English

وزیر ارشاد در جمع خبرنگاران:

خرید‌های ناشران خارجی با توجه به نوسانات ارزی رقم مشخصی دارد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با توجه به نوسانات ارزی که در کشور وجود دارد و تصمیمات درونی نمایشگاه کتاب، خرید‌های ناشران خارجی رقم مشخصی دارد.

خرید‌های ناشران خارجی با توجه به نوسانات ارزی رقم مشخصی دارد

به گزارش خبرگزاری موج، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، پیش از بازدید از سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، در جمع خبرنگاران در خصوص اختصاص ارز مبادله‌ای برای ناشران خارجی اظهار کرد: با توجه به نوسانات ارزی که در کشور وجود دارد و تصمیمات درونی نمایشگاه کتاب، خرید‌های ناشران خارجی رقم مشخصی دارد. در کمیته ارز دولت، در این باره گفتگو‌هایی صورت گرفت و در نهایت خرید‌های ناشران خارجی بر مبنای ارز ۴۲۰۰ تصویب شد. این امر از ظهر امروز اجرایی شده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: وقتی قرار شد کاغذ با ارز مبادله‌ای خریداری شود، مدافعانی داشت. نگاه‌های متفاوتی هم در زمینه تخصیص ارز مبادله‌ای به کالا‌ها وجود داشت؛ یکی از نگاه‌ها این بود کالا‌ها را تفکیک کنیم و برای کالا‌هایی که تاثیرات فرهنگی و اجتماعی دارد و کالا‌های اساسی هستند، ارز ۳۸۰۰ باشد. گفتگو‌های مفصلی در این باره انجام دادیم و در سال ۹۷ به این نتیجه رسیدیم تا کالا‌های اساسی را جدا کنیم.

صالحی درباره اقدام تعدادی از ناشران در شرکت در نمایشگاه بدون مبادرت به فروش کتابهایشان، گفت: این موضوع پدیده تازه و قابل توجهی است و حتماً می تواند به تقویت بعد نمایشگاهی نمایشگاه کتاب تهران کمک کند. این ماجرا می تواند به ما کمک کند تا وجه فروشگاهی نمایشگاه کتاب را به اصل نمایشگاه یعنی نمایشگاهی کردن آن نزدیک کنیم. شورای سیاست گذاری نمایشگاه کتاب برای سال های آتی می تواند برنامه ریزی کنند تا به این ماجرا به عنوان یک پدیده قابل حمایت نگاه کنند.

صالحی درباره واگذاری امور به صنوف نشر اظهار کرد: تصمیم ما در حوزه مدیریت فرهنگی، همواره کاهش تصدی‌گری دولت بوده است. در این مسیر واسپاری‌هایی انجام شد. البته تقویت صنف در کشور به زمان نیاز دارد و نهاد‌های مدنی و اجتماعی در کشور ما سابقه‌ طولانی ندارند. خوشحالیم که با همه این صحبت‌ها به عقب برنگشتیم و با زحمات خود صنف و معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، این اتفاق عقبگرد نداشت و همچنان بخشی از امور نمایشگاه کتاب به عهده صنوف نشر است.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره مکان نمایشگاه کتاب و انتقال آن از شهر آفتاب به مصلی گفت: این سوال جدی است، اما پاسخ آن آسان نیست. به طور طبیعی ما می‌خواهیم شرایط بهتری را هم به لحاظ مکان و هم مراجعه کنندگان داشته باشیم. طبیعی است صرفا برای نمایشگاه کتاب، مصلی ساخته نشده است. باید جایی را تدارک ببینیم که برای ۱۰ روز نمایشگاه کتاب در سال مهیا باشد.

این مقام مسئول در وزارت ارشاد خاطرنشان کرد:ما باید ببینیم کدام یک از دو مجموعه (مصلی و شهر آفتاب) برای ناشران و مخاطبان ما می‌تواند لذتبخش‌تر باشد. ممکن است هیچ یک از این دو حائز نمره ۲۰ نباشند، اما مهم این است که در فاصله‌ای که میان نمرات پیدا می‌کنند کدام یک مقبول‌تر باشد.

صالحی درباره اینکه نمره مصلی در سال جاری مورد توجه خواهد بود، گفت: این نمره می‌تواند مبنایی باشد برای اینکه آیا نمایشگاه می‌تواند در مصلی ادامه یاید با نه؟

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه