال در آن چسبانده بود. حشرات از اولین طراحیهای مدادی او شکمیاز عزا درآورده بودند و از سر ستونها و شالودههایی که بر کاغذ کالک نسخه برداری کرده بود فقط کاغذ توری مانند زردگونی باقی مانده بود که در دست تکه تکه میشد. بعد کتابهای تاریخ معماری و جغرافیای تصویری بود و زیر همه اینها، بر مدرک فارغ التحصیلی اش، کارت عضویت حزب. انگشتانش این پاره مقوا را سبک و سنگین کرد، این آخرین حایلی بود که ممکن بود او را از نفرت و بیزاری حفظ کند. اما آن روزها همه بی صبرانه خواستار اقدام عملی بودند. به او میگفتند وقتش را به جلسات زیرزمینی یا خواندن جزوههای مارکسیستی هدر ندهد...
این کتاب با ۱۱۷ صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان منتشر شده است.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر